تهران وضعیت قرمز را نیز پشت سر گذاشته است. وضعیت اش این روزها به قدری بحرانی است که قرار است از امروز محدودیت هایی جدید که تاکنون دولت از اجرایش ابا داشته است را اعمال کند.
به گزارش مرور نیوز، قرار است از امروز با شهروندانی که از ماسک استفاده نکنند یا پروتکل های بهداشتی را رعایت نکنند، برخوردی جدی شود ضمن آنکه وضعیت انتشار و ابتلای ویروس کرونا آنچنان وخیم است که باعث شده تا محدودیت های اعمال شده کرونایی یک هفته دیگر تمدید شود و حتی ورود مسافران به مترو و اتوبوس ها بدون ماسک ممنوع گردد. دیروز و در آخرین روز از اعمال اولین هفته محدودیت های کرونایی استاندار تهران از تمدید تمام محدودیت های ابلاغی در هفته گذشته از روز شنبه تا روز چهارشنبه ۲۳ مهر ماه در استان تهران خبر داد و گفت: برگزاری کلاس ها در دانشگاهها و مدارس بصورت مجازی دنبال می شود.
انوشیروان محسنی بندپی تاکید کرد: استفاده از ماسک از درب منازل برای شهروندان در تهران ضروری است.
علاوه بر این دیروز موج انتشار کرونا باعث شد تا معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران هم بیانیه ای صادر کند و در آن اعلام کند که به دلیل افزایش آمار شیوع ویروس کرونا از روز شنبه ۱۹ مهر، ورود افراد بدون ماسک در ناوگان حمل و نقل عمومى تهران ممنوع است.
براساس این اطلاعیه معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران اعلام کرد: به دلیل افزایش آمار شیوع ویروس کرونا و اعمال محدودیتها از سوى ستاد ملى مقابله با کرونا، از روز شنبه ۱۹ مهر ورود افراد بدون ماسک در ناوگان حمل و نقل عمومى تهران ممنوع است.
در ادامه این اطلاعیه تاکید شده است: مجموعه مدیریت شهرى و معاونت حمل و نقل و ترافیک، همواره الزام استفاده از ماسک را در ناوگان عمومى پایتخت در دستور کار داشته است و اکنون بار دیگر اعلام میکنیم، رعایت فاصله گذارى اجتماعی و استفاده از ماسک در مترو و اتوبوس و تاکسى همچنان مورد تأکید است و از شنبه ١٩ مهر سختگیریهای بیشتری توسط نیروی انتظامی، پلیس مترو و یگان حفاظت شهرداری تهران برای استفاده شهروندان از ماسک در مترو و اتوبوس و تاکسى هاى شهر تهران اعمال خواهد شد و از ورود افراد بدون ماسک ممانعت بهعمل خواهد آمد.
اما سخنان مطرح شده در جلسه دیروز ستاد ملی کرونا نیز حکایت از آن داشت که حال تهران کرونایی اصلا خوب نیست. قاسم جان بابایی معاون درمان وزارت بهداشت در جلسهای که روز جمعه، در ستاد عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران برگزار شد، با اشاره به افزایش موارد بستری در بیمارستانهای سراسر کشور، گفت: این روزها شاهد افزایش موارد ابتلا به کرونا در بستر خانواده ها هستیم.
وی کاهش انجام عملهای جراحی غیر ضروری را در روزهای آتی یکی از اقدامات موثر برای افزایش ظرفیت تختهای بیمارستانی برای پذیرش مبتلایان به کرونا عنوان کرد و گفت: بهرهگیری از کلینیکهای تنفسی بیمارستانها با توجه به امکانات و ظرفیت هر بیمارستان راهی مناسب برای کاهش بار مراجعه به اورژانسهاست.
