رئیس دانشگاه آزاد درباره سرمایه گذاری برای ایجاد درآمدهای غیرشهریه‌ای، گفت: سرمایه‌گذاری همراه با آینده نگری باید مورد توجه قرار گیرد و مسئولان دانشگاه در امور سرمایه‌گذاری حفظ شأن دانشگاه را در نظر داشته باشند.

به گزارش مرور نیوز به نقل از روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، فرهاد رهبر رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در جلسه‌ شورای دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد پس از استماع نقطه نظرات و پیشنهادهای اعضای شورا، گفت: برگزاری این گونه نشست‌ها برای بنده جلسه عملی آشنایی با مشکلات، موانع و توانمندیهای دانشگاه آزاد اسلامی به ویژه استان یزد به شمار می‌رود که می‌توان موضوعات مطرح شده در این جلسه را به کل کشور نیز تعمیم داد.

وی سخت کوشی و قناعت را از ویژگی‌های بارز مردمان استان یزد دانست و خطاب به مسئولان واحدهای این استان گفت: شما مسئولیت خطیری را برعهده دارید و یقین دارم که مشکلات دانشگاهی استان به دست توانمند شما قابل حل است.

رهبر ادامه داد: توجه به رسالت اصلی دانشگاه آزاد اسلامی می‌تواند مسیر رسیدن به هدف را مشخص کند، در این مسیر اعمال برخی اصلاحات و پیشنهادات استانها می‌تواند راهگشا باشد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه رسالت این دانشگاه تنها آموزش نیست، گفت: یکی از جهت گیری‌های ما باید توجه همزمان به دو مقوله آموزش و پژوهش باشد. پرداخت صرف به امور آموزشی مسیر بن بستی است که نمی‌تواند ما را به هدفی که در نظر داریم، برساند.

شاگرد پروری به معنای آموزش همزمان علم، دین، سبک زندگی، اصول اخلاقی و اسلامی به دانشجویان است

وی با بیان اینکه یکی از رسالت‌های اصلی دانشگاه آزاد اسلامی، تبدیل علم به ثروت است، گفت: باید برای رسیدن به این امر در محتوای آموزشی تغییراتی را اعمال کنیم. در واقع شاگرد پروری به معنای آموزش همزمان علم، دین، سبک زندگی، اصول اخلاقی و اسلامی به دانشجویان است.

رهبر خاطر نشان کرد: باید تغییر نگرشی جدی در امور آموزشی داشته باشیم و محصول آموزش نه فقط برای حل مشکل آموزش بلکه برای حل مشکل کشور نیز باید به کار گرفته شود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اظهار تأسف از فارغ التحصیلان بیکار دانشگاه‌ها، گفت: طبق آمارها در حال حاضر 25 تا 30 درصد از فارغ التحصیلان دانشگاه‌ها بیکار هستند، که اولین گام در راستای حل این معضل، تغییر نگرش‌ها است، ما نباید تحصیلکرده بیکار به جامعه تحویل دهیم.

رهبر با تأکید بر نهادینه کردن فرهنگ کارآفرینی و حمایت از دانشجویان در دانشگاه ها، افزود: هدف ما نباید تربیت دانشجویان تا عالی‌ترین مقطع تحصیلی یعنی دکتری و ورود آنها به چرخه آموزش برای آموزش باشد، بلکه فارغ التحصیلان دوره دکتری باید مهارت کارآفرینی و تبدیل ایده به محصول داشته باشند.

وی ادامه داد: براساس استراتژی اصلی دانشگاه آزاد اسلامی، مهارت آفرینی در آموزش و پژوهش باید بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با تاکید بر اینکه جهت گیری اعضای هیات علمی باید به سمت اخذ گرنت از صنعت باشد، گفت: تلاش ما این است که اساتید دانشگاه برای داشتن دانشجوی مقطع دکتری، بتوانند گرنت سازی کنند.

رهبر حمایت از پژوهشگران و نخبگان صاحب ایده را یکی دیگر از سیاست‌های اصلی مدیریت جدید دانشگاه آزاد اسلامی برشمرد و افزود: باید بتوانیم شرایط مناسبی را برای بازاریابی و فروش محصولات دانش بنیان ایجاد کنیم که این امر می تواند به حمایت و ایجاد انگیزه از پژوهشگران منجر شود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی درباره سرمایه گذاری برای ایجاد درآمدهای غیرشهریه‌ای، گفت: سرمایه‌گذاری همراه با آینده نگری باید مورد توجه قرار گیرد و مسئولان دانشگاه در امور سرمایه‌گذاری حفظ شأن دانشگاه را در نظر داشته باشند.

