رییس پلیس فتای ناجا گفت: امروز تامین امنیت فضای سایبر، چالش تمام کشورهای جهان است و برای این مهم همه دولت ها در حال تکاپو و سرمایه گذاری هستند.
به گزارش مرور نیوز، سیدکمال هادیان فر در «اجلاس تهران درباره پیشگیری و مبارزه با جرائم سایبری» افزود: امروزه فناوری اطلاعات و ارتباطات، جامعه جهانی را بطور بنیادین دستخوش تغییر و تحول کرده و در نتیجه شیوه و سبک زندگی انسان ها، روابط اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و امنیتی جوامع را تحت تاثیر قرار داده است.
وی با بیان اینکه فضای سایبری به شکل قابل توجهی در تمام جهان رشد و توسعه پیدا کرده است، گفت: تمام ابعاد زندگی بشر در حوزه های مختلف را فضای سایبری به خود وابسته کرده است.
رییس پلیس فتا اضافه کرد: سازمان های معتبر جهان پیش بینی می کنند که در سال ۲۰۱۹ ، جرائم و حملات سایبری و سرقت اطلاعات برابر با دو تریلیون دلار ضرر مالی به اقتصاد دنیا وارد می کند و در این میان دستگاه های هوشمند و خدمات آن نیز سهم گسترده ای را به عنوان عضوی از شاکله فنی اطلاعات به خود اختصاص می دهند.
هادیان فر ادامه داد: هر تکنولوژی و فناوری همزمان ، فرصت های فراوانی ایجاد می کند و می تواند در بلندمدت ، تهدیدات فراوان و خسارات جبران ناپذیری به دنبال داشته باشد و باید گفت بی شک فناوری اطلاعات و ارتباطات و تکنولوژی مدرن، سرچشمه همه جرائم است.
رییس پلیس فتا افزود: دانشمندان معتقدند هر فناوری که به دست انسان می رسد برای تکامل خود نیاز به یک دوره ۱۰ تا ۱۵ ساله دارد و در این مدت بکارگیری شتابان انسان از این تکنولوژی های تکامل نیافته ، سبب سوء استفاده مجرمان در جهان می شود.
وی با بیان اینکه تهدیدات فعلی و آینده جهان ، سبب نگرانی جامعه جهانی شده است، خاطرنشان کرد: افزایش فعالیت های گروه های تروریستی در فضای سایبری به منظور جذب، آموزش و بکارگیری افراد در عملیات های تروریستی در سراسر جهان خواهد بود.
وی ادامه داد: امروز با نگاه کارشناسان ، مانیفست جدید داعش که به تازگی منتشر شده است و با توجه به آن می فهمیم که داعش در حال تغییر فاز فعالیت های خود است و گذشته از سه فاز جنگ با نیروهای پیاده نظام، نیروهای انتحاری و عملیات انتحاری ، وارد فاز جدیدی تحت عنوان فعالیت گسترده وشبکه سازی سایبری برای یارگیری پنهان برای ایجاد خلافت سایبری کرده است.
رئیس پلیس فتا ناجا ادامه داد: امروز گروههای تروریستی همچون القاعده، داعش و النصره با استفاده از توئیتر، فیسبوک، تلگرام، واتس اپ و سایر شبکههای اجتماعی برای هماهنگیهای تروریستی خود استفاده میکنند و هر روز افراد بیگناهی به خاطر اهداف شوم این تروریستها و بسترهای فضای مجازی ، زندگی خود را از دست میدهند.
هادیانفر در ادامه سخنانش با اشاره به فعالیت مجرمان و گروههای سازمان یافته در فضای دارکنت گفت: حمله به سیستمهای پرداخت الکترونیک، نفوذ به شبکههای بانکی، نفوذ هکرها به خانههای کاربران برای سرقت اطلاعات شخصی از جمله موضوعاتی است که با توسعه اینترنت اشیا و توسعه بیرویه پیامرسانهای موبایلی بسیاری از مردم را تهدید میکند و امروز شاهد هستیم که مجرمان چند میلیون IP را به عنوان سرورهای فرماندهی و کنترل در جهان به کار میگیرند تا پازل تهدیدات در دنیا را کامل کنند.
وی اضافه کرد: به عنوان مثال باجافزار wana crypc با وجود غیرحرفهای بودن مجرمان آن توانست ۱۰۰ کشور دنیا را دچار مشکل کند و مراکز درمانی و خدمات عمومی و مالی بسیاری در سراسر دنیا مورد هدف آن قرار گرفت.
رئیس پلیس فتا ناجا با اشاره به نقش موثر اینترپل و دفتر مقابله با جرم سازمان ملل متحد در توسعه همکاریهای بینالمللی به منظور مقابله با جرایم سایبری گفت: یکی از مهمترین مسائل موجود تقویت همکاریهای بینالمللی است که جزو اصلیترین هدف پلیس سایبری ایران است که تا امروز بیش از هزار و ۵۰۰ همکاری بینالمللی برای مقابله با جرایم سایبری با سایر پلیسهای دنیا انجام داده است.
سردار هادیانفر با تاکید بر لزوم استفاده از ظرفیت UNODC (دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد) گفت: امروز بسیاری از کشورها در مقابل جرایم سایبری همچون حملات هکری مسئولیتی نمیپذیرند و این شرایط به نفع مجرمین خاتمه مییابد و در صورت ادامه دار بودن این وضعیت میتوان پیشبینی کرد در حملات سایبری با حملات تلافیجویانه مواجه خواهیم شد که نهایتا صلح و امنیت جهانی به مخاطره خواهد افتاد.
وی گفت: برگزاری این اجلاس می تواند مقدمهای برای ارتقای همکاریها و تعامل کشورها و سازمانهای مختلف در تامین امنیت فضای سایبری دنیا باشد.