در حالی که بازشماری آرای انتخابات آمریکا شروع شده است، مخالفان ترامپ برای جلوگیری از ورود وی به کاخ سفید ترفند جدیدی در پیش گرفته اند.

به گزارش سرویس بین الملل مرور نیوز، بازشماری آرای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در ایالت ویسکانسین امروز در حالی آغاز شد که در این ایالت، دونالد ترامپ با اختلافی کمتر از یک درصد هیلاری کلینتون را شکست داد بود.

به گزارش اسوشیتدپرس، درخواست شمارش آراء از سوی جیل استاین، نامزد حزب سبز آمریکا ارائه شده است. او خواستار بازشماری آراء در سه ایالت ویسکانسین، پنسیلوانیا و میشیگان است، اما تاکنون ایالت ویسکانسین با درخواست بازشماری موافقت کرده است.

بخت پیروزی هیلاری کلینتون در این بازشماری آرا بسیار ناچیز است، زیرا تنها در صورتی که ثابت شود در هر سه ایالت آرای نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بیشتر از ترامپ بوده امکان پیروزی او در کل انتخابات وجود خواهد داشت.

اما در هر سه ایالت آرای ترامپ بیشتر از کلینتون بوده است. ترامپ در پنسیلوانیا بیش از 70 هزار رای بیشتر از کلینتون آورده و برتری او در دو ایالت ویسکانسن و میشیگان نیز به ترتیب بیش از 22 هزار و بیش از 10 هزار رای بوده است. تقلبی در این حد تاکنون در انتخابات آمریکا وجود نداشته است.

خانم جیل استاین تا پایان روز سه‌شنبه بیش از شش میلیون دلار کمک برای هزینه‌های بازشماری آرا جمع‌آوری کرده است؛ در حالی که برای این اقدام به 6/ 2 میلیون دلار نیاز داشت. استاین می‌خواهد باقی‌مانده این پول را به دیگر نامزدهای حزب سبز آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری این کشور بدهد. این اقدام او اما با اعتراض گسترده‌ای روبرو شده است.

هیلاری کلینتون تاکنون در باره این اقدام جیل استاین نظری نداده است. مشاوران او البته از این بازشماری حمایت کردند اما این اقدام را بی‌نتیجه می‌دانند و نگرانند که بازشماری آرا شکست نامزد حزب دموکرات را که تا حدی خودش مقصر آن بوده، بیش از پیش مسجل کند.

طرح دعاوی حقوقی و لابی برای لغو ریاست جمهوری ترامپ!

گروههای مخالف ترامپ قصد دارند با طرح دعاوی حقوقی و از طریق لابی کردن، 37 تن از اعضای جمهوریخواه هیات انتخاباتی آمریکا را برآن دارند تا به نامزدی غیر از دونالد ترامپ رای دهند.

نشریه پولیتیکو در یادداشتی تحلیلی، این اقدام را نوعی آزمون برای میزان پایداری و ثبات هیات انتخاباتی آمریکا دانست که میراث به جا مانده از الکساندر هامیلتون از نخستین گرد آورندگان قانون اساسی این کشوراست .

درصورتی که دادگاه رای به تغییر سیستم انتخاباتی آمریکا دهد و از نامزدی حمایت کند که به موجب رای آحاد مردم اکثریت آرا را به خود اختصاص داده باشند دیگر نیازی به اخد رای الکترال نخواهد بود و این مساله به معنای برچیده شدن  کامل سیستم انتخاباتی الکترال خواهد بود.

لورنس ترایب (Lawrance tribe  ) استاد قانون اساسی آمریکا علت اصلی این اقدام را جنجال برسر رهایی آمریکا از سیستم انتخابلاتی الکترال توصیف کرد اما درضمن، آن را خالی از عیب و نقص نیز ندانست. وی در خاتمه بروز هرگونه جنجال و خشم را درباره انتخابات اخیر آمریکا عادی دانست و این انتخابات را جنون آمیز توصیف کرد.  

این در حالیست که اعضای حزب دموکرا ت  در حمایت از نامزد محبوب خود  تمام کوشش خود را بر به چالش کشیدن قوانین انتخاباتی در 29 ایالت از 50 ایالت آمریکا معطوف داشته اند. از آنجاییکه ماهیت این قوانین هیچ گاه به محک گذارده نشده و مورد بررسی قرار نگرفته است، برخی از کارشناسان  قانون اساسی همواره نحوه ارزیابی شایستگی و قابلیتها ی نامزدها را که به دست بنیانگذاران اولیه آمریکا ایجاد شده است، نپذیرفته و همواره نسبت به آن معترض بوده اند.