وی ضمن قدردانی از تلاش‌های مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی و مدیران سابق این دانشگاه به ویژه جاسبی در آبادانی و توسعه، گفت: امروز شرایط جامعه تغییر کرده است و ما ناگزیریم متناسب با شرایط، استراتژی‌های خود را تدوین کنیم، در غیر این صورت محکوم به شکست خواهیم بود.

نگاه جدید به مباحث اقتصادی

فریدون رهنمای رودپشتی معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی دانشگاه نیز در این جلسه پس از استماع نقطه نظرات و پیشنهادات ارائه شده از سوی روسای واحدهای استان یزد، گفت: باید به مباحث اقتصادی نگاه جدیدی داشته و متناسب با مأموریت‌ها به فعالیت اقتصادی بپردازیم، در این مسیر نباید از توانمندی اعضای هیأت علمی و دانشجویان غافل شد.

وی همچنین از روسای واحدهای دانشگاهی خواست به بخشنامه های دانشگاه توجه بیشتری داشته و طبق آیین نامه های دانشگاه به فعالیت بپردازند.

ایجاد سامانه شناسایی ظرفیت اعضای هیأت علمی

علیرضا زمانی زاده مدیر کل پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این جلسه از ایجاد سامانه ظرفیت پژوهشی اعضای هیأت علمی خبر داد و گفت: این سامانه با هدف توزیع عادلانه پایان نامه بین اعضای هیأت علمی و جلوگیری از اتلاف وقت و هزینه دانشجویان طراحی شده است.

ابلاغ طرح جامع فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی

نصیری سرپرست اداره کل امور فرهنگی و اجتماعی نیز در سخنانی با بیان اینکه رهبر علاوه بر احاطه بر امور اقتصادی، دارای شخصیتی فرهنگی نیز هستند، گفت: با پیشنهاد ایشان و با استفاده از کارشناسان و مدیران فرهنگی خانواده دانشگاه آزاد اسلامی در حال تدوین طرح جامع فرهنگی این دانشگاه هستیم که بزودی ابلاغ خواهد شد.

پیشنهادات ارائه شده در شورای استان یزد

همچنین در ابتدای این جلسه، معصومه طباطبایی دبیر هیأت امنای و رئیس واحد یزد به ارائه گزارشی از وضعیت واحدها این استان و اقدامات انجام شده در حوزه آموزش، پژوهش، فرهنگی پرداخت.

وی به ارائه راهکارهایی برای حل مشکلات واحدهای استان یزد پرداخت و گفت: بازنگری در چارت سازمانی و درجه واحدها با توجه به کاهش دانشجو، تسهیل در تصویب رشته‌ها به ویژه رشته‌های میان رشته‌ای در مقاطع کاردانی و کارشناسی با توجه به نیازهای روز و استان، تعامل سازمان مرکزی دانشگاه با ارگانها برای ملزم کردن واگذاری آموزش‌های نیروی انسانی به دانشگاه آزاد اسلامی، تشکیل کمیته پذیرش دانشجو برای دانشگاه آزاد اسلامی در کنسولگری ها و تعامل با وزارت بهداشت برای جذب دانشجویان رشته پزشکی از جمله مواردی است که می‌تواند مورد توجه قرار گیرد.

توجه به رشد علمی دانشگاه، تعامل بیشتر با وزارت بهداشت و وزارت علوم در خصوص استفاده از توان علمی اعضای هیأت علمی، مشارکت با شرکت‌های خارجی برای سرمایه گذاری و تأسیس شرکت‌های دانش بنیان، افزایش سهم آموزش‌های مهارتی، آموزش برای تأسیس شرکت‌های دانش‌بنیان، ساماندهی تجهیزات پژوهشی، راه اندازی دوره‌های تحصیلات تکمیلی، استفاده بهینه از هیات علمی‌های موجود، راه اندازی باشگاه ورزشی، رایزنی برای جذب بودجه پژوهشی سایر نهادها و سازمان‌ها توسط دانشگاه، تقویت ارتباط مسئولان واحدها با ریاست دانشگاه، تفویض اختیارات بیشتر به روسای واحدها، تغییر تشکیلات برای چابک سازی متناسب با سیاست‌های درآمدزایی، ایجاد شرکت‌های مادر تخصصی در زمینه‌های فنی از جمله پیشنهادهایی بود که توسط اعضای این شورا مطرح و مورد بحث و بررسی قرار گرفت.