رئیس مرکز آمار ایران با اشاره به اینکه آمار مظلوم و مورد تاخت و تاز است، گفت: مرکز آمار دوران گذار از سنتی به مدرن و آمار ثبتی مبنا را به طور جدی پیگیری می کند و به هیچ وجه آمار سفارشی در مرکز آمار ایران تولید نمی شود.
به گزارش مرورنیوز، «امیدعلی پارسا» روز شنبه در مراسم روز آمار و برنامه ریزی (اول آبان) در محل دانشکده اقتصاد علامه طباطبایی با بیان این که کارها در همه حوزه های مرکز آمار با برنامه ریزی، شجاعت، سلامت و شفافیت در حال انجام است، مصداق گذار از جمع آوری آمار از روش سنتی به مدرن را انجام سرشماری اینترنتی عنوان کرد و گفت: مشارکت اینترنتی در ایران نسبت به سایر کشورها که از این شیوه استفاده کرده بودند، بالاتر بود.
وی گفت: در نخستین سرشماری اینترنتی در کانادا مردم 18.5 درصد، در کره جنوبی یک درصد و در استرالیا ٩ درصد خانوارها مشارکت داشتند. این درحالی است که درنخستین سرشماری اینترنتی نفوس و مسکن کشورمان که شب گذشته پایان یافت 46.4 خانوارها شرکت کردند.
پارسا از همه دستگاه ها برای موفقیت در سرشماری اینترنتی قدردانی کرد و افزود: هزینه سرشماری 40 میلیارد ریال (چهار میلیارد تومان) بود اما با همکاری نهادها و حتی تخصیص ٢ گیگابایت اینترنت رایگان به خانوارهایی که در سرشماری اینترنتی شرکت کرده بودند، نزدیک به 500 میلیارد ریال (50 میلیارد تومان) برای اجرای این طرح بزرگ ملی به ما کمک شد و بار دیگر به این یقین رسیدیم که «می شود و می توانیم».
وی تاکید کرد، اگر برای هر اقدامی به جای بخشی نگری، فرابخشی نگاه کنیم به طور یقین موفقیت به دنبال خواهد داشت.
**اختلاف آماری به دلیل تعداد نمونه ها و روش های نمونه گیری است
رئیس مرکز آمار ایران می گوید، مرکز آمار ایران و بانک مرکزی فقط روی سه شاخص نرخ تورم، هزینه، درآمد خانوار و رشد اقتصادی اختلاف ارقام دارند که همه اینها به دلیل روش های نمونه گیری و تعداد نمونه ها است.
پارسا با اشاره به اینکه به هیچ وجه نمی توان در طرح های آمارگیری که دو نهاد انجام می دهند، به نتایج یکسان رسید، افزود:در طرح های آمارگیری تعداد نمونه ها متفاوت است و امکان ندارد نتایج یکسان باشد.
رییس مرکز آمار با انتقاد از رسانه هایی که مغرضانه نتایج آماری را زیر سووال می برند، گفت: به طور مثال گفته می شود هشت سال، سال پایه را عقب کشیدند تا رشد اقتصادی را بالا ببرند، اما اگر یک نفر در رشته آمار تحصیل کرده باشد، می داند این چه استدلال بی معنایی است.
پارسا با انتقاد از کسانی که موضوع رشد اقتصادی بدون اشتغال را مطرح می کنند گفت: مگر امکان دارد رشد اتفاق بیفتد اما اشتغال ایجاد نشود؟
رئیس مرکز آمار ایران رشد اقتصادی و اشتغال کشور را به ترتیب 4.4 و 3.4 درصد اعلام کرد و افزود: ضریب جینی سال گذشته در مناطق شهری یک صدم بالا رفته و هیاهو راه می اندازند اما کاهش نرخ تورم و یا رشد اقتصادی را نمی بینند.
پارسا با بیان این که یک میلیون و 340 هزار نیروی فعال در دوره بهار 1394 تا بهار 1395 افزوده شده است، گفت: در این دوره 740 هزار شاغل و 540 هزار بیکار به جمعیت اضافه شده، اما رسانه های مغرض فریاد می زنند 540 هزار نفر به ارتش بیکاران افزوده شده است.
رئیس مرکز آمار ایران با بیان اینکه این مرکز می تواند سه نوع تحلیل داشته باشد که شامل توصیفی، تبیینی و علمی است، افزود: این مرکز وارد تبیین علمی نمی شود اما می تواند به تحلیل توصیفی و تبیینی بپردازد.
**درحال گذار از آمار سنتی به مدرن هستیم
پارسا ضمن اشاره به این که در حال گذار از ارایه آمار تولیدی از بانک مرکزی به مرکز آمار ایران هستیم، افزود: رسالت گذر از آمار سنتی به مدرن در تمام برنامه های توسعه ذکر شده است.
وی گفت: مرجعیت مرکز آمار ایران الزامات خاص خود را دارد که باید تلاش کنیم در چشم انداز، مرکز آمار یگانه مرجع آمار رسمی در منطقه باشد.