دونالد ترامپ گفت: فکر میکنم که اگر در دوران دولت ترامپ، واکسنی را ارائه نمیکردیم، ممکن بود که ۱۰۰ میلیون نفر مشابه آنچه در سال ۱۹۱۷ داشتیم، از بین بروند.
به گزارش مرور نیوز، « دونالد ترامپ » رئیسجمهور پیشین آمریکا با اشاره به وضعیت شیوع کرونا در ایالات متحده برآورد کرد که بدون تلاشهای دولت وی در تسریع تولید واکسن «کووید-۱۹»، ۱۰۰ میلیون نفر جان خود را از دست داده بودند.
بنا بر گزارش «یاهونیوز»، ترامپ شب گذشته در گفتوگو با شبکه «فاکسنیوز» بار دیگر مدعی شد در صورتی که ابتکار عمل دولت وی موسوم به عملیات «Warp Speed» (سرعت فوق العاده) برای تسریع تولید واکسن کرونا در آمریکا پیش نرفته بود، آمار مرگ و میر ناشی از فاجعه شیوع بیماری همهگیر کرونا شبیه به فاجعه بیش از یک قرن پیش در زمان شیوع بیماری همهگیر آنفولانزای اسپانیایی میشد.
وی در این خصوص گفت: «فکر میکنم که اگر در دوران دولت ترامپ، واکسنی را ارائه نمیکردیم، ممکن بود که ۱۰۰ میلیون نفر مشابه آنچه در سال ۱۹۱۷ داشتیم، از بین بروند. آنفولانزای اسپانیایی را در نظر بگیرید، ۱۰۰ میلیون نفر، تا حدود ۱۰۰ میلیون نفر مردند. فکر می کنم ما در آن وضعیت قرار داریم».
طبق گزارشهای منتشر شده، برآوردها درباره آمار مرگ و میر مرتبط با شیوع بیماری آنفولانزای اسپانیایی که در بازه زمانی ۱۹۱۸ تا ۱۹۱۹ در جهان گسترش یافت، متفاوت است اما برخی کارشناسان آمار تلفات را چیزی بین ۵۰ تا ۱۰۰ میلیون نفر در سراسر جهان برآورد کردهاند و آن طور که دانشگاه «جانز هاپکینز» نشان میدهد، آمار سراسری مرگ و میر مرتبط با کرونا در سراسر جهان حدود ۴.۳ نفر است که از آن میان حدود ۶۱۶ هزار نفر در ایالات متحده هستند.
بهرغم آنکه طبق گزارش «مراکز بیماری و پییشگیری فدرال» آمریکا در دو روز گذشته، بیش از ۱۶۶ میلیون نفر یا همان نیمی از جمعیت ایالات متحده به طور کامل تحت واکسیناسیون قرار گرفتهاند، جهش ویروس کرونا، از جمله گونه «دلتا» که بشدت مسری است، به کانون بحران در سراسر آمریکا منجر شده است و مجدداً صحبتهایی از وضع مجدد محدودیتهای کرونایی در ایالات آمریکا و تزریق یک دُز سوم واکسن برای مردم آمریکا تقویت شده است.
روز گذشته (شنبه)، رسانههای آمریکا گزارش کردند که آمار موارد ابتلا به گونه دلتای ویروس کرونا در سراسر ایالات متحده به میانگین ۱۰۰ هزار نفر در روز رسیده است و این در حالی است که آمار دو ماه پیش مبتلایان به کرونا در آمریکا ۱۱ هزار نفر در روز بود و سرعت بالای شیوع کرونا در آمریکا در حالی است که آمار نشان میدهد تا کنون بیش از ۷۰ درصد از جمعیت آمریکا تاکنون واکسینه شده اند.
ترامپ در بخشی از مصاحبه خود با حمایت از آن دسته از مخالفان تزریق واکسن در آمریکا گفت که «طرفدار بزرگ» واکسن است اما از آنهایی که نمیخواهند واکسن تزریق کند، حمایت میکند.
وی ادامه داد: «فکر میکنم من باید طرفدار بزرگ واکسن باشم زیرا کسی هستم که بسرعت این کار (فرایند تولید و اکسن و تأیید فوری آن) را انجام دادم. کمتر از ۹ ماه (تولید واکسن) را انجام دادم. قرار بود پنج سال طول بکشد. آنها هرگز چنین کاری هم نمیکردند. بنابراین طرفدار بزرگ آن هستم اما در عین حال، طرفدار بزرگ آزادیهایمان و افرادی هستم که برای خود گزینهها و انتخابهایی دارند و توصیه میکنم که واکسن بزنند و با زدن واکسن محافظت شوند. واکسنها یک چیز فوقالعاده هستند و به شدت احساس میکنم که افرادی هستند که نمیخواهند واکسن بزنند و عمیقاً بر این باورند که این انتخاب فرد و آزادی فرد است و قضیه به این شکل است».
