وزیر نفت گفت: بالغ بر ۵۰ درصد صادرات کشور خام یا نیمه خام است. استفاده از شرکت های دانش بنیان سبب تولید ارزش افزوده و ارزآوری بالا می شود.
به گزارش مرور نیوز، جواد اوجی وزیر نفت در مراسم گرامیداشت روز پژوهش گفت: سالانه ۴ هزار نخبه در کشور پرورش می یابد و متاسفانه مورد بی مهری قرار می گیرند و مهاجرت می کنند. یکی از راه های اشتغال زایی در کشور، استفاده از همین نخبگان است و وزارت نفت در این زمینه عزم جدی دارد.
او گفت: بالغ بر ۵۰ درصد صادرات کشور خام یا نیمه خام است. استفاده از شرکت های دانش بنیان سبب تولید ارزش افزوده و ارزآوری بالا می شود. صنعت نفت به این بحث نیاز دارد زیرا بیش از ۱۱۵ از اکتشاف و تولید نفت در ایران می گذرد اما روش های تولید هنوز سنتی است.
وزیر نفت بیان کرد: قراردادهای نفتی یا گازی توسعه میادین، کل میدان را با یک هزینه سنگین واگذار می کنیم تا افزایش تولید یا حفظ نگهداشت تولید را داشته باشیم. در برنامه جدید وزارت نفت، به جای توسعه میدان محور، به سمت توسعه چاه محور خواهیم رفت.
او گفت: سرمایه شرکت ملی نفت، ۵ هزار و ۵۰۰ حلقه چاه نفتی و گازی در بالغ بر ۴۰۰ میدان است که با استفاده از شرکت های دانش بنیان می توان بیش از ۸۰ میلیون بشکه نفت را از همین چاه های کم بازده تولید کرد.
اوجی افزود: ۱۰ تا ۱۲ میلیون دلار هزینه بهره برداری از یک چاه است. بیش از ۷۰۰ حلقه چاه را می توان به دانش بنیان ها سپرد. موضوع بعدی که نیاز به ورود دانش بنیان ها دارد، بهینه سازی مصرف است.
او گفت: بخشی از مصرف بالای گاز مردم هستند و بخش دیگر آن، وسایل گرمایشی کم بازده است. بنابراین برای تولید این وسایل باید از ظرفیت شرکت های دانش بنیان استفاده شود.
اوجی ادامه داد: بسیاری از مشترکان از کنتورهای مشترک استفاده می کنند که این روند باید اصلاح شود. اکنون روزانه ۹۷۰ تا ۹۸۰ میلیون مترمکعب گاز ترش تولید می شود و حدود ۸۵۰ میلیون مترمکعب گاز شیرین به شبکه تزریق می کنیم در حالی که باید یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب گاز ترش تولید می کردیم اما به دلیل عدم سرمایه گذاری در این زمینه عقبیم.
او گفت: از سال آینده تولید و عرضه گاز افزایش خواهد یافت به طوری که در آینده به یک تا یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب خواهیم رسید اما سالانه ۱۰ درصد افزایش مصرف در بخش خانگی و تجاری خواهیم داشت، بنابراین باید در حوزه بهینه سازی مصرف بیشتر کار کنیم.
وزیر نفت گفت: محور دیگر نیازهای صنعت نفت به دانش بنیان ها، ورود آن ها به بحث جمع آوری گازهای همراه نفت و توسعه صنایع پایین دستی پتروشیمی است، بنابراین در ۴ حوزه مطرح شده نیاز به کمک شرکت های دانش بنیان داریم.
او گفت: قول می دهم که با استفاده از ظرفیت شرکت های دانش بنیان، تحولی را در صنعت نفت ایجاد کنیم.