برخی دانشگاههای کشور با اشاره به سیاستهای وزارت بهداشت در راستای تامین سلامت جامعه و برنامهریزی برای هفتههای پایانی سال نحوه اجرای برنامههای آموزشی خود را اعلام کردند.
به گزارش مرور نیوز، به دنبال اعلام دو نمونه مثبت ویروس کرونا در ایران در نتایج آزمایش اولیه از سوی وزارت بهداشت در تاریخ ۳۰ بهمن ماه امسال اقدامات و تدابیر پیشگیرانه در کشور آغاز شد، به طوری که در هفتهای که گذشت مدارس و دانشگاههای کشور تعطیل شدند.
سعید نمکی شب گذشته با اشاره به جلساتی که با سایر وزرا و نمایندگان نیروهای مسلح و ستاد اجرایی فرمان امام داشته است، گفت: دانشگاهها تا یک هفته دیگر تعطیل خواهند بود و درباره تعطیلی مدارس هم جمعه شب اطلاعرسانی میشود.
در این میان برخی دانشگاههای کشور با اشاره به سیاستهای وزارت بهداشت در راستای تامین سلامت جامعه و برنامهریزی برای هفتههای پایانی سال نحوه اجرای برنامههای آموزشی خود را اعلام کردند.
* دانشگاه علم و صنعت
دانشگاه علم و صنعت در اطلاعیهای با اشاره به نتایج جلسه فوق العاده شورای این دانشگاه که در تاریخ چهارم اسفندماه جاری برگزار شده، شیوه برگزاری کلاسهای درسی این دانشگاه را اعلام کرده است.
در این اطلاعیه آمده است: "پیرو اطلاعرسانیهای انجام شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در خصوص احتمال شیوع ویروس کرونا و لزوم انجام تدابیر پیشگیرانه و نیز درخواستهای گروههای مختلف دانشجویی برای استفاده از امکانات غیر حضوری، به اطلاع میرساند بمنظور اطمینان از تداوم صحت و سلامت دانشجویان عزیز، از روز شنبه ۹۸/۱۲/۱۰، کلیه کلاسهای درسی در مقاطع مختلف تحصیلی دانشگاه، به صورت الکترونیکی و با استفاده از سامانه LMS ارائه خواهد شد. بدین ترتیب دانشجویان گرامی با اتصال به سامانه LMS از کلاسهای آموزش الکترونیکی مربوطه استفاده خواهند کرد.
در این زمینه مرکز آموزش الکترونیکی ضمن ایجاد امکانات دسترسی و کاربری مربوطه برای کلیه دانشجویان، فایل راهنمای لازم را نیز در اختیار آنها قرار خواهد داد.
در خصوص برگزاری کلاس های آزمایشگاهی، کارگاهی و عملی متعاقباً اطلاع رسانی خواهد شد".
* دانشگاه امام صادق (ع)
بر اساس مصوبات شورای آموزشی دانشگاه امام صادق (ع) نیز کلاسهای درس این دانشگاه تا پایان اسفندماه جاری به صورت مجازی برگزار خواهد شد و
تصمیم گیری در مورد نحوه حضور اساتید و کارکنان دانشگاه نیز در جلسه روز پنجشنبه هیات رییسه دانشگاه انجام شده و اطلاع رسانی خواهد شد.
* دانشگاه تربیت مدرس
دانشگاه تربیت مدرس در اطلاعیهای از سوی مدیریت امور اداری این دانشگاه اعلام کرد: "با عنایت به مصوبه وزارت متبوع و نیز سیاستهای وزارت بهداشت در راستای تامین سلامت جامعه و برنامهریزی دانشگاه برای هفتههای آینده، بدینوسیله موارد زیر را برای آگاهی دانشگاهیان محترم به اطلاع می رساند:
- اعضای محترم هیات علمی دانشگاه لازم است برای برگزاری کلاسهای مجازی (وفق اطلاعیه معاونت محترم آموزشی)، برخی فعالیتهای ضروری آزمایشگاهی، برگزاری برخی جلسات اجتناب ناپذیر دفاعیه رساله و پایان نامه دانشجویان و نیز فعالیتهای عادی گروه در دانشگاه حضور داشته باشند.
