مجری طرح های انتقال نیروی شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی از افتتاح خط انتقال برق نیروی 400 کیلو ولت گتوند- مهر شازند در روز یکشنبه( فردا) با حضور رییس جمهوری و وزیر نیرو در اراک خبر داد و گفت: این خط طولانی ترین خط انتقال برق کشور است.
به گزارش مرورنیوز، «مهران گلابکش» روز شنبه در نشست خبری افزود: خط انتقال نیروی 400 کیلو ولت گتوند - شازند به طول 322 کیلومتر (316 کیلومتر تک مداره و 6 کیلومتر دومداره) سه استان خوزستان، لرستان و مرکزی را تحت پوشش دارد.
وی افزود: این خط دارای دو دستگاه پست 400 کیلو ولت در نیروگاه سد گتوند علیا در ابتدا و پست 400/230 کیلو ولت مهر شازند در انتهای خط و دارای 825 برج تک مداره و 23 برج دومداره است.
گلابکش بودجه ساخت و راه اندازی خط را یک هزار و 100 میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: تاریخ ابلاغ پروژه نهم تیرماه سال 1383، تاریخ شروع عملیات اجرایی 15 دی سال 1385 و تاریخ برقدار شدن آن 30 شهریور ماه سال 1395 بوده است.
به گفته این مقام مسوول، هدف از ساخت این خط، برآورده کردن نیاز انتقال انرژی و برقراری ارتباط جنوب غرب شبکه سراسری با مرکز و همچنین تثبیت پایداری شبکه سراسری است.
گلابکش خاطرنشان کرد: به جز بخشی از کابل فیبر نوری مورد نیاز که در سال های ابتدایی اجرای طرح از کشور کره جنوبی تامین شده و اینک در داخل کشور تولید می شود، مابقی تجهیزات این خط ساخت داخل است و احداث، نصب و راه اندازی آنها توسط سازندگان و شرکت های داخلی انجام شده است.
وی عمده مشکلات این طرح را عبور خط از سه استان بزرگ کشور عنوان کرد و افزود: به دلیل عبور خط از اراضی زراعی و صنعتی و مستثنیات افراد، همچنین کوهستانی و صعب العبور بودن منطقه و برخورد با دیگر پروژه ها در طول مسیر، راه اندازی و ساخت این خط انتقال در عمل با دشواری های فراوانی مواجه بود و تکمیل طرح 10 سال به طول انجامید.
گلابکش یادآور شد: نصب 850 دکل برق که نیازمند عملیات خاکبرداری، خاکریزی، بتن ریزی، تامین تجهیزات، مقره سازی و... است اشتغالزایی زیادی را در طی همه این سال ها به دنبال داشته است.
وی در پاسخ به پرسش ایرنا درباره اثرات تحریم ها، تصریح کرد: به دلیل انجام کار و تامین تجهیزات توسط شرکت های داخلی، تحریم ها و فشارهای اقتصادی دشمنان نتوانست اثر آنچنانی بر اجرای کار داشته باشد؛ هر چند طولانی شدن زمان اجرای کار نرخ تجهیزات مورد استفاده را تحت تاثیر قرار داد.
مجری طرح های انتقال نیروی شرکت تولید برق حرارتی ادامه داد: با دستور العمل صادره توسط سازمان برنامه و بودجه، ما به التفاوت این نرخ ها پرداخت شد و در حال حاضر هیچ بدهی به پیمانکاران طرح نداریم.
گلابکش بیان داشت: 6 کیلومتر از این خط انتقال، به دلیل نیاز موجود پیش از این توسط شرکت برق منطقه ای باختر ساخته شده بود.
به گفته این مقام مسوول، هم اینک نزدیک به 23 درصد تولید برق کشور از نیروگاه های برق آبی و مابقی آن از نیروگاه های حرارتی یا خورشیدی تامین می شود.
جمهوری اسلامی ایران با دارا بودن ظرفیت تولید برق بیش از 75 هزار مگاواتی، در رتبه نخست خاورمیانه و چهاردهم جهان قرار دارد.