مذاکرات احیای برجام در نقطه پایانی است

سخنگوی وزارت خارجه چین گفت: اکنون مذاکرات احیای برجام در نقطه پایانی است، اتخاذ رویکرد در شورای حکام آژانس تنها به همکاری ایران با آژانس آسیب می‌رساند و روند مذاکرات هسته‌ای را تضعیف می‌کند.

به گزارش مرور نیوز، ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت خارجه چین در نشست خبری مراتب مخالفت پکن با فشار آمریکا و کشور‌های اروپایی به شورای حکام آژانس برای تصویب قطعنامه‌ای برای فشار بر ایران را اعلام کرد.

لیجیان در پاسخ به پرسشی در خصوص علت رای منفی روسیه و چین به قطعنامه پیشنهادی آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان علیه ایران در شورای حکام گفت: چین با فشار کشور‌های مربوطه به شورای حکام آژانس برای تصویب قطعنامه‌ای برای فشار بر ایران مخالف است، زیرا فشار به حل مشکلات کمک نمی‌کند. این فقط تنش را افزایش می‌دهد، تلاش‌های دیپلماتیک را کاهش می‌دهد و اوضاع را تشدید می‌کند.

به گفته این مقام، اکنون مذاکرات احیای برجام در نقطه پایانی است، اتخاذ رویکرد در شورای حکام آژانس تنها به همکاری ایران با آژانس آسیب می‌رساند و روند مذاکرات هسته‌ای را تضعیف می‌کند.

وی اعلام کرد چین از گفتگو و همکاری آژانس بین المللی انرژی اتمی و ایران در حل و فصل اختلافات خود در زمینه پادمان‌ها حمایت می‌کند.

لیجیان گفت در حال حاضر اولویت تسهیل نتیجه گیری موفقیت آمیز مذاکرات و بازگرداندن برجام به مسیر درست است. این روند یافتن راه حل‌های مورد نیاز برای حل مسائل پادمانی را بسیار آسان‌تر می‌کند. واشنگتن بحران هسته‌ای ایران را آغاز کرده و موظف است اشتباهات خود را به طور کامل تصحیح کند، فعالانه به نگرانی‌های مشروع ایران پاسخ دهد و در جهت نتیجه گیری زودهنگام مذاکرات در مورد ازسرگیری پایبندی به تعهدات خود تلاش کند. همه طرف‌های ذیربط باید شرایط لازم و فضای مساعد را برای تلاش‌های دیپلماتیک ایجاد کنند.

شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی روز چهارشنبه گذشته قطعنامه‌ای ضد ایرانی در رابطه با برنامه هسته‌ای کشورمان تصویب و ایران را متهم به عدم همکاری با این نهاد کرد.

کشور‌های آلمان، فرانسه، انگلیس و آمریکا پس از تصویب این قطعنامه در بیانیه‌ای مشترک خواستار همکاری فوری ایران با آژانس انرژی اتمی شدند و از تهران خواستند از اقدامات بیشتر در واکنش به قطعنامه شورای حکام اجتناب کند.

مقامات کشورمان در پی اقدام اخیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اعلام کردند که ۲ نوع از دوربین‌های نظارتی آژانس در تأسیسات هسته‌ای خود را به دلیل قدرنشناسی آژانس در قبال شفافیت ایران خاموش می‌کنند.