- دانشجویان شهرستانی بخاطر الزامات ایمنی و سلامت عمدتا در دسترس نخواهند بود و بطور کلی حضور دانشجویان در دانشگاه جز در موارد مطلقا ضروری و محدود آزمایشگاهی و یا ضرورت تشکیل جلسه دفاع پایاننامهها با تشخیص گروه و معاونت مربوط در دانشکده توصیه نمیشود و هیچگونه امکانات رفاهی نیز برای آنان در شرایط فعلی قابل عرضه نیست.
- کارمندان دانشگاه نیز ضرورت دارد در محل کار خود حضور یابند. لیکن در برخی از واحدها در صورت نیاز به مرخصی ضروری به گونهای که در فعالیتهای جاری آن واحد خللی ایجاد نشود، افراد میتوانند با هماهنگی مدیر مافوق از مرخصی استحقاقی استفاده کنند.
- به تمامی همکاران اعم از اعضای هیات علمی و کارکنان توصیه میشود در صورت وجود هرگونه علائم مشکوک به ابتلا به ویروس کرونا و یا حتی سرماخوردگی و آنفلونزا اکیدا از حضور در دانشگاه خودداری کنند و تا رفع کامل علائم بیماری در منزل استراحت کنند. بدیهی است پس از رفع کسالت و ارائه گواهی پزشکی دانشگاه مساعدت لازم را به عمل خواهد آورد".
* دانشگاه آزاد اسلامی
طهرانچی، رییس دانشگاه آزاد اسلامی نیز در جلسه روز چهارشنبه شورای دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه محوریت تعطیلی دانشگاهها درخصوص برنامههایی است که تجمع دانشجویی به همراه دارد، گفت: در بخشنامه اخیر تأکید شد که تمامی استانهای دانشگاه آزاد اسلامی درخصوص تعطیلی یا فعالیت، تابع تصمیمگیری ستاد ملی مبارزه با کرونا و استانداریها باشند و تقویم دانشگاهی با توجه به میزان تعطیلی دانشگاه، اصلاح خواهد شد. البته فعالیتهای دانشبنیان و مراکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی از هفته آینده از سر گرفته میشود.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: رؤسای استانها برای اصلاح تقویم آموزشی جدید، سه روش پیش رو خواهند داشت که بنا بر صلاحدید واحد دانشگاهی و شرایط آب و هوایی استان و با توجه به نزدیک شدن فصل گرما، یکی از آنها را انتخاب و در استان متبوع خود اجرایی کنند. افزایش ساعات کلاسهای آموزشی، استفاده از تعطیلات آخر هفتهها و آموزش مجازی برای دروس نظری، سه راه اصلاح تقویم آموزشی است. واحدهای دانشگاهی باید در نظر داشته باشند که ۱۴ تیرماه تا ۲۳ مردادماه زمان ترم تابستانی است و برنامهریزیها باید به گونهای باشد که امتحانات نیمسال دوم تا پیش از این تاریخ به پایان رسیده باشد.
دکتر طهرانچی از رؤسای استانها خواست در جلسه بعدی شورای دانشگاه آزاد اسلامی که هفته آینده به صورت ویدئوکنفرانس برگزار خواهد شد، پیشنهادات و مدلهای اصلاح تقویم آموزشی خود را ارائه کنند.
* دانشگاه صنعتی امیرکبیر
دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز در اطلاعیهای از سوی مرکز آموزشهای آزاد و الکترونیکی این دانشگاه در خصوص شیوه برگزاری کلاسهای جبرانی الکترونیکی (ویژه دانشجویان) آورده است: "پیرو اطلاعیه دانشگاه در خصوص عدم امکان برگزاری کلاسهای حضوری در اسفند ماه و امکان برگزاری کلاسهای جبرانی برای دروس نظری به شیوه الکترونیکی به استحضار میرساند برگزاری کلاسهای الکترونیکی به یکی از شیوههای زیر امکانپذیر است:
۱. تشکیل کلاسهای الکترونیکی برخط (نیما): از طریق سامانه آموزش الکترونیکی دانشگاه به آدرس lms.aut.ac.ir
ساعت برگزاری کلاسها به منظور عدم تداخل همان ساعت کلاس حضوری است و از روز شنبه ۱۰ اسفند امکان برگزاری وجود دارد. ضمنا محتوی کلاسها ذخیره شده و دانشجویان میتوانند بصورت غیر برخط نیز استفاده کنند.
