یک فرمانده آمریکایی بیان کرد: ایران بزرگترین حمله موشک بالستیکی تا آن زمان را علیه نیروهای آمریکایی انجام داد و ۱۱ موشک به پایگاه عین الاسد که محل استقرار دو هزار نظامی آمریکایی و تعداد زیادی هواپیما است برخورد کرد.
به گزارش مرور نیوز، «دیوید مارتین» خبرنگار شبکه تلویزیونی «سی بی اس نیوز» در برنامه «60 دقیقه» روز یکشنبه به تشریح حمله موشکی تلافیجویانه ایران به پایگاه نظامی آمریکایی«عین الاسد» در استان «الانبار» عراق در پاسخ به جنایت تروریستهای آمریکایی در ترور شهید سپهبد حاج قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی میپردازد.
طبق گزارش شبکه «سی بی اس نیوز»، در ژانویه سال گذشته میلادی، ایران بزرگترین حمله موشک بالستیکی تا آن زمان را علیه نیروهای آمریکایی انجام داد و ۱۱ موشک به پایگاه عین الاسد که محل استقرار دو هزار نظامی آمریکایی و تعداد زیادی هواپیما است برخورد کرد که هرکدام از این موشکها حامل کلاهکی به وزن بیش از یکهزار پوند (بیش از ۴۵۳ کیلوگرم) بودند.
ژنرال «فرانک مککنزی» فرمانده نیروهای تروریستی فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) در یادآوری حمله موشکی ایران به پایگاه عین الاسد به خبرنگار شبکه سی بی اس گفت: «اتفاقاتی در حال رخ دادن بود که اگر ما در اینجا (پایگاه عین الاسد) اقدام صحیحی را انجام نمیدادیم، ممکن بود ما را به سمت جنگ سوق دهد».
طبق این گزارش، برنامه ۶۰ دقیقه به تصاویر پهپادی منتشرنشدهای از کلاهکهایی که به سمت عین الاسد روانه شدند، دست یافته است که یکی از فرماندهان نظامی آمریکایی در توصیف گفته است که «شبیه یک قطار باری است که از کنار شما عبور میکند».
طبق این گزارش، گزارش مارتین شامل گزارشهای دست اول از حمله موشکی ایران به پایگاه عین الاسد از زبان بازماندگان است و ساعت ۱۹:۰۰ به وقت شرقی روز یکشنبه ۲۸ فوریه (ساعت ۰۳:۳۰ بامداد دوشنبه ۱۱ اسفندماه) در برنامه «۶۰ دقیقه» شبکه سی بی اس پخش خواهد شد.
مک کنزی در این گزارش به خبرنگار سی بی اس در توصیف حمله تلافیجویانه ایران میگوید: «ما گزارشهای اطلاعاتی را مشاهده کردیم مبنی بر اینکه شاید ظرف چند ساعت، شاید چند روز و احتمالاً به چند هفته نخواهد کشید که سیلی از حملات مختلف را علیه نیروهای ما در عراق، سفارتخانه ما و دیگر پایگاههای ما در آنجا پیش خواهد برد».
مک کنزی سپس ادامه داد که زمانیکه سازمانهای اطلاعاتی آمریکا پی بردند که ایران در حال آمادهسازی حمله موشکی است، زمان کافی برای تخلیه یکهزار نظامی آمریکایی و ۵۰ هواپیما از پایگاه عین الاسد وجود داشت.
فرمانده نیروهای تروریست سنتکام در خصوص دقت موشکهای ایرانی و شدت حمله ایران به پایگاه عین الاسد توضیح داد در صورتیکه پایگاه تخلیه نمیشد، «فکر میکنم احتمالاً ۲۰ یا ۳۰ هواپیما را از دست میدادیم و ۱۰۰ تا ۱۵۰ پرسنل (آمریکا) را از دست داده بودیم. اگر آمریکاییها مرده بودند، قصد داشتیم انتقام بگیریم».
طبق این گزارش، ایران در مجموع ۱۶ موشک پرتاب کرد که ۱۱ موشک به عین الاسد برخورد کرد.
مک کنزی سپس ادامه داد: «حملهای بود که قطعاً مشابه آن را هرگز مشاهده یا تجربه نکرده بودیم...موشکها دقیق بودند. آنها کاملاً به همانجایی که میخواستند، برخورد کردند».
جانسون: بلندی صدای موشک همچون عبور یک قطار باری بود
«آلن جانسون» یکی از فرماندهان نیروهای آمریکایی در عین الاسد نیز در توصیف آن روز گفت: «ما شروع به پایین رفتن (از پناهگاههای زیرزمینی) کردیم که شاید حدود ۱۳۵ متر بود، یک سوم راه را رفته بودیم که صدای مهیبی آمد و شنیده شد "در حال آمدن است، در حال آمدن است، پناه بگیرید، پناه بگیرید، پناه بگیرید". به اندازه یک زمین فوتبال دیگر مانده بود که باید میدویدم. نمیدانستم که موشک بعدی چه زمانی قرار است برخورد کند».
وی در توصیف بلندی صدای برخورد موشکها به پایگاه گفت که موشکها طوری صدا میکردند که انگار «یک قطار باری از کنار شما رد میشود».
این فرمانده نظامی آمریکایی توصیف کرد که حدود ۴۰ نفر به صورت فشرده در پناهگاهی که فقط برای محافظت از ۱۰ نفر در مقابل حملات بسیار کوچکتر طراحی شده بود، قرار گرفته بودند.
هنوز کابوس میبینم و گوشهایم صدا میدهد
در پی حملات تلافی جویانه ایران به پایگاه عین الاسد، پنتاگون پس از مدتی پنهانکاری اعلام کرد که که در حمله موشکی ماه ژانویه ایران به پایگاه نظامی «عینالاسد» آمریکا در عراق، ۱۰۹ نظامی آمریکایی دچار جراحت آسیب مغزی شدهاند.
جانسون در ادامه با تأکید بر آنکه آن شب حمله ایران به عین الاسد را فراموش نمیکند گفت که هنوز سردرد دارد و صداهایی در گوش خود احساس میکند و کابوس دارد.
وی با توضیح اینکه نمیداند چطور جان به در برده ادامه میهد: «شانس....زیرا واقعاً هیچکس نباید از چنین چیزی زنده بیرون میآمد».
سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روز ۱۸ دی ماه به عنوان بخشی از پاسخ ایران به ترور سردار «قاسم سلیمانی» فرمانده نیروی قدس، پایگاه عینالاسد را هدف حمله موشکی قرار داد. تصاویر ماهوارهای منتشرشده بعد از حمله، نشان میدهد نقاط زیادی در پایگاه با دقت بالا مورد اصابت قرار گرفته است.
در حالی که بعد از این حمله «دونالد ترامپ» رئیسجمهور پیشین آمریکا مدعی شد که «همه چیز خوب است» و هیچیک از نظامیان آمریکایی آسیب ندیدهاند، اما پنتاگون به صورت قطرهچکانی و به مرور آمار خسارات ناشی از این حمله را منتشر کرد.