عامل افزایش مگس سفید در سطح تهران

معاون وزیر جهاد گفت: علت افزایش آفت مگس سفید در سطح شهر کاشت درخت توت است که میزبان خوبی برای تغذیه این ‌آفت به شمار می‌رود و بهترین گونه‌های گیاهی برای تصفیه آلایندگی هوا در پایتخت درختان عناب، انجیر، زیتون و زرشک همیشه سبز است.

به گزارش مرورنیوز،  معاون وزیر جهاد گفت: علت افزایش آفت مگس سفید در سطح شهر کاشت درخت توت است که میزبان خوبی برای تغذیه این ‌آفت به شمار می‌رود و بهترین گونه‌های گیاهی برای تصفیه آلایندگی هوا در پایتخت درختان عناب، انجیر، زیتون و زرشک همیشه سبز است.

 محمدعلی طهماسبی در مورد فصل برداشت پاییزه برخی محصولات باغی از جمله انگور و پسته اظهار داشت: به باغداران توصیه کرد تا در صورت تصمیم به جوان‌سازی باغات خود از نهال‌های شناسنامه‌دار استفاده کنند که تحت پوشش کد بهداشتی بوده و دارای اصالت هستند.

وی تصریح کرد: هم اکنون 235 نهالستان شناسنامه‌دار در سراسر کشور امر تولید نهال میوه را بر عهده دارند که استانداردهای مشخصی از جمله فاصله با مراکز تولید، ایزوله کردن نهال‌ها، رعایت مسائل بهداشتی و قرنطینه و سالم بودن پایه و پیوندک را رعایت می‌کنند.

معاون باغبانی وزیر جهاد کشاورزی در مورد گسترش آفت مگس سفید در سطح خیابان‌های پایتخت نیز، گفت: وقتی میزبان یک آفتی را آماده می‌کنیم و در حد انبوه درخت توت در سطح شهر کاشته می‌شود زمینه تغذیه و سفره این آفت را آماده کرده‌ایم و باید تعادلی در انتخاب گونه‌های فضای سبز سطح شهر داشته باشیم. 

طهماسبی گفت: برای انتخاب درختانی که در سطح خیابان‌های پایتخت کاشته می‌شوند باید به نکات زیادی از جمله میزان رشد طولی درخت، نوع برگ‌ها و رنگ آن دقت کرد نه آنکه هر ساله برای اینکه درخت با سیم‌های برق و مخابرات تداخل دارد مجبور به قطع آنها شویم یا ریشه درختان به گونه‌ای نباشد که سنگفرش‌های خیابان را تخریب کند. 

وی گفت: زرشک همیشه سبز، انجیر، زیتون گونه‌های خوبی برای شهر تهران هستند و همچنین درخت عناب به دلیل ساختار گیاهی آلاینده‌های شهری را تصفیه می‌کنند.

معاون باغبانی وزیر جهاد کشاورزی در پاسخ به اینکه ظاهراً انواع گیاهان ‌آب‌بر برای فضای شهری پایتخت مورد استفاده قرار می‌گیرد و چه توصیه‌ای می‌توان در مقابل این موضوع کرد، خاطرنشان کرد: لزوماً هر گیاه کم‌ آب‌بری برای سطح خیابان‌های شهری که آلایندگی دارند مناسب نیست ولی آنچه مسلم است اینکه هر درختی می‌تواند 6 مولکول آلاینده را گرفته و تبدیل به قند کند و در مقابل یک مولکول اکسیژن برای توازن و طراوت هوا تولید می‌کند.