ناباروری تنها مخصوص بانوان نیست و آقایانی که دیر تشکیل خانواده میدهند هم در معرض خطر ناباروری قرار دارند.
به گزارش مرور نیوز، کارشناسان در جدیدترین پژوهشهای خود دریافتند قدرت باروری در آقایان هم زمان با افزایش سن آنها کاهش مییابد و جنین شکل گرفته از پدران میانسال و سالمند کندتر از جنین مردان جوان رشد میکنند.
همچنین احتمال بروز جهش ژنتیکی در جنین شکل گرفته از پدران میانسال و سالمند بیشتر است که سبب ابتلای نوزاد به انواع بیماریهای ژنتیکی، ناهنجاریهای مادرزادی و ابتلا به بیماریهای مزمن در آینده میشود.
براساس تصور عام تنها زنان باید نگران بالا رفتن سن و کاهش عملکرد ساعت بیولوژیک بدنشان باشند، اما یافتههای جدید نشان میدهند که ساعت بیولوژیک بدن آقایان نیز هم زمان با افزایش سن دچار کاهش عملکرد شده که در نتیجه آن ناباروری به وجود میآید.
بر این اساس کارشناسان به آقایان توصیه میکنند برای داشتن فرزندان سالم در سنین جوانی به تشکیل خانواده بپردازند، زیرا فرزندآوری در میانسالی و سالمندی امکان دارد نوزاد را در معرض خطر ابتلا به انواع بیماریها قرار دهد.
همچنین آقایان برای داشتن فرزند سالم باید از جوانی رژیم غذایی سالم وسرشار از میوه و سبزیهای تازه داشته باشند، از مصرف مواد دخانی خودداری کنند، از تلفن همراه، تبلت و سایر وسایل الکترونیکی که دارای اشعه در صفحه نمایش خود هستند بیش از اندازه استفاده نکنند.
همچنین درصورت داشتن بیماریهای زمینهای در خانواده، ناباروری و مشکلهایی از این دست قبل از فرزند آوری با متخصص مشاوره انجام دهند.
بررسیهای همسو همچنین نشان داده است فرزندان والدین میانسال و سالمند بیشتر سابقه ابتلا به بیش فعالی و یا بیماریهای اعصاب و روان را دارند، آنها گوشه گیر هستند و به فعالیتهای اجتماعی گروهی علاقه چندانی ندارند.