۲. استفاده از محتوی غیر برخط در سامانه مدیریت یادگیری (مودل): به آدرس courses.aut.ac.ir
نام کاربری و پسورد ورود به این سامانه همان نام کاربری و پسورد پرتال آموزشی – پژوهشی است.
اطلاعرسانی به دانشجویان در خصوص شیوه برگزاری کلاسهای جبرانی تا پایان وقت اداری روز شنبه مورخ ۱۰ اسفند ۹۸ از طریقه سامانه آموزش الکترونیکی دانشگاه به آدرس lms.aut.ac.ir انجام میشود و دانشجویان با مشاهده اطلاعیههای درسی از شیوه برگزاری و تاریخ شروع کلاسهای جبرانی دروس نظری ترم جاری (جبرانی حضوری یا الکترونیکی) مطلع خواهند شد".
* دانشگاه خوارزمی
دانشگاه خوارزمی نیز با اشاره به جلسه اخیر کارگروه پدافند غیرعامل این دانشگاه که در راستای ارتقای کیفیت بهداشت و مبارزه با بیماری کرونا برگزار شده است، ضمن تاکید بر کاهش بار روانی و کنترل استرس در میان دانشجویان، اعلام کرد: در این جلسه مقرر شد تا کلیه اقدامات لازم جهت ارتقای رعایت بهداشت در بخشهای مختلف بهویژه محیط های عمومی، خوابگاهها، رستورانها و ... تصمیمات اتخاذ و دستور العملهای لازم در این خصوص به واحدهای مختلف دانشگاه ابلاغ شد.
دکتر عبدالهی، معاون آموزشی دانشگاه خوارزمی نیز با تاکید بر این که مبنای عمل ما در آموزش، سیاستهای وزارت علوم است و کلیه کلاسهای آموزشی برقرار است، گفت: بار روانی مسئله اگر افزایش یابد، استرس ناشی از آن سیستم ایمنی بدن را کاهش میدهد.
* دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی
دکتر علی اشرفیزاده، معاون آموزشی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی نیز ضمن تشریح برخی تصمیمات ستاد ویژه این دانشگاه در خصوص حذف و اضافه، جلسات دفاع و انجام امور آموزشی گفت: در جلسه ستاد ویژه دانشگاه که صبح ۳شنبه ۶ اسفند ماه برگزار شد، تصمیمات زیر گرفته شد؛ "
۱- مسائل مربوط به حذف و اضافه تا آخر هفته آینده حل و وضعیت کلاسها تثبیت و نهایی خواهد شد. در این زمینه تلاش خواهد شد تا مراجعات حضوری را با اطلاعرسانی مناسب به حداقل برسانیم، همچنین شرایط دانشجویانی که با تخلیه خوابگاهها، به شهرهای خود مراجعه کردهاند، به صورت ویژه مورد توجه خواهد بود.
۲- از روز شنبه ۱۰ اسفندماه و در صورت عدم وجود تصمیمات مغایر از سوی ستاد ملی مبارزه با کرونا یا وزارت متبوع، بخشهای اداری و ادارات آموزش دانشکدهها و دفتر مرکزی فعال خواهند بود. بنابراین برگزاری دفاعیهها تا پایان سال مجاز و امکانپذیر خواهد بود.
لازم به ذکر است که دانشجویان از پرداخت جریمه روزشمار در اسفند ماه معاف خواهند بود.
۳- به دانشجویان اکیدا توصیه میشود جز در موارد ضروری از مراجعه حضوری به دانشگاه خودداری کنند و در هر حال نکات ایمنی و بهداشتی را رعایت کنند. حضور دانشجویان در دانشکدهها در صورت ضرورت به تشخیص اساتید راهنما امکانپذیر خواهد بود.
۴- تلاش خواهد شد تا بدون تغییر قابل توجه در تقویم آموزشی، از ظرفیتهای آموزش الکترونیکی برای تشکیل کلاسهای جبرانی استفاده شود. در این زمینه اطلاعرسانی بیشتر در آینده صورت خواهد گرفت".