رئیسجمهور پیشین آمریکا در این گفتوگو بار دیگر ادعاهای اثباتنشده خود را تکرار کرد و گفت که درباره منشأ آزمایشگاهی شیوع ویروس کرونا حق داشته است و درست میگفته است.
ترامپ در این خصوص توضیح داد: «من آن را ویروس چینی میخواندم زیرا منشأ گسترش آن از همان جا بوده است. در آزمایشگاه به وجود آمده است».
رئیسجمهور پیشین آمریکا ادامه داد: «قبلاً گفته بودم که این ویروس در آزمایشگاه به وجود آمده است اما تازه برخی به این نتیجه رسیده است که احتمالاً چنین چیزی صحت داشته باشد».
وی سپس با انتقاد از اقدام توییتر در مسدود کردن حساب کاربری اش گفت که مدیریت شبکههای اجتماعی چون توییتر به طور فعال، افرادی را مسدود میکنند که دادههای تأییدنشدهای را درباره کروناویروس همچون تئوری مربوط به منشأ آزمایشگاهی این ویروس منتشر کنند و «این واقعاً وحشتناک است اما (هماکنون) مشخص شده که این (ویروس کرونا) در آزمایشگاه ووهان بوده است».
اخیراً یک رسانه آمریکایی در ادامه فضاسازیهای رسانهای این کشور درباره منشأ کرونا مدعی شده بود یک آزمایشگاه وابسته به دولت آمریکا در گزارشی به این جمعبندی رسیده که فرضیه نشت ویروس کرونا از آزمایشگاهی در شهر ووهان چین محتمل و نیازمند تحقیقات بیشتر است.
از سوی دیگر «جو بایدن» به نهادهای اطلاعاتی آمریکا دستور داده ظرف ۹۰ روز نتایج یافتههایشان درباره نحوه شیوع این ویروس را گزارش کنند به تازگی در کنگره مورد توجه واقع شده است.
بایدن در روزهای گذشته بدون ارائه توضیحات بیشتر گفته دستگاههای اطلاعاتی آمریکا روی دو فرضیه درباره منشأ ویروس کرونا تمرکز کردهاند. برخی گمانهزنیها حاکی است یکی از این فرضیهها بر انتقال ویروس کرونا از حیوان آلوده به انسان تمرکز دارد و دیگری تصادف آزمایشگاهی را عامل آن میداند.
چین، طرح شائبههای جدید درباره منشأ ویروس کرونا در حالی که این مسئله قبلاً توسط سازمان جهانی بهداشت مورد تحقیق قرار گرفته را بخشی از تلاشهای واشنگتن برای اعمال فشار بر پکن میداند.
چین تصریح کرده سیاسی کردن ردیابی منشأ «کووید-۱۹» که یک مسئله علمی است، نه تنها یافتن منشأ اصلی ویروس را سخت میکند بلکه به شدت در مسیر همکاری بینالمللی در زمینه این همهگیری مانع ایجاد میکند.
پیش از روی کار آمدن بایدن نیز دولت آمریکا اتهامات متعددی را درخصوص شیوع ویروس کرونا به چین نسبت داده بود کار تا آنجا پیش رفت که «دونالد ترامپ» رئیس جمهور سابق آمریکا این بیماری را ویروس چینی نامید.
«مایک پامپئو» وزیر خارجه سابق آمریکا در دوره ترامپ و از طرفداران جدی تئوری ادعایی که ویروس کرونا از آزمایشگاهی در موسسه ویروس شناسی شهر «ووهان» چین به بیرون درز کرده، اخیراً مدعی شد خطر نشت چیز دیگری از این آزمایشگاه وجود دارد.
«وانگ ونبین» از سخنگویان وزارت خارجه چین در نشستی خبری درباره اتهام زنیهای آمریکا به چین در زمینه منشاء کرونا گفت، ایالات متحده دانشمندان را تحت فشار قرار داد تا از فرضیه نشت آزمایشگاهی حمایت کنند. این نشان میدهد که ایالات متحده به جای جستجوی منشأ علمی این قضیه، فقط به این فکر میکند که چگونه مسئولیت را به گردن چین بیندازد.