عضو کمیسیون عمران مجلس، با تاکید بر ضرورت ساماندهی بازار اجاره بها با ایجاد توازن میان عرضه و تقاضا، گفت: با خروج سپرده های مردم از شبکه بانکی علاوه بر رشد نقدینگی بازار سفته بازی داغ می شود.
سیداحسن علوی در گفت وگو با مرور نیوز ، با اشاره به برخی اظهارنظرها در خصوص رشد نرخ اجاره بها در پی کاهش نرخ سود بانکی و همچنین ساماندهی موسسات مالی غیرمجاز، گفت: رشد نرخ اجاره بها بیش از اینکه متاثر از تغییرات شبکه بانکی باشد از عرضه و تقاضا تاثیر گرفته است.
نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی ، با بیان اینکه برخی از موجران با اخذ ودیعه به عنوان رهن و سپرده گذاری نزد بانک ها کسب درآمد می کنند، افزود: همزمان با کاهش نرخ سود بانکی شاید تمایل به اخذ اجاره بها بیشتر شده باشد اما عامل اصلی رشد نرخ ها در این حوزه پیشی گرفتن تقاضا است.
وی با تاکید براینکه خروج سپرده ها از شبکه بانکی تبعات بسیاری در بر دارد، تصریح کرد: افزایش سفته بازی، بورس بازی و همچنین خرید و فروش کاذب ارز از نمونه تبعاتی است که می تواند با کاهش نرخ سود بانکی و خروج سپرده ها از شبکه بانکی صورت بگیرد.
رشد نقدینگی با خروج سپرده ها از شبکه بانکی
علوی با بیان اینکه خروج سپرده ها از شبکه بانکی به افزایش نقدینگی دامن می زند، گفت: هدایت نقدینگی به سمت برخی مشاغل غیرمولد از دیگر پیامدهایی است که با خروج سپرده های مردم از شبکه بانکی صورت می گیرد.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با تاکید بر اینکه دولت باید سرمایه های سرگردان را مدیریت کند، افزود: وجود بیش از 2 میلیون خانه خالی از موضوعات مهم دیگری که در بحث اجاره بها و افزایش نرخ ها در این حوزه تاثیر گذار است.
علوی ادامه داد: در نظر گرفتن سازوکاری در خصوص تسریع در فروش یا اجاره دادن خانه های خالی می تواند بازار مسکن را به ثباتی نسبی نزدیک کند، گفت: در نظر گرفتن مالیات سنگین بر این نوع خانه ها و عملیاتی کردن آن به طور حتم از حجم خانه های خالی کاسته و در ساماندهی بازار رهن و اجاره و همچنین خرید و فروش تاثیرگذار است.
ارایه تسهیلات ارزان راهکاری برای کاهش حجم خانه های خالی
وی ادامه داد: ارایه تسهیلات ارزان قیمت می تواند توان مالی مردم در راستای خرید خانه های خالی را افزایش داده از این رو ساماندهی بازار مسکن نیز رخ می دهد.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه سرمایه مردم در خانه های خالی مستهلک شده و سود دهی ندارد، گفت: باید راهکاری برای عرضه هر چه زودتر این خانه ها به بازار فراهم شود تا به این ترتیب عرضه و تقاضا در یک نقطه همدیگر را ملاقات کنند.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: دولت در بحث ساماندهی اجاره بها باید ورود کرده و با عملیاتی کردن طرح هایی چون اجاره به شرط تملیک یا ارایه یارانه در این بخش ساماندهی این بازار را رقم بزند.