روزنامه ایندیپندنت در گزارشی نوشت: ترزا می نخست وزیر انگلیس قصد دارد به منظور خروج کامل از اتحادیه اروپا اعلام کند از بازار واحد این اتحادیه نیز خارج خواهد شد. اما منتقدان در سراسر طیف های سیاسی انگلیس از این اقدام به شدت بی باکانه انتقاد کرده اند.
به گزارش مرور نیوز، در این گزارش به قلم ویل وورلی آمده است: پیش بینی می شود ترزا می این هفته اعلام کند دولت انگلیس آماده دست کشیدن از بازار واحد، اتحادیه گمرکی و دیوان دادگستری اروپاست تا بتواند به طور کامل با اتحادیه اروپا قطع ارتباط کند.
نخست وزیر انگلیس همچنین در سخنانی که پیش بینی می شود شامل بیشترین جزییات در ارتباط با رویکردش در مذاکرات آتی با مقامات اتحادیه اروپا در بروکسل باشد، خواستار «پایان دادن به اختلاف نظری» خواهد شد که از زمان برگزاری همه پرسی در این کشور ایجاد شده است.
اما این موضوع -که نشانه خروجی دشوار از اتحادیه اروپاست- سبب بروز نگرانی هایی برای حامیان ماندن در اتحادیه اروپا شده است، افرادی که این اقدام را یک اقدام «به شدت بی باکانه» از سوی نخست وزیر انگلیس می دانند و می گویند او در جایگاهی مناسب برای انجام این کار قرار ندارد.
روزنامه ساندی تلگراف نیز گزارش داد: پیش بینی می شود ترزا می در سخنانش بگوید که انگلیس کنترل کامل مرزهای خود را در دست خواهد گرفت، حتی به بهای عضویت در بازار واحد و همچنین به منظور دنبال کردن قراردادهای تجاری بین المللی خود از اتحادیه کمرکی خارج خواهد شد.
علاوه بر این، احتمال می رود نخست وزیر انگلیس بگوید که دیوان دادگستری اتحادیه اروپا دیگر تعهدی به قوانین انگلیس ندارد، موضوعی که ترزا می از زمان رسیدن به قدرت از آن حمایت کرده است.
یک منبع نزدیک به این برنامه ها در گفتگو با تلگراف گفت: «او تمام وقت به این کار مشغول است. مردم معنای این جمله او را خواهند فهمید که گفت برگزیت، برگزیت است.»
حامیان ماندن انگلیس در اتحادیه اروپا شنبه شب واکنشی منفی به این موضوع نشان دادند. تیم فارون رهبر لیبرال دموکرات گفت: «میلیون ها نفر در انگلیس وجود دارند که در حال حاضرخواهان خروجی دشوار نیستند و آنها هرگز برای این موضوع رأی ندادند.»
او همچنین گفت: «این سخنان نشان می دهد ترزا می در حال هدایت کشور به سوی اختلاف و خروجی مخرب از اتحادیه اروپاست.»
او افزود: «اگر انگلیس پنجاه و دو به چهل و هشت برای ماندن در اتحادیه اروپا رأی می داد، می توانید شرط ببندید که ترزا می هرگز در تلاش برای ماندنی دشوار در این اتحادیه نمی بود. اما به نظر می رسد نخست وزیر در حال از بین بردن هر چیزی است که ما با اتحادیه اروپا درباره آن اشتراک داریم، او به این موضوع توجه نمی کند که این اقدام تا چه میزان برای انگلیس آسیب زاست.»
او خاطرنشان کرد: «این یک اقدام به شدت بی باکانه از سوی ترزا می محسوب می شود. این اقدام به چند نسل آتی در کشور آسیب خواهد زد. محافظه کاران زمانی ادعا می کردند بخشی از این روند هستند اما این گونه نیست.»
همچنین از درون حزب خود ترزا می نیز انتقاداتی در این زمینه مطرح شده است. آنا سوبری -که برای ماندن در اتحادیه اروپا تلاش کرد- در گفتگو با شبکه تلویزیونی اسکای نیوز گفت: «دولت حق این کار را ندارد. وارد شدن به مذاکرات و از دست دادن بازار واحد و اتحادیه کمرگی موضوعی به شدت جدی و خبری بسیار بد است.»
ترزا می همچنین از این فرصت برای اعلام رویکردش در زمینه «انگلیس جهانی» استفاده خواهد کرد، انگلیسی که به روی جهان باز است و برای برقراری روابطی مثبت با شرکای سابقش در اتحادیه اروپا تلاش خواهد کرد.
و نخست وزیر انگلیس در سخنان خود همچنین بر اهمیت ایجاد اهداف مشترک از قبیل موضوع بحث برانگیز مرتبط با حقوق کارگران تأکید خواهد کرد، موضوعی که بسیاری بر این باورند پس از برگزیت آسیب پذیر خواهد شد.
نخست وزیر انگلیس با تأکید بر اتحاد، همچنین خواهد گفت که تقویت هویت شهروندان به عنوان یک ملت و احترامی که شهروندان این کشور در قبال یکدیگر دارند دلیل موفقیت دموکراسی انگلیس طی سال های طولانی، محسوب می شود.
او همچنین گفت: «افراد پیروز مسئولیت دارند بزرگوارانه رفتار کنند و افراد بازنده مسئولیت دارند به مشروعیت نتیجه حاصل شده احترام بگذارند. و بدین ترتیب کشور متحد می شود. و این همان چیزی است که ما درحال حاضر شاهد آن هستیم. اکثر مردم می گویند ما باید متحد شویم تا برگزیت صورت گیرد. اکنون ما باید به اختلافات پایان دهیم و زبانی واحد را در پیش بگیریم و برای خروج موفقیت آمیز از اتحادیه اروپا متحد شویم و یک انگلیس به واقع جهانی را ایجاد کنیم.»
از زمان برگزاری رأی گیری در روز بیست و سوم ماه ژوئن، موارد متعددی از رفتار سوال برانگیز مرتبط با همه پرسی وجود دارد. گزارش ها در ارتباط با افزایش قابل توجه نژادپرستی سبب بروز نگرانی هایی در میان شمار زیادی از افراد شده است.