فاز سوم پروژه ترسیب کربن با همکاری سازمان جنگلها و مراتع و دفتر عمران سازمان ملل متحد امروز با امضای تفاهمنامهای برای اجرا در 4 استان کشور آغاز شد.
به گزارش مرور نیوز، تفاهمنامهای برای اجرای فاز سوم پروژه ترسیب کربن در 4 استان ایران با حضور نمایندگان دفتر عمران سازمان ملل (UNDP) و معاونان و رئیس سازمان جنگلها و مراتع پیش از ظهر امروز در محل سازمان جنگلها به امضا رسید.
پروژه ترسیب کربن از سال 83 برای نخستین بار در کشور آغاز شده که در فاز اول 140 هزار هکتار و در فاز دوم 85 هزار هکتار از اراضی بیابانی کشور را برای مقابله با بیابانزدایی و کاهش گازهای گلخانهای پوشش داده است. در ادامه این پروژهها 18 استان کشور درگیر شدهاند که 97 شهر و 300 روستا نیز تحت پوشش پروژه ترسیب کربن قرار گرفتهاند.
گریلوئیس نماینده سازمان ملل در امور عمران در مراسم اجرای این تفاهمنامه که در سازمان جنگلها و مراتع انجام شد، گفت: در ایران به دلیل تغییر اقلیم و فعالیتهای انسانی از جمله چرای بیرویه دام 20 درصد اراضی در معرض بیابانزایی قرار دارند.
وی با اشاره به اینکه پروژه ترسیب کربن و بیابانزدایی ابتدا در استان خراسان جنوبی آغاز شد، تصریح کرد: این پروژه زندگی 120 هزار نفر از ساکنان کشور را تحت تأثیر قرار داده چرا که اراضی را اجرا کرده است.
به گفته لوییس حدود 2 هزار گروه و 25 هزار نفر ترکیب پروژه ترسیب کربن شدهاند که علاوه بر کاهش گازهای گلخانهای و پیشگیری از فرسایش خاک به طور همزمان فرصتهای شغلی و توسعه اقتصادی در روستاها را هم ایجاد میکند.
نماینده مقیم برنامه توسعه سازمان ملل متحد در ایران همچنین، اظهار داشت: 380 هزار دلار از سوی دفتر UNDP برای فاز سوم ترسیب کربن در ایران اختصاص داده میشود و 7.6 میلیون دلار نیز توسط دولت جمهوری اسلامی ایران برای اجرای این پروژه اختصاص مییابد. قرار است تا پروژه ترسیب کربن در 4 استان گلستان، خراسان شمالی، یزد و خراسان جنوبی اجرا شود.