در حال حاضر تنها امید سهامداران بازگشت شاخص کل در محدوده یک میلیون ۳۰۰ هزار واحدی است و اگر روز شنبه شاخص برنگردد احتمالا تا محدوده یک میلیون و ۲۰۰ هزار تا یک میلیون و ۲۲۰ هزار در مرحله اول سقوط خواهد داشت.
به گزارش مرور نیوز، در هفته اخیر به جز روز دوشنبه که معاملات روند مثبتی داشت مابقی روزها بازار با پایان منفی خاتمه یافت و در حال حاضر نیز تنها امید سهامداران بازگشت شاخص کل در محدوده یک میلیون ۳۰۰ هزار واحدی است و اگر روز شنبه شاخص برنگردد احتمالا تا محدوده یک میلیون و ۲۰۰ هزار تا یک میلیون و ۲۲۰ هزار در مرحله اول سقوط خواهد داشت.
وضعیت بورس ایران در شرایطی به این مرحله رسیده که دلار نقدی در محدوده قیمتی ۲۶۰۰۰ تومان داد و ستد می شود و در بازارهای جهانی هم اونس طلا ۱۹۴۶ دلار و نفت برنت نیز بالای ۵۴ دلار بر بشکه معامله می شود. ناگفته نماند در شرایط کنونی شاخص سازها در محدوده حمایتی قرار دارند.
نمادهای کوچک بازار همچنان مورد توجه سهامداران
در هفته گذشته با وجود اینکه نمادهای کوچک بازار با اقبال خریداران روبرو بود، اما نمادهای بزرگ بیشتر با صف های فروش همراه بودند و در بیشتر معاملات نیز حقوقی ها خریدار بودند و سهام را در قیمت های بسیار مناسب از دست حقیقی ها خارج کردند و این حجم از معاملات منفی باعث افت شدید شاخص کل شده است، البته شاخص هم وزن هم شرایط خوبی نداشت و تحت تاثیر جو بسیار بد بورس با افت روبرو شد.
در حال حاضر تنها امید سهامداران بازگشت شاخص کل در محدوده یک میلیون ۳۰۰ هزار واحدی است و اگر روز شنبه برنگردد احتمالا تا محدوده یک میلیون و ۲۰۰ هزار تا یک میلیون و ۲۲۰ هزار در مرحله اول سقوط خواهد داشت.
وضعیت شاخص کل بورس
شاخص کل بورس به ۱/۳۱۰ میلیون واحد و شاخص هموزن بورس به ۴۶۰ هزار واحد و شاخص کل فرابورس به ۱۹۰۷۶ واحد رسیده است که تقریبا می توان گفت در آستانه خطرناکی قرار داد و اگر حمایت نشود شاهد ریزش های گسترده ای خواهیم بود.
متاسفانه رشد بی سابقه و بدون منطق بازار سرمایه در اوایل امسال و تقسیم بندی بازار بین سهام دولتی و سهام ملتی و بی برنامگی حاکمیت در مورد بورس و عدم اتخاذ سیاست گذاری صحیح جهت استفاده از پتانسیل های عظیم بازار سرمایه منجر به شرایط ۵ ماهه اخیر یعنی افت بی سابقه قیمت سهام و فرا گرفتن فضای یاس و نامیدی مردم به بازار سرمایه شده و امروز بسیاری به دنبال دریافت اصل سرمایه خود برای خروج همیشه از بازار سرمایه هستند و این می تواند سرنوشت بدی برای نقدینگی سرگردان در اقتصاد ایران باشد.
چراکه تدوین سیاست های اصولی و مدیریت صحیح نقدینگی جذب شده به سمت بازار سرمایه می توانست بخش زیادی از مشکلات اقتصادی ما بویژه رشد اقتصادی و کنترل نقدینگی و تورم را جبران کند.
اما حال و هوای این روزهای بورس و منفی های پی در پی عواملی همچون مشخص نبودن وضعیت آتی سیاسی و اقتصادی کشور به خصوص در ابهام بودن موضع رسمی توسط دولت بایدن در قبال برجام و در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری کشور در سال آینده و کشمکش های جناح های سیاسی جهت چیدن میوه برجام روند را نوسانی کرده است و در این بین فقط سهامداران خرد آسیب می بینند.
تاثیر سیاست های اقتصادی بر نوسانات
به تازگی قیمت گذاری دستوری محصولات فولادی توسط وزارت صمت و حاشیه های بسیاری که برای بازار به همراه داشته روند بازار را با چالش مواجه کرده است و این مساله باعث شده که به اخبار بسیار مثبتی که حول محور بورس وجود دارد توجه چندانی نشود، برای نمونه قیمت های جهانی به خصوص روی و مس و نفت رکورد ماه های قبل را شکسته اند و قیمت دلار نیز برخلاف انتظارات کاهش محسوس نداشته و تقریبا در کانال ۲۵ هزار تومنی به ثبات لازم رسیده است.
قیمتهای فعلی بسیاری از سهام ها به خصوص شاخص سازها به محدوده مناسبی رسیده است و فروش در شرایط فعلی توجیه پذیر نیست. اما این به معنای رشد دوباره این دسته از سهام تعبیر نمیشود، چراکه شناوری ایجاد شده در ابتدای امسال و رشد افسار گسیخته قیمتی در ایجاد هیجانات فروش فعلی نقش بسزایی داشت که درست شدن شرایط بازار را نیازمند زمان می کند اما توجه بازار در ماههای پیش رو همانند چند وقت اخیر به سمت نمادهای متوسط و کوچک خواهد بود و بالاترین بازدهی ها در این بخش بازار رقم خواهد خورد.
در حال حاضر ارزش سهام عدالت ۵۳۲ هزار تومانی به حدود ۱۱ میلیون و ۸۲ هزار تومان رسیده است که نسبت به فصل بهار تقریبا ۵۰ درصد کاهش قیمت داشته است و این یک آسیب برای سیاست های حمایتی دولت از دهک های پایین جامعه است.