
رییس کل بانک مرکزی در یادداشتی اعلام کرد : بانک مرکزی برای برون رفت از شرایط خاص اقتصادی کشور به دنبال راهحلهای بهینه مدرن و امکان پذیر برای کنترل نوسانات متغیرهای کلان و بویژه مهار نرخ تورم است.
به گزارش مرور نیوز، عبدالناصر همتی در یادداشتی در فضای مجازی از برنامه بانکمرکزی برای مهار تورم خبر داد که به شرح زیر است:
علیرغم نوسانات اقتصادی سال پیش با اقدامات کنترلی رشد نقدینگی در سال ۱۳۹۷ معادل ۲۳ درصد، یک واحد درصد بیشتر از سال ۱۳۹۶ و ۷ واحد درصد کمتر از سال ۱۳۹۴ ثبت شد.
در شرایط حاضر نباید با تشدید نااطمینانی تقاضای داخلی تشدید شود، به همین دلیل بانک مرکزی برای برون رفت از شرایط خاص اقتصادی کشور به دنبال راهحلهای بهینه مدرن و امکان پذیر برای کنترل نوسانات متغیرهای کلان و بویژه مهار نرخ تورم است.
در ساختار سیاست پولی جدید و به کمک عملیات بازار باز، بانک مرکزی به دنبال آن است که با مدیریت نرخ سود کوتاه مدت و تغییر کانال اثرگذاری سیاست پولی، نرخ تورم را به صورت پایدار مدیریت کند.
بدیهی است، سیاستهای پولی پیشین در کنترل مقداری کلهای پولی، با ساختار جدید سیاستگذاری پولی اصلاح شده و نااطمینانی کنترل تقاضای پول کاهش پیدا خواهد کرد. شرط موفقیت این سیاستهای اصلاحی، انضباط مالی دولت و اصلاح ناترازی ترازنامه بانکهاست که به یاری خدا با قوت پیگیری خواهد شد.