تحقق وعده‌ی ۴ میلیون مسکن نیازمند روابط زنجیره‌‌وار بانک‌ها است

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس، گفت: با ساخت مسکن، می‌توان شاهد رونق بسیاری از مشاغل مرتبط با تولید مسکن و در نتیجه رونق اقتصادی بود.

به گزارش مرور نیوز، ولی‌الله فرزانه با اشاره به تعهد دولت در ساخت سالانه یک میلیون مسکن در کشور، بیان کرد: برای تحقق وعده تولید مسکن، ۴۰ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده که بخشی از این رقم، از صندوق پیشرفت و عدالت تأمین می‌شود.

نماینده مردم نور و محمودآباد در مجلس، در تشریح شکل‌گیری صندوق پیشرفت و عدالت، گفت: این صندوق در استان‌ها برای اشتغال و اشتغال‌زایی است که قطعاً با تولید مسکن، شاهد تولید اشتغال هم خواهیم بود چراکه با ساخت‌و‌ساز، فعالیت بسیاری از صنایع مانند فولاد، شیشه و... از سر گرفته می‌شود. 

وی با تاکید بر اینکه تحقق وعده‌ی ۴ میلیون مسکن طی چهار سال، روابط زنجیره ‌وار بانک‌ها، دستگاه‌های اجرایی و ارگان‌های اقتصادی را می‌طلبد، افزود: درحقیقت برای اجرای این طرح باید از تمامی ظرفیت‌ها در کنار یکدیگر استفاده کرد؛ آن‌چه که در تحقق این وعده بسیار اهمیت دارد، توانمندی در تنظیم روابط خوب میان ظرفیت‌ها و همچنین توزیع مناسب سیمان، فولاد و سایر صنایع مورد نیاز در میان ساختمان‌سازها است.

فرزانه با اشاره به رونق گرفتن معیشت مردم در پی تولید مسکن، تاکید کرد: معیشت مردم نیازمند کالاهای اساسی است ولی طبیعتاً در راستای رونق بازار مسکن و اقتصاد، شاهد بهبود معیشت مردم خواهیم بود و امید است در کنار رونق معیشت مردم، کالاهای اساسی را هم به بهترین نحو به مردم تحویل دهیم.

وی درباره اقدامات دیگر دولت در خصوص تولید مسکن، گفت: سازمان منابع طبیعی، وزارت راه و شهرسازی و دیگر نهادها، زمین‌هایی دارند که می‌توانند در اختیار انبوه‌سازها قرار دهند، لذا دست دولت از لحاظ قانونی برای اعطای زمین رایگان باز است.

نماینده مردم نور و محمودآباد در مجلس، بحث خودمالکیتی را موضوع مهمی دانست که دولت به آن می‌پردازد و افزود: خودمالکیتی یعنی افراد، صاحب زمین بوده و دولت برای ساخت زمین به آن‌ها در اعطای تسهیلات، کمک می‌کند.

کاهش سود تسهیلات، توجیه اقتصادی می‌خواهد

وی در خصوص کاهش سود وام مسکن، بیان کرد: بانک مرکزی نمی‌تواند سود تسهیلات را کم کند زیرا این اقدام، یک توجیه اقتصادی می‌خواهد لذا در این زمینه باید یارانه تسهیلات در نظر گرفته شود در غیر این صورت، بانک مرکزی نمی‌تواند به‌صورت دستوری نرخ سود را کاهش دهد.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم، افزایش مدت بازپرداخت اقساط را جزء مطالبه مردم دانست و گفت: یکی از سیاست‌هایی که اکنون در برخی از بانک‌ها از جمله بانک مسکن اجرا و طرح نهضت ملی مسکن هم به آن اشاره شده، طرح پرداخت پلکانی اقساط است.

فرزانه با تاکید بر اینکه دولت ضامن اجرای اعطای تسهیلات از سوی بانک مرکزی است، افزود: در این میان دولت بانک‌ها را مکلف به اعطای تسهیلات به مردم کرده است.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با اشاره به موضوع تسهیلات تکلیفی، گفت: هدف از این تسهیلات آن است که درصدی از سپرده‌های مردم نزد بانک‌ها به صورت تکلیفی به سمت یکی از بخش های مورد نیاز مانند بخش کشاورزی، خدمات ساختمانی و... برود؛ لذا این تسهیلات علاوه بر تکلیفی بودن، سیستم بانکی را موظف کرده تا زیر نظر بانک مرکزی این تسهیلات را به مردم پرداخت کند.