در پی تشدید آلودگی هوا، واحدهای آلاینده از جمله واحدهای تولید شن و ماسه و معادن تهران امروز تعطیل شدند.

به گزارش مرور نیوز ، در حالیکه در ابتدای ماه گذشته بعد از تشدید آلودگی‌ هوای شهر تهران، معادن تعطیل شده بودند، امروز نیز بنابر اعلام استاندار تهران مبنی بر تصمیم کمیته اضطرار آلودگی هوای تهران در کنار تعطیلی مدارس این شهر و گسترش محدوده طرح ترافیک، به کارخانه‌هایی هم که ایجاد آلودگی می‌کنند تذکر داده شد و واحدهای تولیدی شن و ماسه تهران تا اطلاع ثانوی تعطیل شدند.

این تصمیم در حالی گرفته می‌شود که علی عبدی – معاون معادن و امور معدنی استان تهران – در این باره گفت: گرچه تخصص ما در حوزه معدن است و اظهار نظر تخصصی در مورد محیط زیست نمی‌شود داشت، اما چندان نمی توان به واحدهای شن و ماسه صفت آلاینده را اطلاق کرد،  چرا که آنچه در این واحدها به آن عنوان آلودگی می‌دهند، بلند شدن خاک ناشی از برداشت است و خاک هم ذرات میکرونی آلاینده نیست بلکه بعد از ۲۰ متر دوباره روی زمین می‌نشیند که در همین باره هم در واحد های شن و ماسه مسیر را آب پاشی می کنند و تا جای ممکن بلند شدن خاک را کنترل می کنند. ولی با تمام این احوال اگر دستوری بنا بر لزوم تعطیلی این واحد ها صادر شود ما تمکین می کنیم.

عبدی همچنین در ابتدای ماه قبل درباره همین موضوع گفته بود که ۸۰ درصد آلودگی هوای تهران به علت خودروها و برخی صنایع آلاینده است و نمی‌توان گفت که معادن نقش چندانی در این پدیده دارند، اما با این وجود به علت همکاری برای کنترل آلودگی هوا در شرایط بحرانی معادن و واحدهای شن و ماسه به حالت تعطیلی در می‌آیند.

بنابر آمار، اکنون در استان تهران حدود ۳۸۰ معدن وجود دارد که ۱۰۰ معدن از این تعداد به دلیل مواردی همچون ممانعت‌های سازمان محیط زیست و آب منطقه‌ای یا نداشتن بازار محصول تعطیل شدند.

همچنین تاکنون در این استان حدود ۲۶ نوع ماده معدنی شناسایی شده و مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرند که عمدتا از آنها در تهران مصالح ساختمانی مانند شن و ماسه استحصال می‌شود.