رئیس سازمان حج و زیارت گفت: ذبح دامهای حجاج در کشتارگاه صنعتی و با حضور ناظران شرعی ما توسط ۶۴ ذابح ایرانی به انجام رسید و به طور متوسط هر ذابح بین ۱۲۰۰ تا ۱۳۰۰ رأس دام قربانی را ذبح کرده است.
به گزارش مرور نیوز، علیرضا رشیدیان ، رئیس سازمان حج و زیارت در حاشیه بازدید از کشتارگاه صنعتی المعیصم و روند انجام عملیات ذبح با بندر حجار، رئیس بانک توسعه اسلامی دیدار کرد.
*گوشت دام های قربانی برای محرومان ۲۷ کشور ارسال می شود
وی در این دیدار با اشاره به اینکه بر اساس تفاهمی که از قبل انجام شده گوشت دامهای قربانی توسط این مجموعه برای مردم محروم ۲۷ کشور ارسال میشود، افزود: در این نشست حجار درخواست مشارکت بیشتر جمهوری اسلامی ایران در طرحهای عام المنفعه بانک توسعه اسلامی را داشت که از کلیت آن استقبال کردیم، اما این امر منوط به بهبود و توسعه روابط دو طرف خواهد بود.
رشیدیان بیان داشت: ضمن آنکه ما نیز تمایل خود به استفاده از ظرفیت بانک توسعه اسلامی در طرحهای زیر بنایی مانند دو طرح تصفیه خانه فاضلاب شهری در مشهد را اعلام کردیم.
*۸۵ هزار رأس قربانی در عید قربان ذبح شد
وی با اشاره دامهای قربانی ذبح شده حجاح طی دیروز (یکشنبه ۲۰ مرداد ماه) ادامه داد: در مجموع ۸۶ هزار و ۵۰۰ دام قربانی متعلق به زائران ایرانی است که طی روز یکشنبه ۱۰ ذی الحجه همزمان با عید قربان ۸۵ هزار راس قربانی ذبح شد.
*۱۵۰۰ رأس دام دیگر امروز قربانی می شوند
رئیس سازمان حج و زیارت با بیان اینکه ۱۵۰۰ رأس قربانی دیگر به خواست حجاجشان در طلوع آفتاب روز یازدهم ذی الحجه در کشتارگاه معیصم ذبح خواهد شد، ابراز داشت: ذبح قربانی حجاح کشورمان در روز عید قربان طی دو مرحله انجام شد که در مرحله نخست قربانی بانوان ایرانی ذبح شد و بعد از اتمام آن، کار ذبح دامهای قربانی حجاج مرد به انجام رسید.
*فعالیت ۶۴ ذابح ایرانی در کشتارگاه صنعتی المعیصم
وی گفت: ذبح این دامها در کشتارگاه صنعتی و با حضور ناظران شرعی ما توسط ۶۴ ذابح ایرانی به انجام رسید و به طور متوسط هر ذابح بین ۱۲۰۰ تا ۱۳۰۰ رأس دام قربانی را ذبح کرده است.
*حدود ۷۰ هزار حاجی ایرانی امروز صبح عازم جمرات می شوند/ از ساعت ۶ تا ۱۲
همچنین نصرالله فرهمند مدیر عملیات حج با اشاره به اینکه همه زائران ایرانی پس از انجام اعمال روز دهم شامل رمی جمره عقبی و قربانی و حلق و تقصیر در خیمههای خود در حال استراحت هستند، اظهار داشت: تمامی امکانات لازم اعم از آب و غذا و یخ و نیز سیستم سرمایشی مناسب فراهم است و هیچ مشکل و کمبودی در منا برای زائران وجود ندارد.
وی افزود: بر اساس برنامه زمانبندی که کشور میزبان اعلام کرده زائران ایرانی از ساعت ۶ صبح تا ۱۲ میتوانند برای رمی جمره اعزام شوند که بر این اساس برنامهریزی کردیم به صورت منظم کاروانهای مختلف برای رمی جمره حرکت کنند.
*انتقال حجاج با ۶۰۰ دستگاه اتوبوس از روز ۱۲ ذی الحجه به هتل ها
فرهمند بیان داشت: از روز سه شنبه ۱۲ ذی الحجه عدهای از حجاج که هتلها و محلهای اسکانشان دورتر است و نیز معذورین چون بیماران و افراد مسن با اتوبوس به هتلها منتقل میشوند.
وی با بیان اینکه برای انتقال این حجاج ۶۰۰ دستگاه اتوبوس تدارک و آماده شده است، گفت: بقیه حجاج هم از ساعت ۱۴ بعد از ظهر همان روز، پس از انجام رمی جمره به هتلهایشان اعزام میشوند.