طبق یک گزارش جدید مقامات محلی در بریتانیا از قانونی به منظور جاسوسی و تحت نظر داشتن مخفیانه شهروندان انگلیسی استفاده کردهاند.
به گزارش مرور نیوز به نقل از گاردین، سازمان موسوم به شورای بریتانیا در مدت 5 سال به جاسوسی از شهروندان این کشور پرداخته است. طبق این گزارش، سازمان مذکور مجوز نظارت مخفیانه به مدت بیش از 55 هزار روز را دریافت کرده است.
بر اساس یافته های جدید 186 مقام محلی از قانون موسوم به ریپا برای جمعآوری مدارک از طریق دستگاههای شنود مخفی، دوربینها و کارآگاههای مخفی استفاده کردهاند.
منتقدان قانون جاسوسی معتقدند که دولت پیشتر اعلام کرده بود از این قانون تنها در موارد ضروری و به منظور حفاظت از شهروندان بریتانیایی در برابر تهدیدات جدی استفاده خواهد کرد اما اکنون بنا به تشخیص خود و در مواردی برای شناسایی موارد بسیار غیرضروری از آن بهره برداری میکند.
بریان پدیک، سیاستمدار انگلیسی و افسر بازنشسته پلیس دراین باره گفت: بسیار مسخره است که مقامات محلی از اقداماتی که عمدتا برای مقابله با مشکلات تروریستی درنظرگرفته شده برای موضوعاتی بسیار پیش پا افتاده مانند پارس سگها و یا فروش بلیط تئاتر استفاده میکنند. جاسوسی از شهروندان باید به عنوان آخرین گزینه و نه یک اقدام روزمره مورد استفاده قرار گیرد.
البته جاسوسی دولت بریتانیا موضوع جدیدی نیست. بر اسناد پرونده های ادوارد اسنودن افشاگر برنامه های جاسوسی آمریکا و پیمانکار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا گزارش داد که سازمان مخابرات دولتی بریتانیا روشهایی را برای رهگیری اطلاعات مسافرانی که در هواپیماهای مسافربری هستند، توسعه داده اند.
اسناد اسنودن نشان میدهد که از سال 2005 میلادی، یکی از اهداف جاسوسی آمریکا و بریتانیا، جاسوسی از مکالمات تلفنی مسافران پروازهای شرکت ایرفرانس بوده است.