وزیر راه و شهرسازی در جمع رؤسای پلیس راهور گفت: در ایران به دلیل سوابق تاریخی، اعمال و اجرای قانون پشتوانه اجتماعی ندارد و لذا کار پلیس سخت‌تر است.

به گزارش مرور نیوز، عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی در دومین روز از دوازدهمین همایش سراسری روسای پلیس راهور به بحث نظم و اجرای قانون پرداخت و گفت: واقعیت این است که در زندگی امروزی و مدرن شهری آنچه که آن را متمایز می‌کند اعمال نظم است که نمونه‌های پلیس نمونه‌های کلاسیک اعمال قانون و اجرای نظم در زندگی امروزی است.

وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: ما قدری در این زمینه مشکل داریم؛ در ایران به دلیل سوابق تاریخی اعمال و اجرای قانون پشتوانه اجتماعی نداشته و لذا کار پلیس سخت‌تر است.

آخوندی ادامه داد: در ایران این مشکل را داریم که تخلف از قانون از لحاظ اجتماعی چندان مذموم شمرده نمی‌شود و اگر کسی کار خلافی کند و مأمور نفهمد خودش را سرزنش نمی‌کند و باید گفت اعمال قانون در این بستر اجتماعی سخت‌تر است.

این مقام ارشد وزارت راه با بیان این مطلب که سختی کار پلیس را با رگ و پوستم درک می‌کنم، به ذکر مثالی در این زمینه پرداخت و گفت: جایی را پلیس به دلیل عدم ایمنی مسدود می‌کند اما میزان مقاومت از سوی رانندگان برای عبور از هما مسیر واقعاً کمرشکن و سخت است؛ همه می‌دانند پلیس نفع شخصی ندارد و برای امنیت جانی مردم مسیر را مسدود کرده ولی متأسفانه افراد مقاومت بیهوده کرده و تلاششان برای دور زدن بسیار زیاد است.

وی تأکید کرد: ما در زندگی شهری جدید نیاز داریم که اعمال قانون و اجرای نظم را در دستور کار اصلی خود قرار دهیم. اما نکته قابل تأمل این است که چقدر به قانون پایبند هستیم و چقدر درک قانون می‌کنیم.

آخوندی به حضور 25 میلیون نفر با گواهینامه فعال اشاره و اظهار داشت: کافی است فقط یک نفر در هزار نفر تخلف کند آن هم در ساعات اوج ترافیک ببینید چه مشکلی برای 999 نفر دیگر ایجاد می‌کند.

این مقام ارشد وزارت راه به وجود 19 میلیون خودرو، 12 میلیون موتورسیکلت در چرخه حمل و نقل کشور اشاره کرد و گفت:‌اعمال قانون برای یک قاعده بازی 30 میلیونی پیچیده است و نوک پیکان اعمال قانون پلیس است.

وی خطاب به حضار در روسای پلیس راهور گفت: پلیس تا حد زیادی سرافراز بوده و در اعمال قانون موفقیت خوبی داشته است.

وزیر راه و شهرسازی به وجود 34 هزار کیلومتر جاده شریانی پرداخت و گفت: مصمم هستیم در گام نخست این جاده‌ها را تجهیز به مدیریت هوشمند کنیم و در این زمینه نیاز به ابزارهای جدید داریم که خوشبختانه موفق شدیم بسترهای لازم را ایجاد کنیم.

آخوندی به افتتاح 576 دستگاه جدید اشاره و بیان داشت: در یک بازه زمانی 24 ساعته یک میلیون و 600 هزار تردد در روز ثبت می‌شود و مهم آن است که این دوربین‌ها به مرکزی وصل باشند و بتوان به صورت لحظه‌ای اعمال قانون کرد و مهمتر از آن این است که ما به سیستم نرم‌افزاری پیچیده آن دسترسی داشته باشیم.

وی به یکپارچه کردن نرم‌افزارهای موجود در این زمینه پرداخت و گفت: با یکپارچه کردن سیستم‌ها اطلاعات تخلف به پلیس منتقل شده و اعمال قانون به صورت پیامک به متخلف منتقل می‌شود.

وزیر راه و شهرسازی اظهار امیدواری کرد: پلیس ایران در منطقه آشوب‌زده‌ از لحاظ رفتارهای اجتماعی چون عراق، سوریه و ... بتوانند یک نمونه کاملا مثال‌زدنی از نظم اجتماعی باشد.

وی نکته مهم در این خصوص را هوشمندسازی جاده‌های شریانی در گام اول دانست و گفت: باید به مردم یادآور شویم که هیچ فرهنگ شایع که جا افتاده که دوربین‌ها فعال نیستند یا دقیق نیستند اشتباه است؛ دوربین‌ها در لحظه عمل می‌کنند و کاملا می‌توانند به پلیس در راستای اعمال قانون کمک کنند.

این مقام ارشد وزارت راه میزان تخلف در یک میلیون و 600 هزار تردد روزانه را 4 هزار عدد عنوان کرد و گفت: این رقم کم است اما باید آن را جدی گرفت.

وی به سامانه 141 اشاره کرد و گفت:‌شهروندان می‌توانند وضعیت جاد‌ای را به طور لحظه‌ای از این سامانه جویا شوند.

آخوندی 30 درصد مخاطرات در ورودی راه‌ها دانست و گفت: هماهنگی ما و پلیس برای کاهش مخاطرات و طراحی نظام شبکه هوشمند همه و همه برای این است که بتوان با یکپارچگی بین راه‌ها و سیستم‌های بین‌شهری و درون‌شهری بتوان یک نظام هماهنگ را اعمال کرد.