کیفیت هوای تهران 24 آبان 1401/ وضعیت همچنان ناسالم برای گروه‌های حساس

بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوا هم اکنون شاخص آلاینده روی عدد 103 یعنی شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس قرار دارد.

به گزارش مرور نیوز، بر اساس پیش‌بینی‌های انجام‌شده در شرکت کنترل کیفیت هوای شهر تهران، در صبح (۲۴ آبان‌ماه) با توجه به عدم وزش باد مؤثر طی ساعات گذشته و انباشت آلاینده‌ها همراه با افزایش ترافیک صبحگاهی، کیفیت هوا در برخی مناطق پرتردد در محدوده ناسالم برای گروه‌های حساس قرار خواهد گرفت.

با افزایش تندی باد در طول روز از میزان غلظت آلاینده‌ها کاسته خواهد شد، هرچند احتمال وزش باد نسبتاً شدید در برخی ساعات بعدازظهر سبب گسیل موقت گردوخاک و کاهش کیفیت هوا در پاره‌ای از مناطق مستعد خواهد شد.

تداوم این شرایط جوی همراه با وزش باد مؤثر از تجمع آلاینده‌ها جلوگیری خواهد کرد، بااین‌حال افزایش ترافیک شامگاهی تا اواخر وقت سه‌شنبه افزایش غلظت ذرات معلق و کاهش کیفیت هوا در مناطق پرتردد را در پی خواهد داشت.

همچنین با توجه به تداوم وزش باد مؤثر تا صبح فردا (۲۵ آبان‌ماه) تا حدودی از میزان غلظت ذرات معلق کاسته خواهد شد، اگرچه همزمان با آغاز تردد خودروها افزایش غلظت ذرات معلق و کاهش کیفیت هوا در مناطق پرتردد دور از انتظار نخواهد بود. کاهش تندی باد در طول روز از پراکندگی آلاینده‌ها جلوگیری خواهد کرد.

با شکل‌گیری ناپایداری جوی و رشد ابرناکی تا اواخر وقت چهارشنبه، شرایط برای پراکندگی آلاینده‌ها فراهم خواهد شد، هرچند کاهش کیفیت هوا در برخی مناطق پرتردد ناشی از افزایش ترافیک شامگاهی پیش‌بینی می‌شود.

بر اساس اعلام شرکت کنترل کیفیت هوا هم اکنون شاخص آلاینده «ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون» روی عدد ۱۰۳ یعنی شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس قرار دارد همچنین آلاینده شاخص هوای پایتخت طی ۲۴ ساعت گذشته «ذرات‌ معلق کمتر از ۲.۵ میکرون» با میانگین ۱۰۶ بود و کیفیت هوای پایتخت در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس قرار داشت.

بر اساس دستورالعمل احتیاطی صادره از سوی شرکت کنترل کیفیت هوای شهر تهران، مبتلایان به بیماری قلبی یا ریوی، سالمندان و کودکان جزو گروه‌های حساس محسوب می‌شوند و باید فعالیت‌های طولانی یا سنگین خارج از منزل را کاهش دهند. فعالیت طولانی عبارت است از هرگونه فعالیت خارج از منزل که افراد به‌طور متناوب طی مدت چندین ساعت انجام می‌دهند و سبب می‌شود نفس کشیدن تاحدی سخت‌تر از حالت طبیعی صورت بگیرد؛ کار کردن در باغچه، فعالیت شدید خارج از منزل مانند دویدن و ... از جمله این مثال‌هاست.

گفتنی است که کیفیت هوا (AQI) به پنج دسته اصلی تقسیم‌بندی می‌شود که بر اساس آن از عدد صفر تا ۵۰ در محدوده هوای پاک تعریف می‌شود، از ۵۱ تا ۱۰۰ هوا در محدوده قابل قبول، سالم یا متوسط بوده و  از محدوده ۱۰۱ تا ۱۵۰ هوا ناسالم برای گروه‌های حساس است. در بازه ۱۵۱ تا ۲۰۰ نیز هوا در محدوده ناسالم برای همه گروه‌ها و از محدوده از ۲۰۱ تا ۳۰۰ نیز هوا در محدوده بسیار ناسالم قرار می‌گیرد. بر اساس این دسته‌بندی در محدوده ۳۰۱ تا ۵۰۰ شرایط کیفی هوا خطرناک است.