کناره‌گیری از توافق هسته‌ای آمریکا را متحمل زیانی بزرگ خواهد کرد

وزیر امور خارجه آمریکا گفت: اگر آمریکا توافق هسته‌ای با ایران را کنار بگذارد متحمل زیان بزرگی خواهد شد، چراکه متحدان ما در این توافق به آن پایبند خواهند ماند.

به گزارش مرور نیوز، جان کری وزیر امور خارجه آمریکا در مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس در گفت‌وگو با روزنامه‌ نیویورک تایمز، در پاسخ به این سوال که آیا ترامپ، رییس‌جمهور منتخب آمریکا می‌تواند دستاوردهای باراک اوباما را از بین ببرد، بیان کرد: من این‌گونه فکر نمی‌کنم. به عنوان مثال توافق هسته‌ای با ایران را در نظر بگیرید، اگر آمریکا ناگهان تصمیم بگیرد  و بگوید که قصد نداریم این توافق را دنبال کنیم،  با شما شرط می بندم، هرچند با تمام اعضای 1+5 صحبت نکرده‌ام ولی دوستان و همپیمانان ما که به همراه ما بر سر این توافق مذاکره کردند، دور هم جمع خواهند شد و روسیه، چین، آلمان، فرانسه و انگلیس خواهند گفت که این توافق خوب است و ما آن را حفظ خواهیم کرد. ایران و بقیه این توافق را حفظ خواهند کرد و در این صورت ما خود را به شخصیتی عجیب تبدیل می کنیم و اعتبار خود را به طریقی جبران ناپذیر خدشه دار خواهیم کرد.

جان کری سپس حرف خود را اندکی پس گرفت و گفت: البته نه به صورت جبران ناپذیر! ولی طول می‌کشد تا جبران شود. با این حال، لطمه زیادی به خودمان وارد می‌کنیم. این کار ما به ثبات دولت لطمه وارد می‌کند. چنین کاری غیرضروری است.

وی در ادامه با اشاره به محدودیت‌های اعمال شده بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران براساس برجام، اظهار کرد: ما در طول 35 سال گذشته در این سطح هیچ گفت‌وگویی با ایران نداشتیم. من با ظریف در سازمان ملل دیدار کردم. ما ارتباط برقرار کردیم و در شرایطی که انجام آن به دلیل فشارهای بیرونی بر هر دوی ما بسیار سخت بود، اعتماد سازی کردیم. برنامه هسته‌ای ایران محدود شده و بر آن نظارت هر روزه داریم. بنابراین، من معتقدم که این توافقی خوب است که می‌تواند تداوم یابد و هیچ تردیدی وجود ندارد که با توافق هسته‌ای جهان و منطقه امن‌تر شده است، زیرا ما با کشوری که هنوز بر سر یمن، سوریه، حزب الله و موضوعات دیگر اختلاف داریم به توافق دست یافته‌ایم.

کری در بخش دیگری از این گفت‌وگو به مساله سوریه و ایجاد گروه بین‌المللی حمایت از سوریه اشاره کرد و گفت: ما برای حل بحران سوریه مذاکراتی داشتیم که ایران و روسیه نیز دور میز مذاکره حضور داشتند و همگان بر این تاکید کردند که این بحران نیازمند یک راه حل سیاسی است.