جهانپور تأکید گفت: حدود 18 درصد افراد هیچوقت علامتدار نمیشوند و برخی افراد دچار علائم خفیف و متوسط میشوند و اینکه گفته میشود 80 درصد مبتلایان هیچ علامتی ندارند کاملاً غلط است.
به گزارش مرور نیوز، کیانوش جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت در گفتوگو با خبرنگاران با بیان اینکه از آغاز شناسایی اولین موارد بیماری رویکرد مشخصی داشتیم، اظهار کرد: وارد مداخله زودهنگام در فاز دوم بسیج ملی مبارزه با کرونا شدیم و با اقناع افکار عمومی بیش از 55 میلیون نفر در این طرح مشارکت داشتند و تحت غربالگری قرار گرفتند.
جهانپور افزود: اکنون در فاز مدیریت بیماری هستیم و یک مورد مشابه صحنههای ناراحتکننندهای که در کشورهای پیشرفته میبینید را نمیتوانید در ایران مشاهده کنید.
وی افزود: در فاز مدیریت بیماری هستیم اما در فاز کنترل و مهار آن نیستیم روند شیوع بیماری تدریجی و صعودی است و امیدواریم با توجه به اینکه تا امروز مشارکت عمومی و بین بخشی خوبی داشتیم این مدیریت را به سمت کنترل و مهار و حذف بیماری کرونا ببریم.
تنها 18 درصد بیماران علامت خاصی ندارند
جهانپور تأکید کرد: حدود 18 درصد افراد هیچوقت علامتدار نمیشوند و برخی افراد دچار علائم خفیف و متوسط میشوند و اینکه گفته میشود 80 درصد مبتلایان هیچ علامتی ندارند کاملاً غلط است.
امتناع مردم از ماندن در نقاهتگاهها
جهانپور با بیان اینکه متوسط بستری بین 7 تا 10 روز است، خاطرنشان کرد: استراحتگاهها اگرچه تعبیه شده اما همچنان با الگوهای روانشناسی و اجتماعی ما قرابت مناسبی ندارد و به نظر میرسد بر خلاف بسیاری کشورها تمایل مردم به مراقبت در منزل بیشتر است و یکی از دشواریهایی که همکاران ما در استانها گزارش میکنند امتناع خانوادهها از قرنطینه بیماران در استراحتگاهها و نقاهتگاههای بیماری است.
تحقیقات بومی به کجا رسید؟
وی در پاسخ به اینکه تحقیقات بومی ما به چه مرحلهای رسیده است، تصریح کرد: این بیماری یک بیماری نوپدید و جدید است و اطلاعات علمی مبتنی بر شواهد متقن نیست زیرا بیش از سه ماه نیست که این ویروس در جهان شناخته شده است؛ ما اطمینان داریم که دوره نهفتگی 3 تا 14 روز است؛ ماندگاری ویروس در سطوح مختلف متفاوت و از چندساعت تا چندروز است. اینکه رفتار بیماریزایی ویروس در ایران با کشورهای دیگر متفاوت بوده یا نه را نمیتوانیم قطعی بگوییم. ممکن است برخی جهشهای ایجادشده در ویروس باعث کاهش بیماریزایی یا افزایش آن در برخی نقاط شود. این ویروس از انواع آنفلوآنزا سریعتر منتقل میشود اما درباره مقایسه شدت بیماری با یکدیگر نمیتوان اظهار نظر قطعی کرد.
وی ادامه داد: در ایالات متحده آمریکا 18 هزار مرگ ناشی از آنفلوآنزا گزارش شده است و مرگ ناشی از کرونا تاکنون حدود 3000 مورد است؛ برای اینکه بتوانیم تشخیص بدهیم میزان مرگ و میر کرونا بیشتر از آنفلوآنزاست یا نه باید صبر کنیم. در ایران تعداد بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا و حتی سرعت انتقال کرونا بیش از آنفلوآنزا تاکنون بوده است.
وی در خصوص افزایش کیتهای تشخیصی در کشور تصریح کرد: به فناوری تولید این کیت دست پیدا کردهایم و ظرفیت تولید انبوه آن بیش از 80 هزار مورد در هفته خواهد بود و این تعداد برای انجام غربالگری بیشتر مفید خواهد بود. کاربرد این تستهای PCR ارزیابی مراحل ابتدایی و انتهایی ابتلا به ویروس کروناست.
از چه کیتهایی برای تشخیص کرونا استفاده میشود؟
جهانپور در پاسخ به این سوال که آیا از کیتهای تشخیصی چینی که گزارش شده است خطا دارند تا به حال استفاده شده است یا خیر، تصریح کرد: ما گزارشی از این مورد به صورت رسمی نداریم و کیتهای مصرفی تاکنون از سوی کشورهای آلمان و هلند و سازمانهای بینالمللی است و هنوز به مرحله استفاده وسیع از کیتهای ساخت چین نرسیدهایم.
بهبودیافتگان در ایران دوباره مبتلا میشوند؟
وی در خصوص ابتلای مجدد بهبودیافتگان خاطرنشان کرد: آماری از ابتلای مجدد بهبودیافتگان قطعی در ایران نداریم و مواردی که در فضای مجازی منتشر میشود صحت ندارد زیرا ممکن است این ابتلای اولیه قطعی نباشد و فرد آنفلوانزا داشته باشد اما به دلیل تشابه علائمش به کرونا، آن را کرونا تلقی کند.
هزینه درمان کرونا چقدر است؟
وی در پاسخ به این سوال که هزینه درمان بیماری کرونا در کشور چقدر است، خاطرنشان کرد: تفاوتی از لحاظ رویکرد نسبت به بیماریهای مختلف وجود ندارد و در بخش دولتی 90 درصد را بیمه و ده درصد فرانشیز را بیمار پرداخت میکند. تست PCR رایگان است و نیازی بر ارجاع افراد به بخش خصوصی نیست.