اما به نظر می رسد همانگونه دکتر حریرچی نیز اعلام کرده بود، موضوع کمبود دستگاه های اکسیژن ساز می رود تا به یکی از چالش های وزارت بهداشت بدل شود. معاون درمان وزارت بهداشت، نیز در همین زمینه با تاکید بر اهمیت کیفیت ارایه اکسیژن رسانی مطلوب به بیماران کرونایی، خواستار تشکیل گروهی تخصصی از پرستاران تحت نظر دفتر پرستاری بیمارستانها برای افزایش کیفیت ارایه خدمات در این زمینه شد.
جان بابایی ضمن اشاره به اهمیت مدیریت توزیع بیماران کرونایی در بیمارستانها، ضرورت تشکیل تیم نظارتی برای انجام بازدیدهای سرزده از بیمارستانها را یادآور شد.
اما این جلسه مهم سخنرانان دیگری هم داشت؛ از جمله جلیل کوهپایه زاده رییس دانشگاه علوم پزشکی ایران که تکمیل هرچه سریعتر بیمارستانهای جدیدالتاسیس را اقدامی موثر برای افزایش تختهای بیمارستانی عنوان کرد و خواستار بهره گیری بیشتر از ظرفیت صدا و سیما برای افزایش آگاهی شهروندان شد.
باز هم افزایش محدودیت ها
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران نیز دوباره بر وخیم بودن اوضاع تهران تاکید کرد و در عین حال از احتمال افزایش محدودیت های کرونایی در پایتخت خبر داد. علیرضا زالی با بیان اینکه استان تهران و بالاخص شهر تهران روزهای سخت کرونایی را تجربه میکند، برنامه ریزی برای افزایش ظرفیت بیمارستانها به منظور بستری بیماران کرونا را مسئلهای مهم برشمرد و درباره این جلسه توضیح داد: در این جلسه کلیه راهکارهایی که توسط روسای بیمارستانها میتوانند مورد استفاده قرار گرفته و موجب افزایش ظرفیت بیمارستانها برای درمان بیماران کرونایی شود، مطرح شد.
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران تاکید کرد: لازم است ظرفیتهای تجهیزاتی، درمانی و دارویی بیمارستانها بیش از هر زمان دیگری مورد حمایت بیمهها قرار گیرد.
وی با اذعان به اینکه روزهای سخت تری در انتظار تهران و شهروندان آن و کادر پزشکی است گفت: طبیعتا در ادامه مسیر سختی که بیمارستانها در روزهای آینده با آن رو به رو هستند، تامین، تدارک و استمرار این خدمات مستلزم آن است که حمایتهای لازم از سوی سازمان برنامه و بودجه و به ویژه مسئله بیمههای تکمیلی، پایه و پوششی صورت گیرد.
زالی با بیان اینکه فصل مشترک نگرانی روسای بیمارستانها مسائل مالی و اعتباری و نیروهای انسانی است، گفت: بسیاری از بیمارستانها با کاهش درآمدهای اختصاصی مواجهاند و تامین دارو و وسایل حفاظت فردی بار سنگینی را به بیمارستانهای درگیر با کرونا اضافه کرده است. طبیعتا در خواست ما بیش از هر زمان این است که بیمارستانها در این روزهای سخت تنها نمانند و با کفایت کامل هرچه سریعتر منابع مالی و اعتبارات بیمارستانها تامین شود.
وی با اشاره به خستگی نیروهای انسانی و لزوم ترمیم رمق و ریکاوری آنان، گفت: تاکید ما این است که هرچه سریعتر در رابطه با تامین مجوزهای استخدامی بدون هرگونه بروکراسی و دیوان سالاری اقدام شود تا هرچه سریعتر نیروهای تازه نفس به جمع بیمارستان ها اضافه شوند.
فرمانده عملیات مدیریت بیماری کرونا در کلانشهر تهران در نهایت از طراحی بسته ای از محدودیت های جدید برای روزهای آتی خبر داد وگفت: با استاندار تهران در حال طراحی بستههای مورد نظر هستیم و بیشتر این برنامهها معطوف بر کاهش حضور کارکنان و کاهش بار سفرهای شهر تهران است.