مدیرعامل بانک ملت در همایش توسعه نظام تأمین مالی گفت: توسعه نظام تأمین مالی دغدغه متولیان کشور بوده و این در حالی است که باید بانک‌ها تأمین‌کننده نیاز کوتاه‌مدت و بازار سرمایه تأمین کننده نیاز بلندمدت و میان‌مدت مالی کشور باشند.

به گزارش مرور نیوز، مدیرعامل بانک ملت امروز در آغاز هشتمین کنفرانس توسعه نظام تأمین مالی و سرمایه‌گذاری در ایران گفت:‌ امروزه توسعه نظام تأمین مالی دغدغه متولیان کشور است و هر چه ابزارهای این نظام متنوع‌تر و عمق بیشتری داشته باشد، کارآمدی بالاتری را می‌توان از این نظام انتظار داشت.

اخلاقی افزود:‌ رشد و توسعه اقتصادی پایدار منوط به نظام تأمین مالی کارآمد و اثربخش بوده و بهره‌گیری از این شیوه‌ها و ابزارهای نوین مالی لازمه تأمین‌بخشی از حوزه تأمین مالی است.

وی افزود: بازار پول و سرمایه دو رکن اصلی نظام تأمین مالی در کشورهای پیشرفته بوده که با ترکیبی هم‌افزا توانسته‌اند، تأمین مالی کارآمد را برای بنگاه‌ها فراهم و به این ترتیب به رشد و توسعه دست یابند.

این مقام مسئول با اشاره به تفاوت شکلی نظام تأمین مالی در کشورهای مختلف گفت: در اغلب کشورهای دنیا بانک‌ها تأمین‌کننده نیازهای کوتاه‌مدت اقتصادی و بازار سرمایه تأمین‌کننده نیازهای میان‌مدت و بلندمدت نظام اقتصادی هستند.

وی افزود: بیش از 80 درصد تأمین مالی بنگاه‌های اقتصادی را امروزه بانک‌ها به دوش می‌کشند که باعث بروز ناکارآمدی پنهان میان دو طرف پرداخت‌کننده و دریافت‌کننده تسهیلات شده است.

به گفته وی، تداوم این شیوه با هدف‌گذاری رشد 8 درصدی در برنامه ششم توسعه و سیاست‌های برگرفته از ابلاغیه رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی به نظر امکان تحقق نخواهد داشت.

اخلاقی در ادامه گفت: اصلاح و بهبود نظام مالی از طریق اصلاح ساختار مالی بانک‌ها و نیز توسعه بازار بدهی و ارزان‌سازی تسهیلات بانکی در کنار تبدیل بدهی‌های دولت به اوراق بهادار و انتشار آنها از طریق بازار سرمایه امری اجتناب‌ناپذیر است.