همدان - رئیس مرکز امور وکلا و مشاوران حقوقی استان همدان تعداد وکلای فعال این استان را 282 نفر عنوان کرد و گفت: امسال یک پروانه وکالت در همدان باطل شده است.
به گزارش مرور نیوز، علیرضا ترکستانی ظهر چهارشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به برنامه های هفته وکیل مدافع در همدان، اظهار داشت: فردا همایش «نهاد وکالت و دفاع از دستاوردهای ملی و منطقه ای جمهوری اسلامی ایران» با حضور وکلا، اساتید حقوق و نخبگان بسیجی در همدان برگزار خواهد شد.
وی با بیان اینکه ذبیحالله خداییان به عنوان معاون حقوقی قوه قضاییه میهمان ویژه این همایش خواهد بود، عنوان کرد: سلیمان ابید دبیر اندیشکده روابط بین الملل بسیج جهان اسلام و تحلیلگر شبکه العالم در خصوص وضعیت سیاسی کشور و نقش ایران در خاورمیانه سخنانی را در این همایش مطرح خواهد کرد.
ترکستانی با اشاره به اینکه یکی از برنامه های هفته وکیل مدافع، برگزاری آیین بیعت با شهدا و حضور وکلا در گلزار شهداست، اظهار داشت: صبح پنج شنبه پنجم اسفندماه وکلا مراسم تدید بیعت با آرمان های شهدا و امام(ره) را برگزار خواهند کرد.
وی تعداد وکلای فعال استان را 282 نفر عنوان و تاکید کرد: مشاور حقوقی رایگان روز شنبه هفتم اسفندماه انجام خواهد شد و تمام وکلا در دفاتر خود در سراسر استان به مردم مشاوره حقوقی رایگان ارائه می دهند.
ترکستانی مبلغ مشاوره حقوقی را از 35 هزار تا 75 هزار تومان عنوان کرد و افزود: قانون مالیات های مستقیم تکلیف وکلا را مشخص کرده و بر این اساس مبلغ حق الوکاله آنها در قراردادها قید می شود.
هیچ وکیلی بر اساس تعرفه، حق وکالت دریافت نمی کند
وی با بیان اینکه تعرفه حق الوکاله قدیمی است و هیچ وکیلی بر اساس تعرفه، حق وکالت دریافت نمی کند، گفت: بر اساس ماده 10 قانون مدنی، وکلا می توانند قرارداد خصوصی با موکلان منعقد کنند.
ترکستانی در ادامه بابیان اینکه افراد باید نسبت به انتخاب وکیل دقت کنند و به وکیل انتخابی خود اعتماد داشته باشند، گفت: برخی بر این عقیده اند که دلیل به نتیجه نرسیدن پرونده به مدت طولانی، عدم پیگیری وکیل است.
وی عنوان کرد: زمان بررسی پرونده در دادسرا مشخص است و زمان آن ارتباطی با وکیل ندارد اما برخی موکلان به وکیل اعتماد نداشته و خود برای پیگیری امور اقدام و مزاحمت هایی نیز ایجاد می کنند.
ترکستانی همچنین عنوان کرد: وکیل در صورت قصور در انجام تکالیف توسط دادسرای انتظامی مورد برخورد قرار می گیرد و موکل حق پیگیری در این زمینه را دارد.
رئیس مرکز امور وکلای استان همدان با اشاره به اینکه در حال حاضر برخی وکلا با مشکلات مالی روبه رو هستند، یادآور شد: بار ناشی از وکالت معاضدتی کمرشکن است اما در سال جاری، هر وکیل وکالت 11 پرونده تسخیری و معاضدتی را بر عهده گرفت که نشان دهنده حمایت از قشر ضعیف است.
بخش عمده ای از دفاتر وکالت اجاره ای است
ترکستانی با بیان اینکه تعداد محدودی از وکلا دفتر وکالت دارند، اظهار داشت: بخش عمده ای از دفاتر وکالت، اجاره ای است و تعدادی از وکلا حتی برای پرداخت اجاره دفتر خود با مشکلات مالی دست و پنجه نرم می کنند.
وی بابیان اینکه مردم فکر می کنند که وکلا در دفتر خود نشسته و به طور دائم مراجعهکننده دارند در حالیکه ممکن است وکیل طی دو ماه مراجعه کننده نداشته باشد هرچند تعدادی وکیل به خوبی کار می کنند، گفت: نمی توان شرایط این تعداد را به تمام وکلا تعمیم داد.
وی با بیان اینکه تضمین وکالت تخلف انتظامی است، اظهار داشت: برخی در حق الوکاله خود، تضمین وکالت را مطرح می کنند که این خلاف قانون است.
ترکستانی با اشاره به اینکه ارقام نامعقول حق وکالت در استان بسیار کم است، عنوان کرد: آیین نامه ای در خصوص مهریه وجود دارد که هزینه دادرسی را باید به واقع واریز کرد.
وی در ادامه یادآور شد: اگر تخلفی از سوی وکلا احراز شود به طور قاطع برخورد صورت می گیرد و حتی پروانه وکالت نیز ابطال می شود که امسال یک پروانه در همدان باطل شده است.
ترکستانی همچنین خاطرنشان کرد: بسیاری از شکایات مردمی در خصوص اختلاف بر سر حق وکالت است.