تاثیر منفی قیمت آرد صنایع بر تولیدات غذایی کشور

عضو هیأت مدیره کانون انجمن‌های صنفی صنایع غذایی با اشاره به تاثیر منفی قیمت آرد صنایع بر تولیدات غذایی کشور گفت: روسیه بزرگترین صادرکننده گندم در جهان است و سهم بزرگی در بازار جهانی داشته که پس از آغاز جنگ با اوکراین عرضه گندم این کشور کاهش داشت و منجر به رشد قیمت آن شد.

به گزارش مرور نیوز، عضو هیأت مدیره کانون انجمن‌های صنفی صنایع غذایی با اشاره به اینکه بازار جهانی با برهم خورن عرضه و تقاضا بعد از جنگ روسیه و اکراین با گرانی هایی مواجه شد، گفت: برای نمونه در محصولی مانند ذرت به دلیل اینکه ۱۵ میلیون تن ذرت از اوکراین خارج نشد و کشتی ها در بنادر اوکراین ماندن که برخی از آنها مربوط به واردات ذرت به ایران بود، به همین دلیل روی قیمت این محصول تاثیر منفی گذاشته و در زنجیره غذایی هم تاثیر گذار است.

کاوه زرگران با بیان اینکه دپوی ذرت در اوکراین در بدترین زمان ممکن بود، تصریح کرد: زمانی که کشور اوکراین در تامین ذرت جهانی باید ایفا نقش می کرد جنگ شروع شد، درواقع شاید اوکراین چهارمین صادرکننده ذرت باشد و سهم خیلی قابل توجهی ندارد، اما در زمانی محصول این کشور وارد بازرار جهانی نشد که کاملا بازار به آن نیاز داشت؛ زیرا سایر کشورهای صادرکننده ذرت هنوز به فصل برداشت نرسیده بودند، به همین دلیل رشد قیمت ذرت اتفاق افتاد.

عضو هیأت مدیره کانون انجمن‌های صنفی صنایع غذایی  با نگاهی به دیگر محصولات غذایی که بعد از جنگ روسیه با اوکراین رشد داشته اند، تصریح کرد: روسیه بزرگترین صادرکننده گندم در جهان است و سهم بزرگی در بازار جهانی داشته که پس از آغاز جنگ با اوکراین عرضه گندم این کشور کاهش داشت و منجر به رشد قیمت آن شد.

پیش بینی های غلط دولت از میزان برداشت گندم در داخل کشور دولت را مجبور به خرید گندم گران قیمت نمود

زرگران با اشاره به تغییر قیمت روغن در بازار جهان اظهار کرد: در بخش روغن آفتاب گردن ۶۰ درصد تامین روغن آفتاب گردان بازار جهانی از طریق دو کشور روسیه و اکراین انجام می شود و با توجه به مشکلاتی که در نتیجه جنگ بروز کرد، تامین این محصول کاهش یافت و از آنجایی که تامین ۴۰ درصدی بازار اروپا توسط این کشورها انجام می‌شد با آغاز جنگ بازار روغن اروپا با گرانی مواجه شد.

عضو هیأت مدیره کانون انجمن‌های صنفی صنایع غذایی درباره اینکه بعد از جنگ روسیه و اوکراین چه محصولاتی بیشتر دچار تورم شدند، گفت: در بازار ایران گندم و نهاده های دامی بیشتر تحت تاثیر بودند و هرچند دولت در ابتدای سال جاری به موقع خرید تضمینی گندم از کشاورزان را آغاز کرده، اما از آنجایی که پیش بینی درستی از تامین گندم در بازار داخلی نداشته است، دیر اقدام به خرید گندم از بازار جهانی کرده و به همین دلیل گندمی که خریده شد، گندمی با نرخ بالا بود و از همین روی افزایش قیمت آرد و... اتفاق افتاد.

 

هنوز تکلیف ارز مشخص نشده که آیا ارز ترجیحی وجود دارد یا نه!

او با تاکید بر اینکه افزایش قیمت آرد برای صنایعی که مزیت رقابتی ندارند باعث تعطیلی آنها خواهد شد، اظهار کرد: گندم کالای استراتژیک است و قیمت زنجیره  آن توسط دولت انجام می شود و شاید نوسانات قیمت روی قوت اصلی مردم تاثیری نداشته باشد، اما روی محصولات صنعتی اثر می گذارد، برای نمونه در حوزه آرد دولت امسال نرخ را برای صنعت تغییر داده است، در حالی که سال های گذشته رقم جزئی تغییر می کرد؛ از این رو برخی نان های صنعتی و .... گران می شوند.

عضو هیأت مدیره کانون انجمن‌های صنفی صنایع غذایی  افزود: تعیین تکلیف وضعیت بازار از همه چیز مهم تر است در حال حاضر یک ماه از سال گذشته، اما هنوز تکلیف ارز مشخص نشده که آیا ارز ترجیحی وجود دارد یا نه! یکبار وزارت بهداشت می گوید ارز ترجیحی وجود ندارد و وزارت کشاورزی می گوید ارز ترجیحی وجود دارد؛ از طرف دیگر بانک مرکزی مجوز برای تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی برای بانک های عامل نمی دهند و این تناقضات مشکل ساز شده است.

او با اشاره به اینکه دولت پارسال ۴/۵ میلیون تن خرید تضمین گندم انجام داده است، گفت: امسال هم با وجود اینکه پیش بینی وزارت جهاد کشاروزی برای خرید تضمینی گندم حدود ۱۰ میلیون تن است، اما به طور قطع این میزان برداشت محقق نمی شود.