پیش بینی روند بورس در آخر آذرماه

در یک هفته اخیر بازار سرمایه با منفی های حداقلی شاخص در محدوده یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحدی در حال کف سازی بود، چراکه بعد از این مقاومت های سختی را پیش رو دارد و احتمالا اصلاح بعد از برخورد با مقاومت های بعدی بیشتر است.

به گزارش مرور نیوز، دریک هفته اخیر بازار سرمایه با منفی های حداقلی شاخص در محدوده  یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحدی در حال کف سازی بود، چراکه بعد از این مقاومت های سختی را پیش رو دارد و احتمالا اصلاح بعد از برخورد با مقاومت های بعدی در محدوده یک میلیون و ۷۰۰ هزار واحدی بیشتر است.

در واقع بورس در چند روز پایانی شاهد جدال بین عرضه و تقاضا بود و در حالی که در گروه هایی مانند فلزات و بیمه ای ها شاهد ورود نقدینگی حقیقی بودیم در گروه هایی مانند بانک ها و خودرویی ها شاهد خروج نقدینگی حقیقی بودیم، به همین دلیل در این هفته شاخص کل جهش خاصی نداشت ولی سهام زیادی دست به دست شدند.

در سهام شاخص ساز عرضه مقداری بیش از تقاضا بود اما در نمادهای کوچکتر وضعیت کمی متفاوت بود؛ تقاضا بالاتر باعث ایجاد روندی افزایشی شده بود، به همین دلیل در روزی که شاخص کل منفی بود شاخص هم وزن مثبتی را ثبت کرد.

روند صعودی یا نزولی شاخص؟

در حال حاضر بسیاری از تحلیل گران بازار سرمایه روند آینده بورس را به وضعیت گروه پالایشی و شستا گره زده اند، چراکه پالایشی ها در یک مرحله رشد داشته اند و الان در محدوده ای مقاومت هستند و هم احتمال ریزش در این نمادها زیاد است و هم اگر حقوقی ها حمایت کنند می توانند از محدوده مقاومت عبور کنند و از آنجایی که در هفته های اخیر رشد قیمت نفت در بازار جهانی رخ داده احتمال عبور از این مقاومت وجود دارد. همچنین بازگشایی نماد صندوق پالایشی هم تاییدی بر این موضوع است.

نماد شستا هم که چند هفته ای هست در محدوده ای ۲۹۰۰تا ۳۲۰۰ تومان در حال نوسان است و عده ای جهت حرکت این نماد را تعیین کننده روند صعودی یا نزولی شاخص می دانند، حال با توجه به اینکه اصلاح زمانی این نماد چند هفته ای شده به نظر نمی رسد در این مرحله اصلاحی را تجربه کند از این رو به نظر می رسد شاخص با رشد این نمادها تا مقاومت بعدی سرعت بیشتری خواهد داشت.

ارزش معاملات کل بازار بورس و فرابورس

این هفته شاخص کل بورس در مرز  ۱.۵۰۶ میلیون واحدی توقف کرده و شاخص هم‌وزن بورس با مثبت های اخیر در مرز ۴۵۱ هزار واحدی ایستاده و شاخص کل فرابورس به محدوده ۱۹۴۳۱ واحد رسید.

مجموع ارزش معاملات کل بازار بورس و فرابورس در آخرین روز معاملات به حدود ۲۷۶.۶۲۰ میلیارد ریال رسید که نسبت به ماه های گذشته عدد قابل قبول تری است و ارزش معاملات خرد هم به بیش از ۱۶۶۸۵ میلیارد تومان رسیده که نشان می دهد ورود پول حقیقی به بورس دوباره آغاز شده است و در روز پایانی معاملات تنها حدود ۶۶۵ میلیارد تومان نقدینگی جدید وارد شد.

در جریان معاملات روز پایانی از نظر ارزش معاملات ۷ صنعت برتر به ترتیب: خودرو، بانک ها، فلزات اساسی، فراورده نفتی، شیمیایی ، چندرشته ای صنعتی  و سرمایه گذاری ها  بودند.

معاملات بورس در هفته گذشته با قیمت دلار نقدی محدوده ۲۶ هزار تومان به پایین بود، حالا باید دید در هفته آینده قیمت دلار در چه رنجی معامله می شود و چه تاثیری بر بازار گروه هایی همچون فلزات اساسی، شیمیایی و معدنی بورس خواهد گذاشت، هرچند کف سازی شاخص کل در محدوده یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد یک سیگنال مثبت برای معاملات هفته پیش رو بود.

بازارهای رقیب بازار بورس

در واقع بازارهای رقیب بازار بورس همه راکد شده اند و سرمایه ها در حال خروج از این بازار و ورود به بازار بورس هستند و همچنین قیمت دلار در محدوده  ٢٤ تا ٢٧ تومن تثبیت شده و این قیمت برای اکثریت شرکت های بورسی بسیار جذاب است و از طرف دیگر خیلی از سهام در گروه های مختلف ، بعد از ریزش شدیدی که داشته اند بعد از رشد مجدد شاخص عملا رشدی بسیار اندک داشته اند به همین دلیل احتمال رشد شاخص زیاد است. از این رو به نظر می رسد مقاومت ١.٦٢٠.٠٠٠ واحدی در روزهای آتی شکسته خواهد شد و شاخص هدف ۱.۷۵۰.٠٠٠ واحدی را پیش رو خواهد داشت.

ارزش سهام عدالت در پایان معاملات هفته گذشته به دلیل افت پالایشی ها و بانک ها با کاهش همراه بود و در مقایسه با روز قبل تر آن، ۱۲۹ هزار تومان افت داشت. در مجموع ارزش سبد ۵۳۲ هزار تومانی سهام عدالت به ۱۱ میلیون و ۴۲۳هزار تومان و ارزش سبد یک میلیون تومانی سهام عدالت ۲۱ میلیون و ۵۱۹ هزار تومان رسیده است.