‌استاندار خراسان رضوی با بیان اینکه خواهش ما از کلیه فعالان بخش اقتصادی این است که توجه ویژه‌ای به رویداد مشهد 2017 داشته باشند، خاطرنشان کرد: اگر از این فرصت به درستی استفاده شود، قطعا می‌توان تا مدت‌‌ها از بهره‌های جانبی آن نیز استفاده کرد.

به گزارش مرور نیوز، علیرضا رشیدیان یکشنبه سب، 12 دی ماه، در پنجمین جلسه از کارگروه توسعه صادرات استان خراسان رضوی در دفتر استاندار اظهار کرد: صادرات استان ما در 8 ماهه ‌امسال از جهت وزنی 6 و از نظر ارزشی 2 درصد رشد داشته است. میزان صادرات استان در 9 ماه ‌امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل از نظر ارزشی 9 درصد ‌و از لحاظ وزنی افزایش 7 درصدی داشته است.

وی با اشاره به سناریوهای پیشنهاد شده در برنامه توسعه صادرات استان خاطرنشان کرد: ما به 80 کشور صادرات داشته‌ایم که میزان ارزش آن از چند هزار تا چند میلیون دلار متغیر است. سناریوی پیشنهادی توسعه صادرات استان به صورت پلکانی واقع بینانه و کم ریسک است، اما اگر برنامه ششم را مورد توجه قرار دهیم، باید سالانه 23 درصد رشد صادرات داشته باشیم. بخشی از تحقق این مساله بر عهده دولت و بخشی بر عهده سرمایه گذاری‌های بخش خصوصی است. 

رشیدیان با تاکید بر اینکه آنچه که در ظرفیت تولید ما به صورت بالقوه و بالفعل وجود دارد، باید مورد شناسایی قرار گرفته و روی آن سرمایه‌گذاری شود، عنوان کرد: متاسفانه ما آماری از صادرات خدمات فنی و مهندسی استان نداریم، در حالی 32 هزار نیروی کار در این حوزه فعالیت دارند. این آمار باید استخراج شود تا بتوان از آن هم در این برنامه صادراتی استفاده کرد.

رئیس کارگروه توسعه صادرات استان با اشاره به پیشنهاد فرماندار تربت حیدریه مبنی بر احداث یک ایستگاه صادراتی در این شهر تصریح کرد: باید هر چقدر که می‌توانیم زیرساخت‌های خود را برای توسعه صادرات محور انجام دهیم. برای راه اندازی این ایستگاه صادراتی در تربت حیدریه هم باید بسیاری از مطالب مربوط به راه‌اندازی آن کارشناسی و جمع بندی شود.

رشیدیان در خصوص پیشنهاد شرکت پدیده شاندیز برای بهره‌مندی از یکی از سایت‌های این مجموعه به عنوان نمایشگاه تاکید کرد: استفاده از این سایت تعارضی با نمایشگاه بین‌المللی مشهد ندارد. 

استاندار خراسان رضوی با تاکید بر اینکه در عین حال نباید جایگاه کمیته پایش تجارت استان نادیده گرفته شود، عنوان کرد: این طرح ابتدا باید در این کمیته ارایه شود. با این حال مخالفتی با سرمایه گذاری بخش خصوصی وجود ندارد، ولی باید مراقب بود که این نمایشگاه رقیب اصناف نشده و با نمایشگاه بین المللی مغایرتی نداشته باشد. 

وی اضافه کرد: به هر حال باید به شکلی در جهت حل مشکلاتی که برای تعداد زیادی از هموطنان ما در سرمایه گذاری در شرکت پدیده رخ داده، گام برداشت. این فضای خالی در این مجموعه وجود دارد و باید از این ظرفیت استفاده کرد تا آن سایت نیز مکمل نمایشگاه بین المللی باشد.

رشیدیان با اشاره به آستانه آغاز رویداد مشهد 2017 گفت: پایتخت فرهنگی در اصل یک رخداد فرهنگی است، ولی می‌تواند برای تعاملات تجاری بسیار مورد استفاده قرار گیرد. در این رویداد باید به دنبال راه اندازی نمایشگاه‌های مختلف با موضوعاتی نظیر ارایه محصولات با برند حلال و گردشگری حلال بود.

