به گزارش مرور نیوز، همایش مردمی روز جهانی بیماریهای مزمن انسدادی ریه در تالار شهید پیرویان بیمارستان شریعتی برگزار شد.
احمدرضا جمشیدی رئیس بیمارستان شریعتی ، گفت: بیماریهای انسدادی سالانه ۳۲۹ میلیون نفر را در سراسر جهان مبتلا میکنند و باعث ناتوانی و تنگی نفس در افراد میشود و این در حالی است که پیشگیری میتواند بسیار به مؤثر و مقرون به صرفه باشد.
در ادامه، محمدرضا مسجدی فوق تخصص ریه، به تحلیل آمارها و روند رشد بیماریهای انسدادی ریه پرداخت و افزود: بیماریهای انسدادی ریه سومین علت مرگ در کشورهای جهان است.
وی گفت: طبق آمارهایی که انگلستان اعلام کرده، بیماریهای انسدادی ریه تا دو سال آینده میتواند در رتبه اول و بالاتر از مرگهای ناشی از سکته قلبی و مغزی و فشارخون قرار گیرد و این یک هشدار برای جامعه است که باید هرچه بهتر و عملیتر به مصاف اولین دلیل این بیماریها یعنی دخانیات برویم.
مسجدی ادامه داد: نیمی از افراد از بیماری خود مطلع نیستند و این موضوع نیازمند دقت بیشتر برای شناسایی و درمان به موقع بیماری است.
مهرناز اسدی قره باغی فوق تخصص ریه بیمارستان شریعتی، درباره راههای پیشگیری از بیماریهای انسدادی ریه گفت: بیماریهای ریه تقریباً به یک شکل بروز میکنند اما مشکل بیماریهای ریه این است که ممکن است این بیماریها دیر توسط فرد بیمار تشخیص داده شود.
وی از عوامل محیطی و ارثی در بروز بیماریهای ریه نام برد و سیگار کشیدن و مصرف دخانیات را مهمترین عامل بروز بیماریهای ریه عنوان کرد.
در ادامه، ام البنین پاکنژاد رئیس بخش ریه بیمارستان شریعتی، به بررسی تأثیر مصرف دخانیات در بانوان پرداخت و گفت: متأسفانه استعداد عوارض مصرف سیگار همچون بیماریهای انسدادی و سرطان در بانوان به مراتب بیشتر از آقایان است و این در حالی است که مصرف سیگار در بانوان با شیب تندی در حال افزایش است و با توجه به نقش بانوان در جامعه این موضوع نیازمند تأمل بیشتری است.
وی افزود: بخشی از قربانیان دخانیات، بانوان و کودکانی هستند که در معرض دود درجه ۲ سیگار قرار میگیرند.