فقط ۳ قلاده یوزپلنگ ماده در کشور وجود دارد

اکبری گفت: در کشور از ۱۲ قلاده یوز بالغ فقط ۳ قلاده ماده هستند که با شرایط فعلی نسل یوز ایرانی در حال انقراض است.

به گزارش مرور نیوز، معاون طبیعی سازمان محیط زیست در نشست خبری صبح امروز گفت: کمبود اعتبارات در سازمان محیط زیست مانع اجرای پروژه‌ها و بحث‌های نظارتی و اجرایی میشود.

اکبری گفت: در کشور از ۱۲ قلاده یوز بالغ فقط ۳ قلاده ماده هستند که با شرایط فعلی نسل یوز ایرانی در حال انقراض است.

به گفته معاون طبیعی سازمان محیط زیست بیش از ۵۰ سال است که گونه گوزن زرد ایرانی در اسارت است و زیست گاهی برای رها سازی آن‌ها نداریم.

اکبری گفت: با توجه به آخرین سرشماری ۱۰ درصد از جمعیت گونه‌های کشور کم شده است، که از دلایل آن میتوان به شیوع گسترده طاعون در ۸ استان، آنفولانزا، خشک سالی و پناه بردن حیوانات به آبشخور دام‌ها اشاره کرد، که منجر به بیماری دامی و انسانی شده است.

به گفته اکبری امسال ۸۱ مجوز شکار صادر کردیم که سن گونه‌ها را بر اساس قوانین بالای ۷ سال قرار داده ایم.

معاونت محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: عده‌ای بدون مجوز با خودرو‌های خود راهی مناطق حفاظت شده می‌شوند، که در این تردد‌ها پوشش و خاک را فشرده میکنند، و در آن مناطق اقدام به تولید پسماند میکنند.

اکبری گفت: همچنین شاهد افزایش غار گردی در کشور هستیم که در برخی از غار‌ها گونه‌های خاص و مختص ایران زندگی می‌کنند، اما متولی حفاظت از عرصه‌ها یک دستگاه دیگر است که باید از آن دستگاه‌ها هم مطالبه گری صورت گیرد.

ما مسئولیتی در قبال تلف شدن باران در کنیا نداریم / باغ وحش صفادشت یکی از بهترین هاست

همچنین مدیر کل دفتر حفاظت و مدیریت حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست گفت: باغ وحش صفادشت یکی از مراکز‌هایی است که از نظر غذادهی، رسیدگی و معیار‌های لازم برای نگهداری از حیوانات حداقل هارا فراهم کرده است.

منتظمی  گفت: هنوز منتظر جواب کالبد شکافی در مورد بوریس شیر دریایی تلف شده در صفادشت هستیم، و این را باید در نظر گرفت که سن اکثر گونه‌های موجود در باغ وحش‌های ما بالا است و این ممکن بود در هرجای دیگری رخ دهد.

منتظمی در مورد مخالفت با حضور باران در باغ وحش انگلیس گفت:  باران شامپانزه باغ وحش ارم که در یتیم خانه کنیا تلف شد، تحت نظارت محیط زیست نیست، و خروج او باید با درخواست باغ وحش صورت می گرفت که باغ وحش ارم درخواست حضور او در کنیا را داد، و همه هماهنگی‌ها از طریق باغ وحش ارم صورت پذیرفت بنابراین باغ وحش ارم باید پاسخگوی این اتفاق باشد.

رسوب بیماری آنفولانزا در قلب تالاب میانکاله / خطر شیوع بیماری در کمین فلامینگو های مهاجر

معاونت محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در ۲ سال اخیر به دلیل کم آبی ، شیوع بیماری و شکار، تلفات سنگینی در میانکاله داشتیم که برای تکرار نشدن آن به دنبال یک راهکار هستیم.

به گفته اکبری تالاب میانکاله مانند سایر تالاب ها نیاز به لایروبی دارد، اما برخی بر این باورند که بیماری در کف تالاب رسوب کرده و با لایروبی این بیماری مجدد تلفات سنگینی را بر جای خواهد گذاشت. همچنین با وجود اعتبارات کم نمیتوان سیستم فاضلاب منطقه و روستاها را حل کرد که افراد اقدام به تخلیه فاضلاب و سموم کشاورزی در تالاب میکنند و همین امر ممکن است منجر به تلفات پرندگان شود .

اکبری گفت: بهره برداری طولانی مدت در فریدون کنار باعث آسیب های زیادی به این زیستگاه شده است. در سال ۱۴۰۰ هیچ مجوز شکار برای پرندگان صادر نشده است، اما معیشت افراد زیادی با این زیستگاه گره خورده و از زمان های بسیار گذشته دام  را به صورت شخصی ساخته اند و روزی خود را از طریق شکار چند قطعه پرنده میگذرانند، به همین منظور با غذادهی دستی توسط محیط بانان از ورود پرندگان مهاجر به دام گاه ها جلوگیری میکنیم .

معاون محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در تالاب میقان بالای ۱۰۰ قطعه تلفات پرندگان داشتیم که جمع آوری لاشه ها بسیار کار سختی است چون ممکن است باعث انتقال بیماری به انسان یا مرغداری های اطراف شود.

جمعیت محیط بانان کشور از معلمان و نیروی انتظامی یک شهر کمتر است

اکبری گفت: ۳ عامل موجب تخریب زیستگاه‌ها است، جاده‌ها، معادن و چرای بی رویه دام‌ها، با توجه به تغییرات اقلیمی، مراتع کشور کم شده است و همین امر موجب حضور دام‌ها در مناطق حفاظت شده شده که میتواند تخریب جدی را برای زیستگاه‌های ما داشته باشد.

به گفته اکبری در زیست گاه‌های کشور ۱۰۰ گونه خاص و مختص ایران داریم که تمام ظرفیت موجود را برای حفظ زیست گاه‌ها گذاشته ایم در برخی موارد این متخلفین و تخریب کنندگان زیست گاه‌ها را در اختیار مراجع قضایی میگذاریم که برخوردی با آن‌ها نمی شود.

معاونت محیط زیست طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: در قانون زیر ساختی برای مطالبه از وزارت راه نداریم و این وزارت خانه برای ساخت جاده در هر نقطه‌ای آزادانه عمل می‌کند.

به گفته اکبری در ۱۲٪ مناطق حفاظت شده کشور معدن وجود دارد و معادن متروکه برای راه اندازی مججد در حال بررسی هستند.