دهمین انتخابات پارلمانی مونته نگرو از زمان نظام چند حزبی و استقلال آن، از ساعت 7 بامداد به وقت محلی شروع شد که طی آن 528 هزار و 817 شهروند واجد شرایط، 81 نماینده را برای مجلس جدید انتخاب می کنند.
به گزراش مرورنیوز، رای دهندگان این کشور کوچک در منطقه بالکان غربی که جمعیت آن حدود 670 هزار نفر است، از میان 17 فهرست از 34 حزب سیاسی نمایندگان ساختار جدید پارلمان را انتخاب می کنند.
در این دور از انتخابات در مونته نگرو، 2 هزار و 607 نفر نظارت می کنند که حدود 500 نفر از آنها از خارج از کشور هستند.
حوزه های انتخاباتی ساعت 20 امشب ( یکشنبه شب) بسته خواهند شد و انتظار می رود که اولین نتایج غیر رسمی انتخابات در ساعت 21 اعلام شود.
بر اساس قوانین انتخاباتی مونته نگرو؛ برای ورود به ساختار پارلمان کسب 3 درصد از کل آرای شرکت کنندگان در انتخابات نیاز است.
در واقع این دوره از انتخابات پارلمانی بیشتر به یک همه پرسی برای ادامه فعالیت سیاسی 'میلو جوکانوویچ' نخست وزیر کنونی که مدت زیادی در صحنه سیاسی این کشور حضور دارد، شبیه است.
ازطرف دیگر بسیاری از احزاب مخالف در مونته نگرو که هدف آنها خروج میلو جوکوناویچ رهبر حزب دمکراتیک سوسیالیست و نخست وزیر کنونی از صحنه سیاسی کشور است، با سیاست دولت فعلی که عضویت در ناتو است شدیدا مخالف هستند و بیشتر خواهان برقراری روابط خوب با روسیه و صربستان می باشند.
نتایج آخرین نظرسنجی در مونته نگرو نشان می دهد 46 درصد از شهروندان این کشور خواهان پیوستن کشورشان به ناتو و 39 درصد مخالف این امر هستند.
نتایج همین نظرسنجی نشان می دهد که حزب جبهه دموکراتیک از اپوزیسیون که یک حزب غرب گرا و حزب حامی صربستان و مخالف ورود به ناتو است، احتمالا 15 درصد آرای مردم را در این انتخابات کسب کند و انتظار می رود که دیگر احزاب اپوزیسیون نتوانند بیشتر از این مقدار آرا را در انتخابات بدست بیاورند.
همچنین به نظر می رسد که در انتخابات پارلمانی امروز بیش از 70 درصد از شهروندان واجد شرایط برای رای دادن در حوزه های اخذ رای در پای صندوق های رای گیری حاضر شوند و به این ترتیب اختلاف آرا بین حزب حاکم طرفدار اروپا و اپوزیسیون، خیلی نزدیک خواهد بود.
این نظرسنجی همچنین نشان می دهد که حزب سوسیال دمکرات که با حزب ائتلاف حاکم (حزب دمکراتیک سوسیال) در ائتلاف بودند و پس از اختلاف مواضع از آن جدا شد، بعید است بتواند از حد نصاب آرا که برای ورود به پارلمان نیاز است برخوردار شود.
تحلیلگران سیاسی، نتایج این دور از انتخابات را بین حزب حاکم ( حزب دمکراتیک سوسیالیست) و احزاب مخالف دولت بسیار نزدیک تصور می کنند که این امر تشکیل دولت جدید را با مشکل رو به رو می کند.
در همه پرسی که 26 می 2006 میلادی در مونته نگرو برگزار شد، 5ر55 درصد از شهروندان مونته نگرو به استقلال این جمهوری رای مثبت دادند و بدین صورت فروپاشی یوگسلاوی که از 1991 میلادی شروع شده بود با استقلال مونته نگرو کامل شد و این جمهوری پس از گذشت 88 سال، دوباره به استقلال دست یافت.
مونته نگرو به لحاظ وسعت و جمعیت، کوچکترین جمهوری از یوگسلاوی پیشین به شمار می رود که از لحاظ جغرافیایی در جنوب شرقی اروپا واقع شده و مساحت آن 13.812 کیلومتر مربع است و جمعیت آن 678 هزار و 177 تن و پایتخت آن « پودگوریستا» است.
این کشور کوچک که در مجاورت دریای آدریاتیک قرار دارد، دارای سواحل متعددی است که می تواند سالانه بیش از نیم میلیون گردشگر را جذب کند.
جمهوری مونته نگرو با داشتن 199 کیلومتر ساحل با دریای آدریاتیک و چند بندر مهم از جمله بندر بار، از اهمیت راهبردی در منطقه بالکان برخوردار است.
مونته نگرو از جنوب شرقی با آلبانی و از جنوب غربی دریای آدریاتیک، از غرب با کرواسی، از شمال غربی با بوسنی و هرزگوین و از شمال شرقی با صربستان هم مرز است.
مونته نگرو پنجاه و ششمین عضو سازمان امنیت و همکاری اروپا و 192 مین کشور عضو سازمان ملل است.