دهلی نو-ایرنا- مقامات محلی بنگلادش روز چهارشنبه اعلام کردند تعداد تلفات رانش زمین براثر باران های سیل آسا در مناطق جنوب شرقی بنگلادش به 134 نفر افزایش یافته است.
به گزارش مرور نیوز، باران شدید که از روز دوشنبه در مناطق جنوب شرقی بنگلادش آغاز شد باعث رانش زمین و مدفون شدن تعداد زیادی در زیر گل و لای شد.
به گفته یک مقام پلیس بنگلادش ،رانش زمین در نیمه های شب و هنگامی که مردم در خواب بودند باعث افزایش تلفات شده است.
'منظور المنان' یک مقام دولتی در منطقه 'رنگامتی' گفت که دستکم 98 نفر در منطقه رنگامتی، 30 نفر در منطقه 'چیتاگونگ' و 6 نفر در بخش 'بندربان' بر اثر رانش زمین جان خود را از دست داده اند.
وی خاطرنشان کرد تعداد 15 نفر نیز همچنان ناپدید هستند.
سید طارق الحسن رئیس پلیس بنگلادش خاطرنشان کرد رانش زمین بامداد روز سه شنبه به وقت محلی رخ داد.
مقامات دولتی بنگلادش هزاران نفر را از مناطق 'رنگامتی'، 'چیتاگونگ' و'بندر بان' تخلیه کرده است.
'مفضل حسین چودری' وزیر مدیریت بلایای طبیعی بنگلادش گفت که تاکنون 18 ارودگاه نجات ایجاد شده و چهار هزار 500 نفر به این ارودگاه ها منتقل شده اند.
'ریاض احمد' رئیس سازمان مدیریت بلایای طبیعی بنگلادش تصریح کرد عملیات امداد و نجات آغاز شده و تیم های امداد به مناطق سیل زده منتقل شده اند اما به دلیل هوای نامساعد عملیات به کندی پیش می رود.
بارش شدید باران و توفان که از روز دوشنبه در خلیج بنگال آغاز و همچنان ادامه دارد باعث جاری شدن سیل و رانش زمین در مناطق جنوب شرقی این کشور شده است.
بارندگی باعث به زیر آب رفتن بخش هایی از شهرهای داکا وچیتاگونگ شده است .
بنگلادش با 160 میلیون جمعیت به علت واقع شدن در دلتای رودخانه کنگ در معرض سیل است.
باران های سیل آسای فصلی بنگلادش دو هفته پس از وقوع توفان 'مورا' در جنوب شرق این کشور که هشت کشته برجای گذاشت ،آغازشده است .
'محمد انم' رهبر مسلمانان روهینگیا در بنگلادش اظهار کرد باران های اخیر وضعیت اردو گاههای پناهجویان روهینگیا را که پیش از این به دلیل توفان به شدت صدمه دیده بود را وخیم تر کرده است.
حدود 300 هزار پناهجوی روهینگیا در ارودگاه های جنوب شرق بنگلادش زندگی می کنند.
مهاجرت مسلمانان روهینگیا به بنگلادش از چند ماه گذشته پس از آغاز عملیات مبارزه با شبه نظامیان دولت میانمار در ایالت راخیدین افزایش یافته است.
این عملیات پس از کشته شدن 9 نیروی پلیس مرزی توسط شبه نظامیان در ایالت راخیدین آغاز شد.
بیش از یک میلیون مسلمان روهینگیا در ایالت راخیدین زندگی می کنند اما دولت میانمار این افراد را مهاجران غیر قانونی بنگلادشی می داند و از دادن حق شهروندی به آنان خودداری میکند.