راه‌اندازی کتابخانه تخصصی آسیب‌های اجتماعی در دانشگاه محقق اردبیلی

هم‌زمان با نخستین روز از بیست و چهارمین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران، سیستم RFID در کتابخانه مرکزی دانشگاه محقق اردبیلی به بهره‌برداری رسید و کتابخانه تخصصی آسیب‌های اجتماعی نیز افتتاح شد.

به گزارش مرور نیوز، «گودرز صادقی» رئیس دانشگاه محقق اردبیلی در این مراسم با بیان این‌که اتمام پروژه کتابخانه مرکزی اولویت اصلی پروژه‌های عمرانی دانشگاه است، گفت: تلاش می‌کنیم حداکثر تا آغاز سال‌تحصیلی جدید در سال آینده، این کتابخانه به بهره‌برداری برسد.

وی هم‌چنین به زیباسازی محیط عمومی کتابخانه مرکزی و بخش‌های مختلف آن تأکید کرد.

صادقی اضافه کرد: علاوه‌بر این‌که باید در مسیر دیجیتال و الکترونیکی شدن کتب حرکت کنیم، هیچ‌کس نمی‌تواند کتب کاغذی را از میان ببرد، چون کتب کاغذی باعث آرامش انسان می‌شود و هیچ آسیبی برای ما ندارد.

رئیس دانشگاه محقق اردبیلی خاطرنشان کرد: مرکز آموزش‌های علمی کاربردی دانشگاه نیز به‌زودی راه‌اندازی خواهد شد و با راه‌اندازی این مرکز می‌توانیم رشته کتابداری و مرتبط را در آن ایجاد کنیم.

پروفسور «محمد نریمانی» معاون پژوهش و فناوری دانشگاه محقق اردبیلی نیز با بیان این‌که کتابخانه تخصصی آسیب‌های اجتماعی دانشگاه محقق اردبیلی با بالغ بر 3000 جلد کتاب تخصصی راه‌اندازی می‌شود، گفت: راه‌اندازی این کتابخانه تخصصی پیرو فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر این‌که آسیب‌های اجتماعی در جامعه تهدیدکننده است، انجام می‌شود.

وی با اشاره به جلسات گفتمان اجتماعی استانداری اردبیل، افزود: در همین راستا کتب تخصصی حوزه آسیب‌های اجتماعی شناسایی شد و تحت عنوان کتابخانه تخصصی آسیب‌های اجتماعی راه‌اندازی شد تا سایر ارگان‌ها نیز بتوانند از آن استفاده کنند.

دکتر «حبیب شهبازی شیران» رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اطلاع‌رسانی دانشگاه محقق اردبیلی گفت  RFID: در کتابخانه شناسایی داده‌ها با استفاده از امواج رادیویی می‌باشد که در این سیستم اطلاعات اعضا نیز بر روی کارتی هوشمند ذخیره شده و توسط قرائتگر ردیابی و خوانده می‌شود.

وی با بیان این که RFID دارای دو دسته کلی سخت افزاری و نرم افزاری است، افزود: قرائتگر(بارکدخوان) و تگ بخش‌های دسته سخت افزاری و مدیریت شلف، کنترل دستیابی، چک کردن ورودی خروجی اتوماتیک و صندوق تحویل و تک گذاری نیز از بخش‌های دسته نرم افزاری این سیستم است.

شهبازی شیران اضافه کرد: امکان سلف سرویس، استقلال کاربر، جلوگیری از اتلاف وقت کتابدار، خدمات ارزش افزوده، سرعت در یافتن محل مدرک و چک کردن تعداد زیاد منابع به طور همزمان و کاهش خطای کتابدار از اهدافRFID است.

رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اطلاع رسانی دانشگاه محقق اردبیلی با بیان این که هفتم آذرماه به مناسبت بزرگداشت هفته کتاب و کتابخوانی همایش آشنایی با کتابخانه مرکزی و منابع اطلاعاتی ویژه دانشجویان دوره تحصیلات تکمیلی ورودی جدید در دانشگاه برگزار خواهد شد، تصریح کرد: سه کارگاه آموزشی نیز مختص اعضای هیات علمی، کارکنان و دانشجویان تحصیلات تکمیلی با موضوع آشنایی با پورتال  کتابخانه مرکزی و پایگاه‌های استنادی برگزار خواهد شد.

وی با بیان این‌که با همکاری نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه، همایشی ملی با محوریت کتاب و کتابخوانی از منظر اسلام، امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری در آینده نزدیک در دانشگاه برگزار خواهد شد، یادآور شد: برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی کتب لاتین و فارسی نیز از جمله برنامه‌های آتی ما است.