گرگان - ایرنا- مدیرکل دفتر میگو سازمان شیلات ایران گفت: در سال گذشته یک میلیون و 70 هزار تن تولید آبزیان کشور بود که از این میزان 455هزار تن معادل حدود 45 درصد آبزی پروری بوده است.
به گزارش مرور نیوز وحید معدنی در کارگروه فنی میگو این استان با اشاره به مناطق پنج گانه پرورش میگو در کشور اظهارداشت: 21 هزار و 300 تن میگو سال گذشته در کشور تولید شد که این رقم در پایان برنامه ششم توسعه به 60 هزار تن خواهد رسید.
سایت پرورش میگو گمیشان استعداد توسعه تا 28 هزار هکتار را دارد
مدیرکل دفتر میگو سازمان شیلات ایران با تاکید بر پتانسیل و ظرفیت های استان گلستان در زمینه آبزی پروری اظهار کرد: سایت پرورش میگو گمیشان که هم اینک از 4 هزار هکتار آن استفاده می شود و در آینده نزدیک به افزون بر 10 هزار هکتار افزایش می یابد، قابلیت ارتقا تا 28 هزار هکتار را دارد.
معدنی با قدر دانی از اقدامات صورت گرفته در شیلات گلستان، یادآور شد که براساس توافقات صورت گرفته بخشودگی جرائم برای آن دسته از پرورش دهندگانی که تسهیلات زیریک میلیارد ریال دریافت کرده اند، منظور می شود.
وی؛ مساله مولد سازی را پراهمیت دانست و افزود: با وجود مشکلات تامین اعتبار به 3 استان گلستان، هرمزگان و سیستان و بلوچستان کمک هایی شده است تا مساله مولد سازی را حل کنند و در این بین گلستان به دلیل آنکه یکی از مراکز صید کشوربوده، در زمینه مولد سازی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
مدیرکل دفتر میگو سازمان شیلات ایران؛ استفاده دو منظوره از استخرها را برای پرورش ماهی مهم قلمداد کرد و گفت: استفاده از این ظرفیت با توجه به نداشتن مشکلات محیط زیستی و استفاده از توان ماهیان بومی و دریایی می تواند نقش پررنگی در پرورش ماهی و اقتصاد هر منطقه داشته باشد.
مدیر کل شیلات گلستان نیز سایت پرورش میگو گمیشان را مجتمع پاک کشور درحوزه تولید این گونه دانست و اظهار کرد: دربحث پرورش میگو و تبدیل آن به صنعت، گلستان علاوه بر پرورش به دنبال ایجاد زنجیره تولید است.
سید جواد قدس علوی تصریح کرد: یکی از نقاط آسیب پذیر و مشکلات ما بحث تامین مولد از جنوب، تکثیر و انتقال آن به استان است که امیدواریم تا انتهای سال 96 بتوانیم مرکز تکثیر بچه میگو را در گلستان راه اندازی کنیم.
وی افزود: از 5 واحد عمل آوری میگو در استان، 3 واحد هم اینک فعال هستند و شیلات در این زمینه همکاری لازم را انجام می دهد.
مدیرکل شیلات گلستان با بیان اینکه هنوز میگو در سبد خانوار قرار ندارد، یادآور شد: سرانه مصرف میگو در استان و کشور پایین است و تلاش داریم میزان استفاده از این محصول سالم را افزایش دهیم.
قدس علوی با اشاره به بازارهای بین المللی میگو نیز گفت که طی ماه های آینده با اعزام گروهی مباحث کشت فراسرزمینی را در کشور قزاقستان دنبال می کنیم.
وی در خصوص ایجاد پایانه های شیلاتی اظهارداشت: مجوز 2 پایانه صادراتی در شهرستان های گمیشان و بندرترکمن در غرب گلستان اخذ شده و امیدواریم با توجه به وجود واحدهای عمل آوری فعال در استان هر چه زودتر امکان صادرات این محصول فراهم شود.
معاون آبزی پروری اداره کل شیلات گلستان نیز به ارائه گزارشی از وضعیت تولید سال 1395 و برنامه ریزی سال 1396 پرداخت و گفت: گلستان رتبه سوم تولید میگو و از نظر ضریب تبدیل غذایی (F.C.R) رتبه برتر را در کشور دارد.
محمود سقلی تصریح کرد: گلستان در زمینه وزن میگو تولیدی رتبه نخست کشور را دارد، متوسط وزن این گونه در کشور 14.5 گرم بوده درحالی که میگو استان 16 گرم وزن دارد.
وی افزود: پرورش میگو در گلستان طی دولت تدبیر و امید به لحاظ افزایش سطح، میزان تولید و نیز ایجاد اشتغال رشد 533 درصدی را تجربه کرده و امیدواریم این مسیر تداوم یابد.
در این جلسه معاون اداره کل دامپزشکی و مسئول صندوق بیمه کشاورزی استان و کارشناسان اداره کل و مرکز تحقیقات شیلات نیز به بیان نقطه نظرات خود پرداختند.
مجتمع پرورش میگو گمیشان واقع در شمال غرب گلستان، تنها مجتمع تولید میگو در شمال کشور است که تولید انبوه گونه وانامی را انجام می دهد.
در سال 95 حدود 1120 تن میگو از 25 مزرعه پرورشی در شهرستان گمیشان برداشت شد که نسبت به راندمان تولید سال قبل از آن افزایش 57 درصدی داشت.
80 درصد میگوی تولید شده در گلستان به کشورهای حاشیه خلیج فارس، آسیای شرقی و اروپا از جمله امارات، چین، ویتنام و اسپانیا صادر می شود و 20 درصد باقیمانده به مصرف داخلی در کشور و استان می رسد.