رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور در خصوص ثبت مالکیت های دولت، گفت: متاسفانه از حدود ۱۴۰ میلیون هکتار اراضی ملی فقط ۲۱ میلیون و ۵۰۰ هزار هکتار تحت سیستم کاداستر قرار گرفته و ثبت شده است.
به گزارش مرور نیوز به نقل از روابط عمومی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور، احمد تویسرکانی در نشست مشترک با رؤسای سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری و سازمان امور اراضی کشور که برای پیگیری اجرای قانون کاداستر و سند دارنمودن اراضی دولتی و ملی و رفع موانع احتمالی موجود در محل این سازمان تشکیل شد، گفت: اجرای کاداستر در کشور کار بزرگی است که انجام کامل آن به تعامل، هم فکری و همکاری بیش از پیش سازمان های متولی بستگی دارد.
وی کاداستر را زیر ساخت اساسی در جهت استفاده بهینه از اراضی و املاک در کشور برشمرد و افزود: تلاش های بسیار زیادی در این زمینه در سازمان ثبت انجام شده و با استقرار سیستم جامع کاداستر، نظم حقوقی لازم در عرصه مالکیت اراضی و املاک برقرار و بسیاری از جرائم و تخلفات و نزاع های مرتبط با اراضی منتفی خواهد شد.
تویسرکانی با تاکید بر استفاده از همه ظرفیت های موجود برای اجرای کامل قانون کاداستر در کشور گفت: یکی از اقدامات مهم انجام شده در این زمینه استقرار ایستگاه های تحدید حدود مالکیت ها (RTK) بود که با نام اختصاری « شبکه شمیم » اجرا شده است .
وی افزود: ایجاد این ایستگاه ها کمک شایانی به تحدید حدود دقیق مالکیت ها و اراضی در کشور خواهد کرد.
رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور بیان داشت: قانون جامع حدنگار، تکلیف دستگاه های ذی ربط را در خصوص اجرای کاداستر مشخص کرده و بر اساس قانون تمامی دستگاه های دولتی مکلفند مستندات و اطلاعات توصیفی املاک متعلق به خود را تا پایان سال ۹۵ در اختیار سازمان ثبت اسناد و املاک کشور قرار دهند.
وی با اشاره به این موضوع که بیش از ۹۸ درصد مالکیت های مردم تحت سیستم کاداستر قرار گرفته است، گفت: در خصوص مالکیت های دولت متأسفانه از حدود ۱۴۰ میلیون هکتار اراضی ملی فقط ۲۱ میلیون وپانصد هزار هکتار تحت سیستم کاداستر قرار گرفته است و بایستی نسبت به اجرای باقیمانده تکالیف، برنامه ریزی و هماهنگی جدی تر صورت گیرد.
تویسرکانی با اشاره به تلاش های سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری و امور اراضی در کشور برای تثبیت اراضی دولتی گفت: باید این دو سازمان با همکاری سازمان ثبت اسناد و تمرکز بر اجرای صحیح کاداستر در کشور خلاء ها، مشکلات و نیازها را شناسایی و سریع تر بر طرف کنند.
وی با اشاره به پیشرفت های سازمان ثبت در حوزه فناوری وتغییر اکثر فرایند های این سازمان به صورت الکترونیکی افزود: هم اکنون بخش های مختلف سازمان در بستر یک شبکه وسیع با هم در ارتباط هستند و به یکدیگر خدمات می دهند.
رئیس سازمان ثبت اسناد واملاک کشور با اشاره به اهمیت و ضرورت آموزش نیروی انسانی گفت: کارشناسان ذیربط باید با آموزش های لازم و استفاده از بستر و امکانات فراهم شده توسط این سازمان در اجرای کاداستر ملی اقدامات لازم را انجام داده و این سازمان نیز آمادگی همکاری لازم را دراین زمینه دارد.
وی تأکید کرد : همه دستگاه های حاکمیتی متولی امر زمین باید از ظرفیت ها و پتانسیل موجود خود استفاده کرده و فارغ از وظایف دستگاهی ، این هدف ملی را به پیش ببرند . برای تحقق این امر نیازمند یک برنامه عملیاتی مدون و منظم هستیم و اجرای این برنامه نیازمند عزم واراده و نظارت جدی ، پیگیری و پایش مستمر مسئولین ذیربط می باشد .
در ادامه جلالی رئیس سازمان جنگل ها و مراتع و آبخیزداری، اقدامات مشترک سه دستگاه ثبت اسناد و املاک ، امور اراضی و جنگل ها و مراتع را در اجرای کاداستر مهم دانست و گفت: حدود ۸۳ درصد از عرصه کشور را اراضی منابع طبیعی شامل می شود که تا کنون برای ۲۳ میلیون هکتار از این اراضی، اسناد مالکیت با همکاری سازمان ثبت اسناد و املاک صادر شده است.
جلالی با اشاره به این موضوع که کاداستر برای کشور اساسی و زیر بنایی است و اجرای آن از زمین خواری و جرم در این زمینه پیشگیری می کند گفت: نظم بخشیدن به مالکیت ها در روند آمایش سرزمینی و ایجاد زمینه برای توسعه اقتصادی موثر است.
اورنگی رئیس سازمان امور اراضی کشور نیز در سخنانی همکاری و تعامل سه دستگاه را بسیار مهم دانست و افزود: خوشبختانه همگرایی و هماهنگی خوبی بین سه دستگاه رقم خورده و کارها به خوبی در حال انجام است.
وی با استقبال از آموزش نیروی انسانی توسط سازمان ثبت با توجه به فناوری نوین و دانش جدیدی که در این سازمان ایجاد شده گفت: سازمان امور اراضی کشور آمادگی کامل دارد تا در خصوص ظرفیت های موجود در این سازمان با سازمان ثبت تعامل و همکاری کامل داشته باشد.