منابع دیپلماتیک روسیه معتقدند آمریکا تحت فشار روسیه برای فرار از موج اتهام‌های سنگین‌تر در حمایت از تروریسم به بمباران مواضع النصره در سوریه تن داد.

به گزارش مرور نیوز، خون کشورهای غربی به یکباره به جوش آمده و در مدت اخیر شاهد حملات هوایی ائتلاف بین المللی به مواضع جبهه فتح الشام (النصره سابق) هستیم.

این در حالی است که از سال 2013 که جبهه النصره از سوی شورای امنیت به لیست سازمان های تروریستی اضافه شد تا همین اخیرا مورد حمایت های رژیم های منطقه و جهان قرار داشت.

آمریکا هنگامی که النصره را در کنار داعش تروریستی خواند صدای بسیاری از معارضان خارج نشین سوریه مثل معاذ الخطیب و میشیل کیلو را درآورد.

کیلو به صراحت در گفت وگو با کانال بی بی سی عربی اظهار داشت: « بنده با اعضای جبهه النصره، غرباء الشام، لواء احفاد الرسول، احفاد عائشه و همه کسانی که افراط گرا خوانده می شوند نشست و برخاست داشته و با استقبال گرم آنها روبرو بودم بنابراین سوریه به سمت افراط گرایی گرایش ندارد بلکه در همه عمر خود میانه رو باقی خواهد ماند».

جورج صبرا، کمونیست مسیحی و عضو هیئت عالی مذاکره کننده از طرف مخالفان در مذاکرات سوریه نیز در گفت وگو با شبکه سی ان ان آمریکا گفت: مقصود آمریکا را از قرار دادن جبهه النصره در لیست گروه های تروریستی نمی فهمم، ملت سوریه، النصره را بخشی از انقلاب خود می دانند.

اما معاذ الخطیب، رئیس اسبق گروه مخالفان خارج نشین نظام سوریه موسوم به "ائتلاف مخالفان سوری نیز در کنفرانس موسوم به دوستان سوریه در مراکش با دفاع مذبوحانه از جبهه النصره، مخالفت خود را با تروریستی خوانده شدن آن اعلام کرد.

تا همین اواخر ائتلاف بین المللی، النصره را هدف حملات هوایی خود قرار نداده بود و شاید این امر به خواسته رژیم های عرب حاشیه خلیج فارس و شمار نه چندان اندکی از مخالفان خارج نشین صورت بود آنهایی که مثل الخطیب که تندروی های خود را پنهان می کنند یا مخالفانی که النصره را ابزار خوبی برای خلاصی از دست نظام دمشق می بینند و امید دارند که بعدا النصره هم کنار زده شود که معارضان مسیحی مثل کیلو و صبرا نمونه آنها هستند.

اما پس از ورود روسیه به عرصه نظامی سوریه که ائتلاف بین المللی را به دلیل شکست در رسیدن به دستاوردی در مبارزه با تروریسم در سوریه طی یک سال و نیم از اعلام موجودیت خود به چالش کشید، آمریکا خود را ملزم به تشدید حملاتش در سوریه است.

آمریکا درک کرده که تروریستی خواندن جبهه النصره را باید در عمل و نه تنها در ورق نشان بدهد و اگر این گونه عمل نکند با موج اتهام های سنگین تری در خصوص همکاری با تروریسم یا ضعف و عقب نشینی در برابر قاطعیت روسیه در مبارزه با تررویسم روبرو می شود و در نهایت مسکو دست بالاتر را در سوریه خواهد داشت.

حمله اخیر جنگنده های آمریکایی به شهر سراقب در إدلب در شمال سوریه با هلاکت قریب به 30 تروریست جبهه النصره از جمله چند سرکرده شاخص آن از جمله یک تونسی و یک مصری همراه شد .

این حمله آمریکا موجب ایجاد شکاف عمیقی در داخل تروریست های جیش الفتح شد که النصره بخش بزرگ تر آن و مورد حمایت عربستان است و تروریست های احرار الشام به سهم بزرگ تر از این اتهام ها رسیدند به گونه ای که بسیاری از ناظران پیش بینی جنگی فرسایشی و نسل کشی بین جبهه النصره و احرار الشام را دارند.

اما در خصوص انگیزه های آمریکا برای حمله اخیر خود به جبهه النصره منابع دیپلماتیک روسیه معتقدند که این قضیه با تماس های اخیر روسیه و آمریکا در ارتباط است.

این منابع گفتند روسیه داعش، جبهه النصره، احرار الشام و جیش الاسلام را در فهرست تروریسم قرار داده اما امریکا و متحدان عرب آن با درج احرار الشام و جیش الاسلام مخالفت کردند بنابراین راهی جز قربانی کردن النصره برای نجات 2 گروه دیگر نبود.

منابع دیپلماتیک روسیه افزودند : روسیه از آمریکا خواسته درباره اهدافی که ائتلاف بین المللی در سوریه بمباران می کند توضیح بدهد چون اتاق عملیات روسیه آماری از حملات هوایی آمریکا به مواضع جبهه النصره ندارد اما آمریکا این درخواست را رد و تاکید کردند که بین داعش و جبهه النصره فرقی نمی گذارند.

منابع روسی تاکید کردند حملات اخیر ائتلاف بین المللی به مواضع فتح الشام در سوریه در راستای تلاش آمریکا برای رفع اتهام عنایت این کشور به جبهه النصره بود.