برخی از منابع خبری نیز از تدارک برنامه ای قانونی خبر دادند که برای تشکیل ائتلافی  متشکل از وکلا درنظر گرفته شده است تا در 19 دسامبر  که سیستم انتخاباتی الکترال رسما رای خود را به نفع رئیس جمهور منتخب به صندوق می اندازد، از رای مخالف اعضا هیات انتخاباتی علیه دونالد ترامپ رئیس جمهور منتخب دفاع کنند.

علاوه بر موارد فوق الذکر می توان به تلاشهای اعضای دموکرات هیات انتخاباتی آمریکا در ایالتهای کلورادو و واشنگتن اشاره کرد که با همتایان  جمهوریخواه خود برای مخالفت با ترامپ در حال لابی هستند.

از آنجاییکه ترامپ با اخذ 306 رای الکترال توانست در انتخابات ریاست  جمهوری آمریکا به پیروزی دست یابد، در 19 دسامبر باید بیش از 270 رای را کسب کند تا رسما قدرت را در دست گیرد. به همین خاطر است  که مخالفان  ترامپ درتلاشند 37 نماینده حزب جمهوریخواه را به  دادن رای علیه  ترامپ ترغیب نمایند تا میزان آرائ ترامپ  در هیات انتخاباتی آمریکا به حد نصاب نرسد.

با توجه به شرایط  موجود به نظر می رسد زنگ خطر برا ی  ترامپ  و حامیانش  به صدا در آمده باشد چرا که این مساله از سو ی آنها مغفول مانده است.

در صورت موفقیت این طرح میلیونها رای اخذ شده و به تبع آنها رای گیری  انتخابات ریاست جمهوری آمریکا زیر سوال خواهد رفت  و پرسشهای  بسیاری  پیرامون سیستم الکترال و هیات انتخاباتی آمریکا  با خود به همراه خواهد داشت.   

"راجر استون" مشاور سیاسی آمریکا در این باره  در ایمیل خود ضمن اشاره به  پیگیری مشتاقانه این اقدام آن را مختوم به شکست دانست.

در عین حال نمایندگان حوزههای انتخابیه  کلرادو و اشنگتن در استدلال این اقدام، آن را احیای وظیفه تاریخی هیات انتخاباتی آمریکا و به عنوان سوپاپ اطمینان در جهت جلوگیری از روی کار آمدن رئیس جمهوری ناکارآمد برشمرده اند. اما در عین حال از هرگونه اصلاحات اساسی  که از این  راه  در سیستم انتخاباتی و هیات انتخابات آمریکا ایجاد شود نیز استقبال خواهند کرد.

در عین حال اعضای  حزب دموکرات در پی ناکامی کلینتون که علیرغم  کسب اکثریت آرا عمومی تن به شکست داد، سخت در تلاشند تا لایحه اصلاح قانون اساسی را به کنگره آمریکا ارائه کنند و موجبات انحلال سیستم انتخاباتی فععلی آمریکا را فراهم آورند.

"سائول انوزیس" رئیس  سابق حزب جمهوریخواه در ایالت میشیگان بر این باور است این اقدام در جهت  افزایش آگاهی جامعه آمریکا از چگونگی سازو کار هیات انتخاباتی آمریکا خواهد بود.

وی در حال حاضر از نمایندگان در سراسر آمریکا خواسته است تا به طرح تغییر سیستم انتخاباتی آمریکا با تکیه  بر میزان آرا عمومی بپیوندند.

این طرح تا کنون با استقبال و حمایت 10 ایالت دموکرات و نیز ناحیه کلمبیا مواجه شده است و در صورت پیوستن اکثریت حوزه های انتخابیه به این طرح و امضای آن از وجاهت قانونی  برخوردار خواهد شد.   

در 19 دسامبر هیپات انتخاباتی آمریکا بر اساس حکم مردم رأی می دهد؛ هر چند اعضای  این هیات  در رأی دادن خود آزاد هستند، غالبا آنها در روز انتخاب نهایی به نامزدی رأی می دهند که اکثریت رأی دهندگان ایالتی آنها، انتخاب آن نامزد را توقع دارند. به واقع با توجه به اینکه اعضای کالج انتخاباتی توسط حزبی برگزیده می شود که بیشترین رأی را در آن ایالت به دست آورده است.

کمتر اتفاق می افتد که این اعضا رأیی مغایر با آنچه حزب پیروز در انتخابات ایالتی مورد نظر دارد بدهند؛ اما مواردی اتفاق افتاده که اعضای کالج های انتخاباتی در روز رأی گیری برای رئیس جمهور، به نامزدی غیر از آنچه انتظار می رفته است رأی داده اند. چنین موضوعی تاکنون 7 بار در قرن گذشته (در سال های 1948 1958، 1960، 1968، 1972، 1976، 1988و 2000) و 3 بار در قرن 19 اتفاق افتاده است.