حمایت صنایع مادر در تولید شیر ضد کرونا

معاون مرکز ویروس‌شناسی دانشگاه اصفهان گفت: روش درمانی جدیدی در بیماری کرونا با استفاده از شیر فوق ایمنی توسط محققان اصفهانی و با حمایت صنایع مادر تولید شده است.

به گزارش مرور نیوز، حسن نیلی احمدآبادی معاون مرکز ویروس‌شناسی دانشگاه اصفهان اظهار داشت: در شرایطی که در موج چهارم کرونا هستیم، تولید پادتن کرونا از شیر دام در فاز سوم و نهایی مطالعات خود است و چنانچه از اردیبهشت‌ماه مصرف این شیر در جامعه فراهم شود، نسبت به کرونا به ایمنی جمعی دست خواهیم یافت.

وی افزود: تولید پادتن کرونا موفق به دریافت مجوز اخلاق کمیته وزارت بهداشت و درمان شده است و حاصل همکاری ده دانشمند ویروس‌شناس، میکروبیولوژیست، پزشک و دامپزشک اصفهانی است و سازمان‌ها و شرکت‌های بزرگی مثل فولاد مبارکه اصفهان هم در انجام این پژوهش کمک کرده‌اند.

معاون مرکز ویروس‌شناسی دانشگاه اصفهان تصریح کرد: با توجه به موج گیری چهارم کرونا و افزایش موارد ابتلا و مرگ‌ومیر و کمبود واکسن، محققان و دانشمندان کشور به دنبال راهی مؤثر و پایدار برای پیشگیری و کنترل بیماری کووید ۱۹ شده‌اند.

نیلی احمدآبادی با بیان این مطالب گفت:شیر فوق ایمنی‌زا حاوی پادتن اختصاصی علیه ویروس کرونا است و این شیر اکنون در مرحله نهایی کارآزمایی بالینی فاز سوم است و ایمنی محصول در فاز اول مورد تأیید دانشگاه علوم پزشکی اصفهان قرار گرفته است.

وی اضافه کرد: گزارش‌های دریافتی از مراحل اجرایی فاز سوم کارآزمایی بالینی در بیماران سرپایی که در منزل مورد مراقبت قرار می‌گیرند و تست تشخیصی کرونای آن‌ها مثبت است و کسانی که با افراد بیمار در ارتباط هستند می‌توانند شیر فوق ایمنی‌زا را به‌صورت رایگان دریافت کنند.

معاون مرکز    ویروس‌شناسی دانشگاه اصفهان مکانیسم اثر این شیر بر روی ویروس کرونا را تشریح کرد و ادامه داد: این شیر به دلیل وجود آنتی‌بادی اختصاصی علیه ویروس کرونا باعث ایجاد ایمنی غیرفعال در سطوح مخاطی حلق، حنجره، ابتدای نای و طول دستگاه گوارش می‌شود. به‌ویژه در سطوح مخاطی حلق، همچنین به فاگوسیتوز شدن ویروس توسط سلول‌های ایمنی بدن کمک می‌کند و این فرایند، پاسخ سیستم ایمنی فرد مبتلا  را تسریع می‌کند.

وی  گفت: سلامت شیر فوق ایمنی‌زا علیه ویروس کرونا توسط دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تأیید شده است و هیچ‌گونه عوارضی ایجاد نمی‌کند و در افرادی که دارای حساسیت نسبت به شیر هستند به میزان کم و به‌دفعات به‌صورت جرعه‌جرعه به همراه غرغره کردن توصیه می‌شود.

وی به حامیان این پروژه هم اشاره کرد و اظهار داشت: مرکز ویروس‌شناسی دانشگاه اصفهان، شرکت نوآوران واکسن زیتون، صندوق توسعه زیست‌فناوری معاونت علمی و تحقیقاتی ریاست جمهوری، شهرک علمی تحقیقاتی و صنایعی نظیر شرکت فولاد مبارکه، پالایشگاه اصفهان و ذوب‌آهن از این پروژه حمایت کرده‌اند.

شایان ذکر است شرکت فولاد مبارکه در راستای ایفای مسئولیت اجتماعی خود یکی از مؤثرترین صنایع کشور در زمینه مبارزه با کرونا بوده و علاوه بر مشارکت در این پروژه تحقیقاتی با پشتیبانی از بیماران کرونایی و تأمین اکسیژن رایگان بیمارستان‌های تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان اصفهان و بسیاری از بیمارستان‌های خارج از استان و همچنین مساعدت ۱۰۰ میلیارد تومانی به بیمارستان‌ها و شبکه‌های بهداشت و درمان جهت خرید تجهیزات و مواد ضدعفونی‌کننده حوزه بیماری کرونا، نقشی محوری در مبارزه با این بیماری منحوس در کشور داشته است.