معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: با توجه به ساختار قوی نظام شبکه بهداشت در کشور، هیچ خدمت تکراری در حوزه بهداشت ارائه نمیشود.
به گزارش مرور نیوز، علیرضا رییسی ، معاون بهداشت وزارت بهداشت در همایش کشوری بهورزان و مربیان بهورزی که با حضور وزیر بهداشت در شهر مشهد برگزار شد، گفت: یکی از اهداف بهورزان در کشور از دهههای گذشته تا امروز، توانمندسازی زنان بوده در حالیکه در دنیا حدود یک دهه است که به این موضوع توجه میشود و بهورزان شاغل با توجه به تصویب مقطع کاردانی، میتوانند ادامه تحصیل دهند.
وی افزود: سه ویژگی اصلی بهورزان شامل بومی بودن و آشنایی آنها با فرهنگ و مشکلات مردم مناطق خودشان، توسعه محوری در فعالیتها و توجه به عوامل اجتماعی و اقتصادی موثر بر سلامت و مهارت آموزی بر مبنای وظایف سازمانی است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت اضافه کرد: در دنیا و منطقه، تنها کلمهای در حوزه سلامت که نیاز به ترجمه ندارد، بهورز است و در تمام دنیا به یکمعنی است و دبیرکل سازمان جهانی بهداشت که اخیرا به ایران سفر کرده بود، اذعان کرد که از خدمات بهداشتی ایران، بسیار تحت تاثیر قرار گرفته و شگفتزده شده است و مشاهداتش بسیار بیشتر از شنیدههایش بوده است.
رییسی یادآور شد: در دنیا حدود ۴۰ سال است که به خدمات مراقبتهای بهداشتی اولیه توجه شده؛ در حالیکه در کشور ما، بیش از ۴۵ سال است که این خدمات ارائه میشود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: با توجه به ساختار قوی نظام شبکه بهداشت در کشور، هیچ خدمت تکراری در حوزه بهداشت ارائه نمیشود. به عنوان نمونه تزریق واکسن فقط در خانه بهداشت انجام میشود در حالیکه، خدمات تکراری در حوزه درمان، به وفور مشاهده میشود.
وی خاطرنشان کرد: در پوشش همگانی سلامت ، همه افراد باید بدون مخاطرات مالی بتوانند به خدمات پیشگیری، ارتقای سلامت، درمان بیماریها، توانبخشی و مراقبتهای تسکینی دسترسی پیدا کنند. پوشش همگانی سلامت سه محور دارد که شامل افزایش طیف و کیفیت خدمات، افزایش پوشش جمعیت و گروههای هدف و همچنین کاهش پرداختی از جیب مردم است.
* متاسفانه تا ۳۰ سال آینده جمعیت ایران پیر می شود
معاون بهداشت وزارت بهداشت تاکید کرد: پوشش همگانی سلامت بسیار مهم است چون شاهد تغییر در الگوی بیماریها به دلیل افزایش سالمندی و رشد بیماریهای غیرواگیر و نیز رشد عوامل خطر جدید مانند تغییرات اقلیمی و آلودگیهای زیست محیطی و صنعتی هستیم. متاسفانه تا ۳۰ سال آینده، بیش از ۳۰ درصد از جمعیت کشور، بیشتر از ۶۰ سال سن دارند و جمعیت ایران پیر میشود.
رییسی از منابع ناکافی و ناپایدار، پوشش بیمهای ناکافی، حمایت ناکافی بیمهها از بستههای اساسی سلامت و بالا بودن هزینه های تکنولوژی های تشخیصی و مداخله ای برای بیماری های غیرواگیر به عنوان چالش های دسترسی به پوشش همگانی سلامت یاد کرد.
وی خاطرنشان کرد: با توسعه نظام بیمه سلامت، بکارگیری راهنماهای بالینی و بسته های خدمات مدیریت شده، ارائه خدمات به شکل سطح بندی شده در قالب نظام ارجاع، بکارگیری نظامهای ثبت الکترونیک، استقرار نظام اعتباربخشی و صدور مجوز و اجرای طرح پزشکی خانواده میتوان به پوشش همگانی سلامت دست یافت.
بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، در این مراسم از سامانه گنجینه سلامت نیز با هدف ایجاد بانک اطلاعاتی مجازی برای گردآوری و تجلیل شواهد گذشته نظام سلامت کشور توسط وزیر بهداشت رونمایی شد.
این سامانه به صورت بین بخشی و با مشارکت مرکز مدیریت شبکه معاونت بهداشت، پژوهشکده آینده پژوهی در سلامت دانشگاه علوم پزشکی کرمان، دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی و مرکز تحقیقات راهبردی آموزش راه اندازی و در حال تکمیل است.
گنجینه سلامت از تمام علاقمندان دعوت می کند شواهد قدیمی مرتبط نظام سلامت نظیر عکس، فیلم، کتاب و مکاتبات مهم دو وزارت و دانشگاه های علوم پزشکی را با مراجعه به وب سایت گنجینه به آدرس healthlib.ir با نام خودشان بارگذاری کنند.