* دانشگاه اصفهان
روابط عمومی دانشگاه اصفهان نیز در اطلاعیهای اعلام کرد: پیرو تصمیم وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مبنی بر تعطیلی برنامههای آموزشی دانشگاهها در استان اصفهان و توقف آن تا پایان هفته منتهی به ۹۸/۱۲/۸ دانشجویانی که به محل اقامت دائمی خود مراجعه کردهاند، طی تماسهای مکرر با ابراز نگرانی خود و خانواده از مخاطرات ناشی از شیوع ویروس کرونا به خصوص در محیط خوابگاهی، خواستار تعیین تکلیف کلاسهای درسی و اعلام عدم امکان حضور در کلاسها میشدند. اکنون با توجه به مشکلات ابراز شده و نیز به منظور جلوگیری از تشکیل کلاسها با ظرفیت ناکامل و اجرای برنامههای آموزشی به طور ناقص و احتمال افت کیفی برنامهها، هیات رئیسه دانشگاه اصفهان موارد زیر را برای بازه زمانی دهم تا پایان اسفند ماه ۹۸ مصوب کرده و به اطلاع میرساند.
۱- فعالیتهای علمی، اداری و اجرایی کماکان جاری و بدون وقفه ادامه دارد و اعضای هیات علمی و غیر هیات علمی به انجام وظایف موظف مشغول خواهند بود.
۲- اعضای هیات علمی پاسخگوی سوالات و مراجعات علمی دانشجویان به خصوص در دورههای تحصیلات تکمیلی هستند.
۳- با تمهیدات لازم برای ارائه آموزشهای الکترونیک برنامههای آموزشی، اعضای هیات علمی از این شیوه برای کمک به جبران عقب ماندگی درسی دانشجویان استفاده میکنند.
۴- با توجه به ارائه آموزشهای الکترونیکی و از راه دور در این ایام در صورت عدم حضور فیزیکی دانشجویان (به خصوص دانشجویان غیر بومی از شهرهای دور) غیبتها مجاز و حضور و غیاب توسط اعضای هیات علمی در کلاس اجباری نیست.
۵- برای انجام تعهدات آموزشی، شامل جبران سرفصل دروس ناشی از وقفه آموزشهای حضوری و جلوگیری از افت کیفیت برنامهها، معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه در تقویم آموزشی نیمسال دوم ۹۹-۹۸ تجدید نظر کردده و پایان کلاسها و بازه امتحانات را متعاقبا اعلام کند.
۶- گروهها و دانشکدهها از برگزاری هرگونه امتحان، اردو، بازدید علمی در این بازه زمانی خودداری کنند.
۷- در صورت درخواست دانشجویان و یا تشخیص گروههای آموزشی تاریخ دفاع از پایاننامههایی که در این ایام است به سال ۹۹ و به حداکثر تا پایان نیمسال دوم تحصیلی ۹۹-۹۸ موکول شود و دانشجویان شامل بخشودگی جریمه دیرکرد صرفا در این فاصله زمانی خواهند بود.
۸- با توجه به مخاطرات ناشی از اقامت دانشجویان و تجمع و فشردگی جمعیت در خوابگاهها و همچنین سالنهای غذاخوری، معاونت دانشجویی حتی المقدور از سرویسدهی که منجر به حضور جمعی در این اماکن شود، خودداری و نسبت به ضدعفونی کردن این اماکن اقدام کند.
* دانشگاه تبریز
دانشگاه تبریز نیز طی اطلاعیهای اعلام کرد: پیرو مصوبه جلسه رؤسای دانشگاههای استان در دانشگاه تبریز به منظور پیشگیری و رفع نگرانیهای دانشجویان و خانوادههای گرامیشان، کلیه فعالیتهای آموزشی ، کلاسهای درسی دانشگاههای استان تا پایان سال تعطیل است.
با توجه به اعلام نظر تخصصی دانشگاه علوم پزشکی تبریز، در خصوص تعطیلی فعالیتهای آموزشی، مقرر شد که تا پایان سال جاری کلیه فعالیتهای آموزشی دانشگاه های استان تعطیل شود.
به منظور صیانت از برگزاری کلاسها مطابق با سرفصلهای مصوب، دانشگاهها طبق مصوبات هیات رئیسه فعالیتهای آموزشی را با تمدید تقویم آموزشی و یا در طول ترم بعد از تعطیلات نوروز جبران کنند.