معاون فرهنگی قوه قضائیه با اشاره به برخورد دستگاه قضا با مسئولان گفت: در حال حاضر برخورد با مسئولان خاطی در حال پیگیری بوده اما سطوح رسیدگی به آنها متفاوت است.
به گزارش مرور نیوز، حجتالاسلام هادی صادقی ، معاون فرهنگی قوه قضائیه امروز شنبه ۲۳ آذر در بررسی عملکرد قوه قضائیه در جمع دانشجویان دانشگاه بوعلی سینا، گفت: در طول سالیان گذشته از قاجار تاکنون دستگاه های قضایی ضعیف نگهداشته شده و این یک ضعف بزرگ در دستگاه قضا محسوب می شده است. در حال حاضر نیز ضعیف ترین حوزه در کتاب بودجه، حوزه قضایی بوده که از تمامی حوزه ها بودجه کمتری دریافت می کند.
وی کمبود منابع انسانی در قوه قضائیه را یکی از مشکلات ملموس دانست و یادآور شد: اطاله دادرسی و یا تأخیر در رسیدگی قضایی و برخوردهای نامناسب از جمله مشکلات مردم با قوه قضائیه بوده که قبول این امر به عنوان یکی از ضعف های دستگاه قضا بر گردن قوه قضائیه است.
صادقی ادامه داد: در حال حاضر قضات بیش از دو برابر استاندارد به پرونده ها رسیدگی می کنند که در برخی از شعب هر قاضی ۱۵۰ ساعت به شکایت ها رسیدگی می کند.
وی حجم بالای پرونده ها را از عوامل عدم رضایت مردم از سرعت پیگیری پرونده ها اعلام کرد و افزود: گاهی زمان کم و حجم بالای کاری می تواند از دقت آراء و میزان حوصله در پاسخگویی کم کرده و موجب نارضایتی ارباب رجوع به شعب باشد.
صادقی از وجود ۱۵ میلیون پروند در شعب مختلف قوه قضائیه خبر داد و گفت: در دستگاه قضایی فرآیند رسیدگی به دادرسی ها طولانی بوده ضمن اینکه برخی پرونده ها دو تا پنج بار مورد شکایت قرار گرفته و با عناوین متفاوتی و در شعب مختلف در حال بررسی هستند.
معاون فرهنگی قوه قضائیه خاطرنشان کرد: اگر قوه قضائیه در دولتی قوی باشد، امکان استحکام بخشیدن به بخش های دیگر وجود دارد در غیر این صورت نمی تواند تمام ادارات را به خط کند.
وی علت تضعیف قوه قضائیه توسط دولت های پیشین را عدم پاسخگویی به اقدامات قضایی دانست و خاطرنشان کرد: اگر جوانان تمایل به فضای عادلانه در جامعه را دارند باید به کمک دستگاه قضا بیایند.
صادقی در پایان با اشاره به برخورد دستگاه قضا با مسئولان اعلام کرد: در حال حاضر برخورد با مسئولان خاطی در حال پیگیری بوده اما سطوح رسیدگی به آنها متفاوت است.