چرا موزه؟ چرا بانک ملی ایران؟

ممکن است این پرسش برای هر صاحب نظری مطرح شود که چرا بانک ملی ایران اقدام به راه اندازی موزه کرده است و چه ارتباطی بین بانک، بانکداری و عرصه پولی و مالی کشور با موزه و آثار باستانی وجود دارد؟

به گزارش خبرگزاری موج، در پاسخ به این پرسش باید چند نکته را به دقت مدنظر قرار داد: بانک ملی ایران صرفاً یک موسسه مالی و اعتباری نیست که فقط به سود و سرمایه خویش بیندیشد و به عرصه های دیگر این مرز و بوم بی تفاوت باشد. این بانک از بدو تاسیس تا کنون نه تنها به عنوان یکی از سازمان های اساسی کشور بلکه به عنوان یکی از نهادهای زیربنایی، از جایگاه ویژه ای در تاریخ کشور برخوردار است به گونه ای که در هیچ برهه ای نمی توان وجودش را در هیچ پروژه سازنده و ملی نادیده گرفت و نمادی از فعالیت های آن را ندید.

بانک ملی ایران از بدو تاسیس همواره نقش هایی بسیار اساسی و کارساز را بر عهده داشته است که از آن جمله ایفای نقش بانک مرکزی، انتشار سکه و اسکناس، حفظ موازنه های ارزی، طراحی و اجرای سیاست های پولی و مالی، بودجه بندی، توسعه و آبادانی کشور، پشتیبانی ایام جنگ و... را می توان نام برد.

این نقش آفرینی ها به این بانک اعتبار و اعتماد بسیار بالایی نزد مردم بخشیده است که با هیچ بانک و سازمانی قابل مقایسه نیست و به همین خاطر از اشیاء و اطلاعات بسیار ارزشمندی برخوردار است که باید برای حفظ در حافظه تاریخ به درستی و راستی نگهداری شده و مورد مطالعه و بررسی قرار گیرند.

برای درک این حساسیت و فهم این جایگاه رفیع، ضروری است بهره برداری از اسناد و مدارک و دیگر اشیاء ارزشمند این بانک را بیش از پیش به رخ کشید به ویژه آنکه با گذشت نزدیک به چهار دهه از پیروزی انقلاب اسلامی، لزوم تدوین تاریخ به خوبی احساس می شد.

چنین بود که مدیران ارشد بانک در یک هم اندیشی جامع، بر ضرورت جمع آوری، دسته بندی و نگهداری اسناد و مدارک و اشیاء موجود در بانک تاکید کرده و با مصوبه ای تاسیس موزه بانک ملی ایران را در دستور کار قرار دادند.

مفتخریم به نمایندگی از کارکنان شریف بانک ملی ایران، عموم مردم عزیز و به ویژه فرهیختگان و مشتریان محترم و علاقمندان تاریخ و علوم باستانی را به بازدید از موزه بانک ملی ایران دعوت نماییم.

موزه بانک ملی ایران ارزش یک موزه جداگانه را دارد. این موزه صرفاً یک موزه بانکی نیست؛ یک موزه جامع است که هر صاحب نظری را با هر سلیقه ای به خود جلب می کند.

اسناد و آثار ارزشمند همچون سکه های تاریخی از دوران هخامنشی تا دوران معاصر، یادمان های اهدایی از کشورها و موسسات پولی و مالی از سراسر جهان، آثار هنری تولید شده توسط این موسسه در طول 93 سال گذشته به مناسبت های مختلف، آثار هنرمندان فرهیخته و شهیر و همچنین آثار تابلوهای نقاشی و... هموطنان و متخصصان فعال در این حوزه را فرا می خواند تا بیش از پیش با این موسسه عظیم که در دل و جان هر ایرانی جای دارد، آشنا شویم.

28 اردیبهشت ماه روز موزه و موزه داری مبارک