پدیده گرد و غبار یکی از پدیده های غالب جوی این روزها در سطح کشور است. پدیده ای که مشکلات زیادی را به همراه دارد. لازم است در زمان وقوع گرد و غبار برای کاهش اثرات آن توصیه های بهداشتی جدی گرفته شود.
به گزارش مرور نیوز، پدیده گرد و غبار یکی از پدیده های غالب جوی این روزها در سطح کشور است. پدیده ای که مشکلات زیادی را به همراه دارد. لازم است در زمان وقوع گرد و غبار برای کاهش اثرات آن توصیه های بهداشتی جدی گرفته شود.
افراد بویژه بیماران، سالمندان، کودکان و مادران باردار حتی الامکان در زمان وقوع پدیده گرد و غبار از منزل خارج نشوند.
بیماران و افراد آسیب پذیر و همچنین افرادی که بدلیل اشتغال به اموری که نیازمند به حضور مستمر در فضاهای باز میباشد، در زمان خروج از منزل از ماسکهای فنجانی (P۱, P۲) استفاده کنند.
در زمان حضور درهوای آزاد و خارج از منزل از دویدن و فعالیتهایی که منجر به افزایش تعداد تنفس فرد میشود خودداری شود.
بیماران مبتلا به آسم و افرادی که به دلیل گرد و غبار دچار تنگی نفس، سرفههای مکرر و درد قفسه سینه میگردند، در صورت تداوم علائم به پزشک مراجعه نمایند و برنامه درمانی خود را ادامه دهند.
گرد گیری و نظافت سطوح و اشیاء در منزل با استفاده از پارچه مرطوب بصورت روزانه انجام گیرد.
بیماران و افراد آسیب پذیر (سالمندان، نوزادان، کودکان و ماردان باردار) از تحرک و فعالیت زیاد در منزل نیز بپرهیزند و درب و پنجرهها را بسته نگه دارند.
توصیه میگردد در زمان ایجاد گرد و غبار از مایعات، میوهها و سبزیجات با هدف افزایش سرعت و میزان دفع سموم بیشتر استفاده شود.
شستشوی دستها و استحمام میتواند به زدودن ذرات گرد و غبار از سطح بدن و جلوگیری از انتقال آن هابه مجاری تنفسی و گوارشی کمک کند.
از فعالیتهای منجر به افزایش آلودگی هوا همچون روشن نمودن آتش، تردد خودروها و در معابر و ... حتی المقدور خودداری شود.
بدلیل کاهش دید افقی و احتمال وقوع تصادفات و حوادث ترافیکی حتی الامکان از رانندگی و انجام اموری که نیازمند برخورداری از دقت و دید کافی میباشد خودداری شود.