به گزارش مرور نیوز به نقل از تلگراف، دانشگاه آکسفورد از یک تست تشخیص کرونا رونمایی کرده که با استفاده از هوش مصنوعی برای تحلیل سواب گلو، ابتلا به این ویروس را در کمتر از ۵ دقیقه شناسایی می کند.
به گفته محققان می توان از این تست سریع در اماکن عمومی و پرجمعیت مانند فرودگاه ها استفاده کرد.
تست تشخیصی مذکور در آزمایش ها توانست بین SARS-CoV-۲ ( عامل ایجاد کووید۱۹) و نمونه های بالینی منفی تمایز قائل شود. همچنین این تست می تواند بین عامل کووید۱۹ و ویروس های دیگر مانند آنفلونزا و ویروس های کرونای فصلی انسانی تمایز قائل شود.
محققان سازنده این تست امیدوارند در ابتدای ۲۰۲۱ میلادی تولید تجاری آن را آغاز و در تابستان سال آینده عرضه کنند.
این فناوری بدون نیاز به استخراج ژنوم، پاکسازی یا تقویت ویروس، به طور مستقیم سواب گلوی افراد را تحلیل می کند. در این روش با استفاد از شاخه های فلورسنت دی ان ای، روی ذرات ویروس موجود در نمونه آزمایشگاهی برچسب زده می شود.
در مرحله بعد یک میکروسکوپ برای جمع آوری تصاویر استفاده می شود. هر تصویر حاوی صدها ویروسی است که با ماده فلورسنت برچسب گذاری شده اند. سپس سیستم یادگیری ماشینی به طور خودکار ویروس های موجود در نمونه را شناسایی می کند.
به گفته محققان در این روش از تفاوت در برچسب گذاری ویروس های مختلف استفاده می شود. دلیل این تفاوت نیز مربوط به تمایز در سطح ، ترکیبات شیمیایی، اندازه و شکل هر ویورس است.
برای توسعه این تست از نمونه های بیماران کووید۱۹ در بیمارستان رادکلیف واقع در آکسفورد استفاده شده است.