مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهر تهران از کاهش زمان کشف حریق با بهره گیری از سامانه پایش هوشمند حریق ساختمان ها در تهران خبر داد.
به گزارش مرور نیوز، مهدی داوری در آیین اعطای نخستین پروانه اپراتوری پایش هوشمند حریق ساختمان های تهران با اشاره به اینکه این سامانه خدمتی داوطلبانه است، افزود: هر چند که سامانه پایش هوشمند حریق خدمتی داوطلبانه است اما به مطالبه ای در سطح جامعه تبدیل شده بود که امروز با همکاری سازمان فناوری اطلاعات شهرداری تهران به ثمر نشسته است. یکی از مشکلاتی که در شهر تهران وجود دارد کشف دیرهنگام حریق است به شکلی که سال گذشته این زمان حدود ۱۵ دقیقه در اماکن مهم بوده است.
وی ادامه داد: در ساختمان های اداری از ساعتی به بعد تردد در آن ها وجود ندارد و در این هنگام است که کشف حریق از اهمیت بسزایی برخوردار می شود. در سال ۱۳۹۵ پیش از حادثه ساختمان پلاسکو در ساختمان علاء الدین در یکی از طبقات حریقی اتفاق افتاد. وجود سیستم اعلان حریق که تازه هم نصب شده بود نگهبانان را مطلع کرد و این موضوع موجب ورود به موقع آتش نشانان شد. به این ترتیب از وقوع حادثه ای دیگر در شهر جلوگیری شد.
وی ادامه داد: اگر سیستم اعلان حریق به صورت هوشمند به سازمان آتش نشانی متصل شود در حقیقت واسطه مردمی اطلاع رسانی را نیز حذف کردیم و زمان کشف حریق را به شکل قابل ملاحظه ای کاهش داده ایم.
وی تأکید کرد: بررسی این موضوع سابقه ای حدود ۱۰ ساله دارد که پس از قرارگیری سازمان فناوری اطلاعات شهرداری تهران در کنار سازمان آتش نشانی کار سرعت بیشتری گرفت و ظرف دو سال اتفاق بزرگی رقم خورد. این تکلیف بر عهده سازمان آتش نشانی بود که براساس مصوبه شورای شهر تهران در سال ۹۸ ساختمان ها باید تأییدیه آتش نشانی را دریافت کنند و به صورت مرتب توسط سازمان آتش نشانی پایش شوند.
وی با تأکید بر لزوم استقبال شهروندان از سامانه پایش هوشمند حریق ساختمان های شهر تهران گفت: ایمنی مسئله ای نیست که در اولویت دوم قرار بگیرد. شاید هزینه کردن برای این موضوع در ابتدا آزاردهنده باشد اما قطعا رعایت ایمنی در آینده نتیجه بخش خواهد بود.
وی تأکید کرد: قطعا بهره گیری از این سامانه در کاهش زمان کشف حریق موثر است. این در شرایطی است که رشد حریق به صورت تصاعدی اتفاق می افتد و هر ثانیه برای ما اهمیت بسیاری دارد. در حال حاضر این سامانه کار خود را در تهران آغاز کرده ولی این آمادگی وجود دارد که در سایر شهرها نیز اجرایی شود. در تهران این سامانه با ظرفیت ۵۰ هزار ساختمان کار خود را آغاز کرده و قطعا با استقبال بیشتر مردم ظرفیت آن افزایش پیدا خواهد کرد.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه چرا این سیستم به صورت یک الزام برای ساختمان ها تعیین نمی شود، گفت: در هیچ کجا این سیستم به صورت الزام اجرایی نشده اما شهروندان می توانند برای ساختمان های خود به ویژه ساختمان های بلندمرتبه از این سامانه بهره بگیرند. حداکثر تا شش ماه آینده با ایجاد زیرساخت ها و امکانات این سامانه می تواند کار اجرایی خود را آغاز کند.