پس از سه روز توقف در روند تخلیه، بیش از 1200 مخالف سوری و غیرنظامی روز جمعه از دو محله برزه و تشرین در دمشق خارج شدند. رسانه رسمی سوریه این تخلیه را در قالب عملیات خروجی که دولت سوریه آن را برای پایان دادن به حضور گروههای مخالف سوری در دمشق ترتیب داده بود، دانست.
به گزارش مرور نیوز به نقل از خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)، 1246 سوری از جمله 718 فرد مسلح در قالب اجرای توافقنامه "پایان دادن به درگیریهای مسلحانه جهت فراهم کردن مقدمات بازگشت تمامی نهادهای دولتی و ازسرگیری فعالیتهایشان" از دو محله برزه و تشرین خارج شدند.
روز جمعه این عملیات ازسرگرفته شد و برای دومین بار 664 تن از جمله 103 مسلح و 561 غیرنظامی با 12 اتوبوس از محله برزه خارج شدند.
تلویزیون رسمی سوریه تاکید کرد که مرحله دوم توافقنامه سازش در برزه پایان یافت.
طبق گزارش این شبکه تلویزیونی، این گروه به استان ادلب در شمال غرب سوریه که تحت کنترل ائتلاف گروههای تکفیری است، منتقل شدند.
دوشنبه گذشته برای اولین بار 1022 تن از جمله بیش از 560 فرد مسلح از این محله خارج شدند.
قرار بود این عملیات ظرف چند روز پایان یابد اما به دلیل موانع به وجود آمده در اجرای توافقنامه به تاخیر افتاد.
پیشتر 800 تن که همهشان غیرنظامی بودند در کنار چند مخالف مسلح از محلههای محاصره شده برزه و تشرین در دمشق خارج شده و با اتوبوسهایی به شهر مسرابا منتقل شدند.
برخی منابع در مخالفان سوری در محله تشرین اعلام کردند که به توافقی با دولت سوریه برای خروج شورشیان از این محله و انتقال به شمال کشور در مقابل تحویل کنترل محله به دولت دمشق رسیدند.
پس از آنکه دمشق بندهای توافق شده در مورد آزادسازی ساکنان بازداشت شده این محله را برای ازسرگیری مذاکرات میان دو طرف به توافقنامه افزود، مخالفان سوری اجرای این توافقنامه را به حالت تعلیق درآوردند.
از چند ماه قبل مذاکراتی برای خروج شبه نظامیان مخالف سوری و غیرنظامیان از محلههای برزه، تشرین و القابون در شمال شرق دمشق وجود داشت.
در حالی که با احتیاط بسیار توافقنامهای در مورد محله تشرین به دست آمد، یکشنبه گذشته توافقنامهای در مورد محله برزه حاصل شد.
یک منبع در نیروهای دفاع ملی که در کنار دولت سوریه مبارزه میکنند، در گفتگو با خبرگزاری فرانسه اظهار داشت: همانگونه که در بیشتر توافقنامههای تخلیه شبه نظامیان و غیرنظامیان در سوریه مشاهده میشود و آنها مناطقی در حومه دمشق را ترجیح میدهند، شبه نظامیان در القابون نیز با انتقال به استان ادلب در شمال غرب سوریه مخالفت میکنند.