رمز موفقیت در بورس، شناسایی فرصتهای سرمایه گذاری در زمان درست است. برای این منظور تاکنون روش های مختلفی مثل تحلیل تکنیکال، تحلیل بنیادی و تابلوخوانی معرفی شده است.
به گزارش مرورنیوز، برای سرمایه گذاری موفق، در گام اول باید بازدهی بازارهای مختلف را باهم مقایسه کرد تا بتوان بهترین انتخاب ممکن را داشت. طی ۵ سال منتهی به ۳۱ مرداد ۱۴۰۰، بورس با بازدهی حدوداً ۱۸۴۰ درصدی، بهترین عملکرد را در مقایسه با سایر بازارها داشته است. طی همین مدت، سکه طلا با بازدهی ۹۲۳ درصد، دلار با ۶۷۵ درصد، مسکن با ۶۶۶ درصد و سپردههای بانکی با ۱۱۴ درصد در رتبههای بعدی قرار دارند.
رمز موفقیت در بورس، شناسایی فرصتهای سرمایه گذاری در زمان درست است. البته این کار آن گونه که به نظر میرسد، ساده نیست؛ چرا که باید دانش تحلیل بازار را کسب کرده باشید و سپس نمادهای مختلف را دائما زیر نظر بگیرید.
تاکنون روشهای مختلفی مثل تحلیل تکنیکال، تحلیل بنیادی و تابلوخوانی برای تحلیل بازار معرفی شدهاند که هر یک مزایا و معایبی دارند.
تحلیل تکنیکال
تحلیل تکنیکال یکی از روش های اصلی و پرطرفدار تحلیل در بازار سرمایه است. در این روش تحلیلگر میکوشد با بررسی نمودارها و توجه به رفتار قیمت یک دارایی در گذشته، وضعیت آینده آن را پیشبینی کند. بر اساس برخی منابع تاریخی به نظر میرسد دانش تحلیل تکنیکال برای اولین بار در ژاپن در قرن ۱۸ معرفی شد. بعدها در قرن ۱۹ تحلیل تکنیکال در آمریکا شهرت یافت. در واقع «چارلز هنری داو» شخصی بود که در این زمینه شروع به فعالیت کرد و امروزه او را به عنوان پدر علم تحلیل تکنیکال نوین میشناسند.
محدودیت اصلی تحلیل تکنیکال نسبت به روش تحلیل بنیادی عمدتا مربوط به زمانی میشود که یک شرکت به تازگی وارد بازار سرمایه شده باشد. در این صورت، نمودار قیمتی قابل اتکایی وجود ندارد تا بتوان با تحلیل آن، روند آینده را شناسایی کرد. این در حالی است که میتوان به صورت بنیادی آن را به خوبی تحلیل کرد. مطالعه مقاله آموزش جامع تحلیل تکنیکال میتواند اطلاعات بیشتری در خصوص روش تحلیل تکنیکال در اختیار قرار دهد.
تحلیل بنیادی چیست؟
در روش تحلیل بنیادی ابتدا ارزش ذاتی یک سهم با استفاده از دادههای بنیادی شرکت مانند میزان سود و زیان، برآورد میشود. سپس با مقایسه ارزش محاسبه شده با قیمت فعلی سهم در بازار، میتوان در خصوص خرید یا فروش آن تصمیم گرفت. بر این اساس، چنانچه قیمت فعلی یک ورقه بهادار کمتر از ارزش ذاتی آن باشد، خرید آن منطقی به نظر میرسد. به طور عکس، اگر قیمت فعلی بیشتر از ارزش ذاتی باشد، نشان میدهد که قیمت سهم دارای حباب است و فروش آن منطقی خواهد بود. مقاله آموزش کامل تحلیل بنیادی اطلاعات بیشتری در خصوص روش تحلیل بنیادی دارد.
تابلوخوانی چیست؟
برای درک بهتر کاربرد تابلوخوانی بورس، تصور کنید در یک روز معاملاتی که در بخش عمدهای از بازار، صف فروش سنگین شکل گرفته، ناگهان متوجه میشوید که صفها به سرعت در حال جمع شدن هستند. در این حالت چه تصمیمی میگیرید؟ آیا بلافاصله اقدام به خرید میکنید یا با استفاده از تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال، نماد مورد نظر خود را مورد بررسی میکنید؟ بدیهی است که خرید بدون تحلیل، شانس موفقیت بسیار کمی دارد و از سوی دیگر، استفاده از روشهایی مثل تحلیل تکنیکال و تحلیل بنیادی زمانبر بوده و احتمالا باعث از دست رفتن فرصت کوتاه ایجاد شده میشود. تابلوخوانی تکنیکی است که به شما این امکان را میدهد تا در شرایط این چنینی، بتوانید تصمیمات بهتری اتخاذ کنید.
در یک تعریف ساده، به دانش تجزیه و تحلیل وبسایت tsetmc.com، اصطلاحا تابلوخوانی گفته میشود. هدف از تابلوخوانی، تجزیه و تحلیل اطلاعات مربوط معاملات انجام شده در یک نماد به منظور شناسایی فرصتهای سرمایه گذاری است. این اطلاعات شامل میزان خرید و فروش سهامداران حقیقی و حقوقی، حجم معاملات، عمق بازار و… است. با مطالعه مقاله آموزش تابلوخوانی در بورس در پلتفرم آموزش کارگزاری مفید میتوان اطلاعات بیشتری در خصوص روش تابلو خوانی کسب کرد.
تابلوخوانی بهتر است یا تحلیل تکنیکال و بنیادی؟
هر یک از روش های تحلیل بورس دارای نقاط قوت و ضعف هستند. از این رو سرمایهگذاران حرفهای معمولاً از تمام روشهای تحلیل بهره میبرند تا بتوانند بهترین عملکرد را داشته باشند. مسلما یادگیری تمامی این روشها نیاز به انرژی و زمان زیادی دارد. به همین دلیل اگر فرصت کافی برای این کار ندارید، میتوانید با سرمایه گذاری در صندوق]های سرمایه گذاری، مدیریت دارایی خود را به افراد متخصص بازار سرمایه بسپارید و بدون صرف هیچ زمانی برای تحلیل، از مزایای بازار سرمایه بهرهمند شوید.
برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره بازار سرمایه میتوانید به وبسایت آموزشی کارگزاری مفید مراجعه کنید. در این وبسایت علاوه بر مقالات و دورههای آموزشی متنوع، به صورت هفتگی چندین کلاس آموزشی رایگان برای کمک به سرمایهگذاران برگزار میشود.