به گزارش مرور نیوز، حدود یک سال از تشکیل مدیریت بازرسی بیمه کوثر میگذرد و این مجموعه درصدد ارتقا و بهبود عملکرد در آینده است. یکی از فعالیتهای مهم این مدیریت طی بازدیدهای سال گذشته خود، برخورد با مواردی مانند فعالیت سلیقهای و تخلفهای عمدی یا سهوی کارکنان و گوشزد کردن این موارد به آنها بوده است. علی صنعتگر، مدیر این بخش معتقد است که اگر این اقدامها صورت نمیگرفت یا مجموعه با تاخیر متوجه این معضلها میشد زیانهای زیادی به شرکت و همکاران وارد میآمد. متن گفتوگوی خبرنگار موج با صنعتگر در ادامه آمده است.
اصلیترین فعالیتهای مدیریت بازرسی در سال ۹۸ چه بوده است؟
در گام آغازین با همکاری مجموعه مدیران و کارکنان ستادی به تشکیل گروه تخصصی اقدام کردیم و سپس با مراجعه به سرپرستیهای ۱۷ استان، عملکرد آنها را در بخشهای صدور، خسارت، مالی، بازاریابی و ... بررسی کردیم و سنجیدیم. به این ترتیب با مشخص شدن نواقص و معایب برخی عملکردها، راهنمایی و آموزش کارشناسان انجام و گزارشهای آن را به مدیرعامل و تمام مدیریتهای ستادی ارائه دادیم. این روال همچنان ادامه دارد و خواهد داشت و امیدواریم هر روز این نظارتها و بازدیدها به طور دقیق و کاملتری انجام شود.
به طور مشخص در این بازدیدها چه اقدامهایی انجام گرفته است؟
از جمله فعالیتهایی که در این بازدیدها انجام گرفت، میتوان به بررسیهای میدانی از عملکرد سرپرستیها و نمایندگان از لحاظ فروش و پرداخت خسارت اشاره کرد. همچنین بازرسی از سرپرستیها، شعب و نمایندگان با استفاده از گروههای تخصصی در تمام رشتههای بیمهای، برگزاری کلاسهای آموزشی برای مدیران و روسای شعب و نمایندگان از لحاظ فنی و راههای جلوگیری از تخلف، ارزیابی کارکنان بهمنظور شایستهسالاری و جانشینپروری از لحاظ فنی، رفتاری، عملکردی و...، برگزاری جلسههایی با بیمهگذاران و سهامداران شرکت بیمه کوثر و در نهایت، رسیدگی به شکایتهای بیمهگذاران، نمایندگان و کارکنان اشاره کرد.
دستاوردهای اصلی مدیریت بازرسی در حوزه شناسایی تخلف در بیمه کوثر چه بوده است؟
با عنایت به اینکه حدود یک سال از تشکیل مدیریت بازرسی میگذرد، توانستهایم به لطف خداوند و حمایتهای بیدریغ مدیرعامل شرکت، این مدیریت را تثبیت کنیم و در صدد هستیم تا با عملکرد مناسب، شاهد ارتقای هر چه بیشتر جایگاه مدیریت بازرسی باشیم. در سال گذشته طی بازدید از سرپرستیها مشخص شد در برخی موارد به صورت سلیقهای فعالیت میشد که با راهنماییهای انجامشده امید است وحدت رویه در عملکرد آنها مشاهده شود. همچنین در بعضی موارد، همکاران سرپرستیها خواسته یا ناخواسته تخلفهایی را انجام میدادند که به آنها تذکرهای لازم داده شد. اگر این فعالیتها انجام نمیشد و ما دیر متوجه این مسائل میشدیم زیانهای زیادی به شرکت و همکاران تحمیل میشد.
مهمترین برنامههای این مدیریت در سال ۹۹ چیست؟
مدیریت بازرسی مانند دیگر مدیریتها و معاونتهای شرکت؛ در اواخر سال ۹۸، برنامهها و اهداف سال ۹۹ را در دو بخش طراحی کرد.
بخش اول، پیگیری برای رفع معایب سرپرستیهایی که در سال ۹۸ از آنها بازدید به عمل آمده بود و بخش دوم، بازدید و بازرسی از سرپرستیهایی که در سال گذشته از آنها بازدید نشده بود، است که متاسفانه با شیوع ویروس کرونا برنامه بازدیدهای میدانی هم به حالت تعلیق درآمده است. در حال حاضر عملکرد این سرپرستیها به صورت غیرحضوری و سیستمی رصد میشود، اما با بهتر شدن شرایط، بازرسی میدانی آنها نیز آغاز خواهد شد.
این مدیریت چهار اداره دارد، کمی بیشتر درباره این ادارهها و وظایفشان توضیح دهید. به نظر شما کدام یک از آنها عملکرد موثرتری داشتهاند؟
در پاسخ به این سوال بهتر است به صورت جداگانه به این چهار اداره بپردازم. اداره تامین و حفاظت فیزیکی با توجه به مدت کوتاهی که از تشکیل آن گذشته (از اواسط سال ۹۸ تاکنون) همواره سعی بر ساماندهی نیروهای نگهبانی در سرپرستیها داشته است. این اداره در تمامی استانها نقاط آسیبپذیر را شناسایی کرده است که در نتیجه در آیندهای نه چندان دور شاهد تجهیز سرپرستیها مطابق توصیه این اداره میشویم تا در برابر خطرها، سرقت، شورشهای احتمالی و... امنیت کافی داشته باشند.
اداره ارزیابی و انتصابها نیز در اواخر سال گذشته تاسیس شد اما در همین مدت کوتاه با مراجعه به سرپرستیها، با مصاحبه حضوری و بررسی عملکرد به جمعآوری اطلاعات از کارکنان پرداخته است که خود کمک بسزایی به موضوع شایستهسالاری و جانشینپروری میکند.
اداره بازرسی و بازدیدها واحدی است که در چارچوب مدیریت هماهنگکننده بین ادارهها، وظیفه سرکشیهای دورهای و ماموریتها را دارد. در واقع این اداره موجب شده است یکپارچگی و ایجاد تحول در بازدیدها نمایان شود که نتیجه آن دقت بیشتر در تصمیمگیریهای نهایی و بررسی عملکرد سرپرستیهاست.
اداره رسیدگی به تخلفها و شکایتها نیز در تمام بخشها فعالیت دارد و برای جلوگیری از نارضایتی، سوءاستفادههای احتمالی، سوءمدیریت و نظارت بر عملکرد کارکنان در واحدهای مختلف به بررسیهای میدانی دقیق میپردازد. این اداره به عنوان بازوی اجرایی مدیریت بازرسی عمل میکند و در موقع نیاز به بررسیهای کلی، وارد عمل میشود.
در پاسخ به اینکه کدام اداره عملکرد بهتری داشته است، باید بگویم که از نظر من مدیریت بازرسی یک گروه است و تمامی ادارههای آن مکمل یکدیگرند، پس اگر یک اداره موفقیتی کسب کند، کل این مدیریت موفق بوده است و اگر قسمتی مشکل داشته باشد این مشکل و ناکامی برای کل آن است.