رییس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا گفت: با افتتاح 35 مرکز مانیتورینگ امکان رصد لحظه ای تخلفات رانندگان توسط پلیس راه استان ها فراهم شده است.

به گزارش مرور نیوز، سردار تقی مهری در مراسم افتتاح 35 مرکز مانیتورینگ در استان‌های کشور اظهار کرد: امنیت، یکی از مهم‌ترین بخش‌های هر توسعه‌ای است و امنیت در حوزه رفت و آمد، جزو وظایف مهمی است که پلیس راهنمایی و رانندگی به عهده دارد. در همین راستا یکی از رویکردهایی که پلیس راهنمایی و رانندگی آن را دنبال می‌کند، استفاده از فناوری‌های نوین است.

رییس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا با اشاره به فعالیت‌های سردار مومنی در زمان حضورش در راهنمایی و رانندگی اظهار کرد: در زمان حضور سردار مومنی اقدامات ارزشمندی از جمله بازنگری قانون رسیدگی به تخلفات رانندگی صورت گرفت. در این قانون بحث استفاده از فناوری‌های نوین و اعمال قانون الکترونیکی مدنظر قرار گرفت و بهره‌گیری از فناوری‌های نوین کمک شایانی کرد و باعث رضایتمندی مردم شد.

مهری همچنین راه‌اندازی سامانه راهور 120 و سامانه سپهتن را از اقدامات دیگر دانست و گفت: هم‌اکنون سامانه سپهتن در تمام اتوبوس‌های بین شهری اجرایی و عملیاتی شده و امروز توانستیم از این سامانه بهره خوبی ببریم.

وی با اشاره به افتتاح 35 مرکز مانیتورینگ گفت: این سامانه هوشمند برای ثبت تخلف و اعمال قانون برای رانندگان متخلف است و امروز شاهد افتتاح مرکز مانیتورینگ در 35 استان هستیم. با راه‌اندازی این سامانه، پلیس راه استان‌ها می‌تواند در لحظه تخلفات رانندگان را در استان خود رصد کند.

وجود 1300 دوربین ثبت تخلف در سطح کشور

رییس پلیس راهنمایی و رانندگی ناجا اضافه کرد: در حال حاضر 1300 دوربین در سطح کشور برای ثبت تخلف وجود دارد و بیش از 750 دستگاه دوربین‌های نظارتی نصب شده‌ است که در پلیس راه استان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. راه‌اندازی این مرکز مانیتورینگ باعث می‌شود که ماموران در استان‌ها، رصد بهتری داشته باشند همچنین این اقدام مسوولیت پذیری استان‌ها را نیز افزایش می‌دهد. همچنین آخرین وضعیت جاده‌ها، محدودیت‌ها و ممنوعیت‌ها در این مرکز کنترل می‌شود و علاوه بر کنترل این موارد در مرکز، این امکان برای استان‌ها نیز وجود دارد.

مهری با بیان اینکه پلیس راهنمایی و رانندگی به سمت ارائه خدمات هوشمند حرکت می‌کند، گفت: تلاش ما این است که بتوانیم با این اقدامات هوشمند در کاهش سوانح رانندگی تاثیر داشته  و به سمتی حرکت کنیم تا بتوانیم اشراف کاملی داشته باشیم.

وی با اشاره به استفاده از انواع دوربین‌ها گفت: در حال حاضر معابر درون‌شهری و برون‌شهری به بیش از 10 هزار دستگاه از انواع دوربین‌ها مجهز شده‌اند و با توجه به برنامه‌ای که در نظر گرفته شده، 1888 دوربین دیگر باید نصب می‌شد که تاکنون نصب بیش از 1200 دستگاه عملیاتی شده است که امیدواریم نصب باقی دوربین‌ها تا پایان تابستان سال 97 به سرانجام برسد.

رییس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ اضافه کرد: نیازمند این هستیم که در جاده‌های برون‌شهری دوربین‌های بیشتری نصب شود. در بیش از 450 هزار کیلومتر از معابر نیازمند ایجاد مراکز مانیتورینگ هستیم و در حال حاضر 10 مرکز مانیتورینگ در داخل شهرها داریم.

مهری با بیان اینکه این اقدامات برای پیشگیری از سوانح صورت می‌گیرد، به کاهش آمار تلفات اشاره کرد و گفت: درسال 84 ، 28 هزار جانباخته داشتیم که این آمار در سال 95 به کمتر از 16 هزار نفر رسید. همچنین از هفته ناجای سال گذشته تا مردادماه امسال، تعداد افرادی که جان خود را از دست داده‌اند، 577 نفر کاسته شد که این آمار 4 درصد از مدت مشابه کمتر است. این اتفاق تنها با هماهنگی و تعامل تمام دستگاه‌های امدادی، خدماتی و اصحاب رسانه صورت می‌گیرد.

رییس پلیس راهنمایی و رانندگی تهران بزرگ افزود: امیدوارم با بهره‌گیری از سامانه‌های جدید هوشمند بتوانیم امنیت خوبی برای کاربران ترافیک خصوصا در جاده‌ها فراهم کنیم تا شاهد کاهش جانباختن هموطنانمان باشیم.