رئیس کارگروه توسعه صادرات استان با بیان اینکه خواهش ما از کلیه فعالان بخش اقتصادی این است که توجه ویژه‌ای به این رویداد مهم داشته باشند، خاطرنشان کرد: اگر از این فرصت به درستی استفاده شود، قطعا می‌توان تا مدت‌ها از بهره‌های جانبی آن نیز استفاده کرد؛ در غیر این صورت این فرصت از دست خواهد رفت و بهره‌ای نخواهیم برد. 

رشیدیان تاکید کرد: پیشنهاد می‌کنم از نشان مشهد 2017 در تولید کالا‌ها استفاده شود. باید سعی شود تعداد هیات‌های تجاری ما در این ایام افزایش یافته و نشست‌هایی برای تسهیل تجارت در مشهد مقدس برگزاری شود. به موازات رویداد مشهد 2017 ظرفیت سیاسی و اقتصادی بزرگی در این شهر فراهم شده که نیازمند همت همه است.  

 

پیشنهاد استفاده از یکی از سالن های پدیده به عنوان نمایشگاه

در بخش دیگری ازاین جلسه شوشتری، مدیرعامل گروه شرکت های پدیده شاندیز، با بیان اینکه در پروژه‌های پدیده سالنی دارای ظرفیت‌های نمایشگاهی وجود دارد که می‌توان از آن بهره برد، اظهار کرد: این موضوع در کمیته پایش تجارت استان نیز مطرح شده است. تنها 9 درصد از درآمدهای نمایشگاه داری به گردانندگان آن بازمی‌گردد، اما می‌‌تواند موقعیت‌های تاثیرگذار زیادی را ایجاد کند.

وی ادامه داد: سالنی که در این مجموعه قرار دارد از ویژگی‌های سایت‌ای نمایشگاهی برخوردار بوده و می‌تواند کمک حال نمایشگاه مرکزی مشهد باشد. ما می‌خواهیم به نمایشگاه بین المللی مشهد کمک کنیم و با برگزاری نمایشگاه‌هایی با رویکرد توسعه گردشگری مشهد را به شهری نمایشگاهی تبدیل کنیم.

شوشتری تصریح کرد: راه‌اندازی این نمایشگاه می‌تواند بخشی از مشکلات پدیده را نیز حل کرده و به توسعه صنعت استان کمک کند. این مجموعه می‌تواند مکمل نمایشگاه بین المللی مشهد باشد.

پس از وی ارکانی، مدیرکل نمایشگاه بین المللی مشهد، اضافه کرد: بهتر بود در این زمینه با سازمان تجارت مشورتی انجام می‌گرفت، چراکه ضوابط و مقررات سایت‌های نمایشگاهی در هر استانی مشخص است. متاسفانه توسعه سایت‌های نمایشگاهی در کشور بی رویه صورت گرفته و سیاست گذاری کلان سازمان توسعه تجارت این است که در هر استان یک نمایشگاه فعالیت داشته باشد.

وی اضافه کرد: البته طرح‌های در دست مطالعه نیز در زمین‌های بهشت رضا و بلوار توس برای استفاده نمایشگاهی وجود دارد و این طرح پیشنهادی نیز نیازمند مطالعه است. 

همچنین حسن فتحی نیا، فرماندار تربت حیدریه، در این جلسه با اشاره به طرحی برای راه اندازی یک پایانه صادراتی در تربت حیدریه گفت: ما دنبال اخذ مجوز یک پایانه صادراتی در این شهرستان هستیم که نیازمند تایید این کارگروه است. سرمایه گذار این پایانه بخش خصوصی بوده و می‌تواند به عنوان ترمینال ویژه صادراتی محصولات کشاورزی مورد بهره برداری قرار گیرد.

وی ادامه داد: در مجاورت ورودی شهرک صنعتی تربت حیدریه 20 هکتار زمین پیش بینی شده که این ترمینال قرار است در آنجا قرار گیرد. این پایانه می تواند پایانه عام باشد. این مجموعه با سرمایه 6 میلیارد تومانی بخش خصوصی ‌می‌تواند مورد بهره برداری قرار گیرد.